Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Misjonsturné med eget misjonsteam

Vi ser hva evangeliet gjør med mennesker både her hjemme og i de forskjellige misjonsland, og derfor var et av målene med disse møtene å inspirere til misjonsinnsats på Nordmøre.
Les mer

Bli med på NMS - tur til Tallinn

Bli med NMS til Estlands hovedstad Tallinn 4.-9. september 2024. Havnebyen som er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer og hvor hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verneverdige steder.
Les mer

Rikholdig meny på årets mannsweekend

Årets mannsweekend gikk av stabelen på Vassbotten i Tingvoll første helga i mars og samlet en fargerik bukett på 24 menn.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Inspirerande møte i Møre med Mona og Hany

Dagen starta altså med DELE-lunsj på NMS kontoret og fortsatte med inspirasjonssamling seinare på dagen der vi fekk høyre meir om eit arbeid som kanskje ikkje så mange har høyrt om.
Les mer

God gammaldags misjonsbasar på Vatne

Laurdag 27. januar var ein stor dag for misjonsforeninga vår, «Spiren». Vi har medlemmer frå Vatne, Tennfjord, Grytastranda og Brattvåg med Astrid Ulvestad Øygard som leiar.
Les mer

Regionstyremøte og misjonstreff i Elnesvågen

Det er lenge sidan regionstyret (RS) har hatt fysisk møte. Som oftast treffast vi på datamaskina via Teams. Lørdag 27. januar møtte RS altså på Elnesvågen bedehus, eit bedehus som NMS også er med på å eige.
Les mer

Prosjektmidler til nyskapende tiltak i regionene

Avdeling Frivillighet viderefører ordningen som gir ansatte og frivillige i menigheter med misjonsavtale, samt frivillige i regionene, mulighet til å søke om penger for å prøve ut nye tiltak lokalt.
Les mer

Mannsweekend på Vassbotten

NMS har tidlegare hatt mannssamlinga på Phillipshaugen. No prøver vi oss på Vassbotten 1.-2. mars. Plassen ligg i Straumsnes, ytre del av Tingvoll.
Les mer

Misjonstreff i Elnesvågen

Hjertelig velkommen til inspirasjonstreff med Misjon på Elnesvågen bedehus lørdag 27. januar 2024 kl. 17:00
Les mer

Hellig tre kongersfest om «Framtid og håp»

«Framtid og håp» var tema da en feststemt forsamling på over 100 mennesker møttes på Røbekk kirkesenter første søndag i 2024. Her var mye sang og musikk, kåseri, misjonsinformasjon og andakt.
Les mer

Ein god start på 2024

Kva er vel betre enn å starte eit nytt år med den tradisjonelle basaren, ilag med mange andre, kjøpe seg god mat, ta lodd og ha det godt og varmt.
Les mer

"Julefester" i region Møre første helg i januar 2024

Godt nyttår og velkommen til ulike tradisjonelle julearrangement komande helg her i regionen vår!
Les mer

"Dugnadsånda" er godt levande i Ørsta

Laurdag 11. november arrangerte Ørsta Kyrkjelyd si årlege messe til inntekt for Ørsta Kyrkjelyd sitt Misjonsprosjekt, som støttar barn og unge i fattigområde i Thailand.
Les mer

John Fosse frigjorde slaver i Kamerun

John Fosse bor på Sagene-hjemmet. Han skulle gjerne vært med på julemessa i NMS Lilleborg 24. og 25. november, men hans 103 år velbrukte bein setter noen grenser. – Der møtes mennesker som samler inn penger, slik at vi som var misjonærer i Kamerun kunne vite at hjemme i Norge var det stadig støttespillere – til et nytt tak på sykehuset, eller til nye legestillinger. Eller prester. Eller lærere.
Les mer

Inspirasjonsveke

Velkommen til inspirasjonsveke i regionen 8.-12. november med besøk av misjonskonsulent i NMS Roar Vik!
Les mer

Misjonsgudsteneste i Langevåg kyrkje og foreiningsjubileum!

Flott misjonsgudsteneste i Langevåg kyrkje med markering og feiring av misjonsforeininga Ester sitt 10 årsjubileum!
Les mer

Besøk fra Madagaskar

Det store høydepunktet denne fredagen var besøk av Fransa fra Madagaskar.
Les mer

Stor suksess med kinoframvisning

Områdeutvalget for Nordre/ Austre Sunnmøre tente på idéen frå Berit Meling Myklebust om å vise filmen «De utstøtte» på kino i Ålesund.
Les mer

September og Walk for Living Water

Dette er ei kjempemulighet til å kome oss UT på gater og steder, og presentere NMS sitt arbeid – i denne samanheng Laos, for nye mennesker.
Les mer

Markering av 160-års jubiléum i Ørsta

Søndag 27. august markerte NMS i Ørsta at det er 160 år sidan vi blei «sjølvstendige», etter å vore samanslått med Volda. 
Les mer

Kjempekjekt på Camp Kjeldsund!

Helga 11. - 13. august var det igjen duket for årets happening på Sunnmøre: Camp Kjeldsund!!!
Les mer

Åkerfallstemne med fokus på Kamerun

Søndag 6. august var dagen for det tradisjonsrike Åkerfallstemnet ved Hafstadvatnet på Meisingset i Tingvoll.  Anders Røttingsnes har lenge vore primus motor for stemnet som starta i juli 1944. No er i grunnen dette eit godt samarbeid mellom NMS og menigheten på Tingvoll.
Les mer

Så moro når folk setter pris på Sommerfestuka

- En sommerfestkomite har jobbet i flere måneder for å få til årets Sommerfestuke på Sjusjøen. Da er det moro å sitte i komite når «alt folket» tropper opp og verdsetter at «ingen gir seg» etter åtte år med dette tiltaket rundt Sjusjøen fjellkirke og Camp Sjusjøen, sier Magne Mjærum som sjøl har kunnet glede seg mye over blomstringa oppi østlige fjellstrøk.
Les mer

Overrumplet av frivillighetsprisen

Jens Damsgaard var helt uvitende om at det var hans navn som skulle bli lest opp som mottaker av NMS' egen frivillighetspris under festmøtet til sommerfesten i Stjørdal.
Les mer

Bergfruas lapper inviterer til heimehandel

Tysdag 6. juni hadde vi første prøvekøyring med Torvikbukt kvinneforening. Mange grupper ønsker gjerne litt avveksling med ein liten tur, spesielt vår og tidleg haust.
Les mer

Stranda misjonsforening 160 år!

27. april var det jubiléumsmarkering i Kyrkjestova på Stranda. 25 misjonsvener fekk eit interessant og tankevekkande attersyn på 160 års samanhengande NMS-foreiningsliv i bygda, i korte glimt av møteleiar Ivar Berge og vår eigen, i høve jubiléet, “skodespelar” Anne Marie Sæth.
Les mer

Raumatreffet ga inspirasjon

Onsdag 26. april ble det invitert til Raumatreff på Sandnes bedehus. Bedehuset ligger ca. 3 km fra Åfarnes fergekai mot Åndalsnes.
Les mer

Misjonsgudsteneste og Thaimat i Ørsta

Søndag 23. april var det gudsteneste i Ørsta Kyrkje der det mellom anna var fokus på Kyrkjelyden sitt misjonsprosjekt.
Les mer

Misjonsglede og Områdestevne på Averøy

Søndag 23. april ble det gjennomført områdestevne for indre og ytre Nordmøre på Averøy. Denne flotte øye er som «et Norge i miniatyr», og når du samtidig må passere den berømte atlanterhavsvegen på veien, da er også naturopplevelsen på sitt høydepunkt.
Les mer

Trenger du hjelp til å finne frem på NMS sin hjemmeside?

Slik kan du grave frem alt gullet som ligger på NMS sine nettsider - les og bli en gullgraver du også!
Les mer

Ett år med gjenbruksbutikk i Oslo

Ett år er gått siden NMS Gjenbruk Lilleborg åpnet dørene. Styret var ikke på plass; ikke alle de frivillige heller. Men det var «nok» folk til å ha åpent tre dager i uka. Nå er det «full uke», og Anne Berit Lensebråten er å finne som butikkleder. Hvordan kom hun inn i sin rolle?
Les mer

En flott stemnedag på Sjøholt

Søndag 26. mars ønskte områdeutvalget i Nordre/Austre Sunnmøre velkommen til områdestevne på Sjøholt Sjøholt, er ei vakker bygd som ligger midt mellom Ålesund og Vestnes kommune.
Les mer

Misjonsmøte i Solemdal

Søndag 26 mars kl. 19.00 inviterte Solemdal misjonsforening til misjonsmøte og årsmøte på Solemdal bedehus.
Les mer

Når "Din rikssak" fortjener applaus

De kom fra alle kanter av NMS region Øst lørdag 18. mars i 2023. I fem lange timer ble folket inspirert – både av hverandres erfaringer, og av en bibeltime som knapt noen før hadde hørt! Her får du en liten smakebit fra noen av de 120 som opplevde en solrik samlingsdag i NMS Lilleborg i Oslo.
Les mer

Misjonsmøte på Meisingset bedehus

Meisingset misjonsforening inviterte søndag 12. mars kl. 16.00 til misjonsmøte på bedehuset.
Les mer

Ny brosjyre for å rekruttere til verv i OU og RS

Nå er det vår og tid for områdemøter i mange av NMS regionene. Her er en brosjyre som er etterspurt av flere frivillige.
Les mer

Menn for MISJON!

Snøværet la ikke noen demper på stemningen blant deltakerne på mannsweekenden på Phillipshaugen. Her var hygge og fellesskap i fokus rundt delingen av Guds ord og andre aktiviteter.
Les mer

Misjonsauksjon i Ålvundfjord

Turen denne fredagen gikk til Fossheim samfunnshus i Ålvundfjord der NMS arrangerte sin årlige misjonsauksjon. Dette arrangementet har lang tradisjon, trolig helt tilbake til 1867.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

For en fest!

12.nov. ble døren åpnet i Aure Misjonshus i i Aure kommune på Nordmøre, og årets julemesse var i gang. Dette året er det NMS som er arrangør.
Les mer

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer

Misjonsmesse i Ørsta

Laurdag arrangerte Ørsta Sokneråd Misjonsmessa på kulturhuset. Mange hadde funne vegen, og det med rette for her fann dei det meste. Både fantastisk mat, underhaldning, fellesskap, informasjon, litt alvor, glede og både lodd og julekaker for salg.
Les mer

Fokus på misjon i Europa

Misjon i Europa var fokus for misjonshelga i Molde i november. NMS samarbeider med den protestantiske kirke i Frankrike.  Fokus er kristent ungdomsarbeid og menighetsplanting, fortalte misjonskonsulent Jostein Solbakken.
Les mer

Misjonsbasar med Morafenobe

Endeleg kunne misjonsforeininga Morafenobe igjen invitere til basar i Spjelkavik kyrkjekjellar!
Les mer

Inspirasjon, glede og fellesskap

Det ble en kveld fylt med inspirasjon glede og fellesskap da områdeutvalget for Nordre/Austre Sunnmøre inviterte til inspirasjonssamling i Spjelkavik kyrkje.
Les mer

Misjon er glede

Søndag 2.oktober fekk vi oppleve nettopp dette som overskrifta sei: Misjon er verkeleg glede.
Les mer

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Inspirerande regionstemne på Kjeldsund

Stemnet starta med bibeltime v Sigurd Haugen, sokneprest i Averøy. Vi er kalla til teneste, men det er Gud som har kontrollen. Vi er ikkje dei første som er skeptiske når Gud kallar og seier «Kan EG det, da?»
Les mer

"Vår dag" ble en stor dag i NMS Lilleborg

Vi inviterte til Nabofest, og vi ba faktisk til Gud og meteorologiske om tjenlig vær! Vi opplevde også at mellom 300 og 400 besøkende var innom, iallfall de to første timene, da alt foregikk på plena utendørs: 22 pluss da vi arrangerte «Vår dag» i Frivillighetsåret 2022
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer

Honnør til dei FRI og VILLEGE

FRIVILLIG FRI & VILLIG. Ingen tvil om at de er FRIE og lar tusen blomster blomstre. VILLEGE - også tydeleg det! De berre GJER det & ER det! Vi vil aldri finne ord som dekke innsatsen eller som beskrive dykk, men vi vil gjerne prøve å seie noko, - slik vi ser alt de bidrar med og kven de er:
Les mer

Gjenbruksbutikken på Skei - ein koseleg arbeidsplass

Er det noko som har vorte aktuelt i dei siste åra, så er det gjenbruk og reduksjon av forbruk, for å spara miljøet og kloden. Det er noko vi alle kan vera med på.
Les mer

Flere aktører har gått sammen om å arrangere Sommerfestuka på Sjusjøen: NMS og Sjusjøen fjellkirke, Brøttum Historielag, Camp Sjusjøen, Lions Club Ringsaker Nord - og de er en eneste svært stab av frivillige, hvert eneste år. De stiller opp for sin organisasjon, eller som enkeltpersoner, og i denne reportasjen kan du møte folk som har satt av disse julidagene til å jobbe for å få til enda ei fin Sommerfestuke.
Les mer

Opptrapping til sommarferien

Liv Anne Innerdal har hatt misjonsforening på Ålvundeid i mange år. Ho seier også at ho arva foreninga av si svigermor. 
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

Fantastisk jonsokfeiring på Kjeldsund

Vi takkar for ei fantastisk Jonsokfeiring på Kjeldsund.
Les mer

27. august er «Vår dag». Vil DU bli med?

I anledning Frivillighetens år 2022, er 27. august «Vår dag» i NMS. Vi håper Du vil være med og lage liv og røre i din region.
Les mer

– Å lese nominasjonene er rørende lesing

Janne Bech-Sørensen i NMS reflekterer over de mange gode nominasjonene som kom inn til frivilligprisen i NMS.
Les mer

SAMMEN SOM KIRKE I HELE VERDEN -Sykkylven

Sammen som kirke i hele verden i kyrkjene i Sykkylven med NMS!
Les mer

En 50-åring med ungdom i beina og klokskap i hodet

- Nei, men, hei! Er det deg?! Det var lenge siden… Vi kunne fort konstatere at årene setter sine spor da folk møttes for å feire Stenbekk i 1. mai-helga i år. NMS sitt leirsted og misjonssenter i Østfold er 50 år – og vel så det. Stedet ble innviet i april 1970. Jubilanten selv sto fram i all sin prakt – med nyoppussede salonger, grønne plener og solskinn fra morgen til kveld.
Les mer

DELE- lunsj på NMS kontoret

DELE- lunsj på NMS kontoret i Ålesund passa fint når Nils Endre Eikeland var på besøk her i regionen denne helga!
Les mer

Kall til Kamerun, og kall til flyttesjau

Da NMS Lilleborg skulle komme seg i orden i sitt nye hus i hovedstaden, var det ganske mange som tok imot invitasjonen til å sjaue. Else Karlberg var en av dem. Men det er ikke første gangen hun stiller opp for NMS.
Les mer

Områdestemne i Brattvåg med Midtausten i fokus

Områdeutvalet for NMS Nordre og Austre Sunnmøre hadde områdestemne i Brattvåg kyrkje søndag 3.april.
Les mer

Områdestevne i Romsdal med fullt bedehus!

Med fullt bedehus og frisk sang av både unge og gamle ble områdestevnet i Romsdal arrangert 3. april i Hustadvika. Gudstjenesten i Myrbostad kirke innledet stevnet, som fortsatte i Elnesvågen bedehus med middag, årsmøte og misjonsfest. Elnesvågen Soul Kids stod for det ungdommelige innslaget med frisk og engasjert sang under misjonsfesten.
Les mer

Innvielsesfesten i NMS Lilleborg

Mer enn 200 mennesker fylte NMS Lilleborg i kveld, 2. april - og dermed ble bygget og NMS sine aktiviteter feiret med en skikkelig innvielsesfest. Her får du en liten fotomontasje, sånn at du kan glede deg sammen med alle som fylte salen med en god velsignelsesånd.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Åre-Knut på plass da basaren endelig kom!

Da damene i "Østenringen" inviterte til vårbasar på Stenbekk, registrerte åreselgeren Knut Lande at her ville det bli store summer til NMS! Og alle gledet seg stort til opptellinga utpå kvelden. Et par pandemi-år tok ikke lysten fra misjons-jentene: De satset på ny basar.
Les mer

Åpningsfest for NMS Lilleborg

Helt siden på nittitallet - etter at Misjonsaulaen ble solgt - har NMS vært på "streif" i Oslo. Men nå har vi fått samlet vår konsentrasjon i ett hus, der vi både har fått fine kontorer i underetasjen av Lilleborg kirke, og i hovedetasjen har vi fått et fint møtelokale, pluss at det også er tilrettelagte arealer for en gjenbruksbutikk (åpner 1/4). Og dagen etter, lørdag 2. april skal vi ha åpningsfest for NMS Lilleborg, i Oskar Braatens gt 35 nederst på Torshov.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Inspirasjonstur til Estland!

Endelig kan vi arrangere inspirasjonsturer igjen! Velkommen til å bli med på denne turen til Tallinn/Estland 14.-19. september,- arrangert av NMS i samarbeid med Plussreiser
Les mer

«Det finnes like mange historier om frivillige som det fins folk. Her er min»

2022 kalles «frivillighetens år» her i Norge. Samme år fyller NMS 180 år. Som leder av «Avdeling frivillighet» i NMS møter jeg mange mennesker som forteller om hvordan de ble frivillige medarbeider i kirke og misjon. Her er min egen historie.
Les mer

Omtrent slik vart det våren 2020 da det vart innført forbod mot større forsamlingar like før områdestemne sesongen. Områdestemna vart stort sett avlyste. Overført til sykkelturen blir det å snu og køyre heim att.
Les mer

Jeg ble spurt

Marit Hagen kan du treffe i gjenbruksbutikken i Drammen; Og iblant kan du som kunde også se mannen hennes – helst ved frimerkebordet, om han ikke er ute og kjører varer til og fra. Leif Asle Hagen har et godt svar når jeg spør ham: Hvordan havnet dere her som frivillige?
Les mer

Kunst-vinnerne i region Øst

På Madagaskar bryr de seg ikke så mye om hvem i Norge som vant ti kunstverk på årets kunstlotteri for region Øst. Men etter hvert vil de nok merke at kr 100 000 lotteripenger vil komme dem godt til gode, samtidig som ti vinnere straks kan henge opp sine nye bilder på veggen.
Les mer

DELE-dag på NMS-kontoret i Ålesund

Vi hadde planlagt Giving Tuesday-arrangement på kontoret i november, men pga. flytting arrangerer vi stor DELE-dag i stedet 8. desember!
Les mer

Gratulerer med dagen, alle frivillige i NMS!

Du som er med som frivillig er utrolig viktig for samfunnet vårt, og for misjonsarbeidet i NMS! Derfor vil vi TAKKE deg for alt det du bidrar med av talenter, krefter, tid og engasjement.
Les mer

Førsteinntrykk av norsk julemesse

De har sett nordlys på Sognsvann, et tynt førstelag med nysnø i november – og de har vært med på noe som de aldri før har opplevd: norsk julemesse! Brasilianerne Sidinei Schmidt og Leonardo Stamm har aldri opplevd noe av dette før.
Les mer

Bergfruas lapper

Svært mange har en eller flere hobbyer. Cecilie Rø Drøpping sin fremste hobby er å sy, spesielt med lappeteknikk. På nettet er hun å finne som Bergfruas lapper. Siden hun også er interessert i misjon har hun i mange år levert varer til flere julemesser.
Les mer

Fra Madagaskar til messe

Nora Fjose har et fast salgshjørne på julemessa i Oslo, og der selges det etniske varer som du kan glede deg over - på dobbelt vis. – Denne hvite engelen er brodert av gassiske damer som både har lært seg hardangersøm, og som har skaffet seg en arbeidsplass som gir dem både levebrød og håp.
Les mer

Gjenbruk i 20 år

Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
Les mer

Kristin ble også med i områdeutvalget

Berit Sivertsen Sørvig (t.h.) er leder i områdeutvalget for Salten, og i denne lille reportasjen forteller hun både om innsatsen til Kristin Jenssen, og om det nyvalgte områdeutvalget i Salten.
Les mer

Mormor og morfar lot seg imponere

- Vi var veldig overrasket og oppglødde den september-kvelden da KG-elevene hadde sin aksjonsfinale i Storsalen i Oslo, forteller Else og Erling Nyvoll. – Som besteforeldre til Tuva, var vi stolte over at vårt barnebarn hadde vært med og samlet inn mer enn 2,6 millioner kroner til NMS under årets elevaksjon på KG.
Les mer

Giving Tuesday 2021: Hva vil du dele i år?

Influenserne Kattekryp (Christopher Mathisen), Magnus Waaler og Kristine Bremnes reiser sammen med Silje Løvdal fra NMSU til Barcelona.
Les mer

Dobbelt jubileum på Eidet bedehus i Surnadal

Eidet misjonsforening kan feire 140 år dette året. Det betyr at foreninga starta i 1881, i ein periode då mange misjonsforeningar begynte. Feiringa tok dei saman med Todalen misjonsforening. Dei skulle feire 175-årsjubilem i fjor, berre 2 dagar etter at landet vart stengt ned av korona i mars.
Les mer

Stenbekk: Slår de fjorårets misjonsmesserekord?

Også østfoldingene var bekymra i fjor, da mange av julemessene ble offer i korona-krigen. Men den "halvveis" misjonsmessa på Stenbekk i 2020, sørget for nesten 100 000 misjonskroner til NMS. Nå – 30. oktober – blir det endelig misjonsmesse på Stenbekk misjonssenter igjen! Og misjonskonsulent Unni Holm Olsen gleder seg til at basar-folket igjen kan samles.
Les mer

Vi forbereder oss til innrykk i NMS storstue i Oslo

Før NMS utpå høsten en gang kan ta i bruk Lilleborg kirke, er det mange ting som skal på plass. Huskomiteen ønsker ekstern hjelp til å få på plass alt vi vet at vi vil trenge. Akkurat nå er vi på jakt etter stoler og (spise)bord som kan fungere i en møtesal - gjerne stablestoler. Vi mangler også piano.
Les mer

Inspirert til Misjon

At misjonsfolket savna det å kome saman og møtast fysisk igjen, såg ein tydeleg på inspirasjonssamlinga for Nordre/ Austre Sunnmøre denne torsdags kvelden!
Les mer

God avstand på Stenbekk - og likevel så tett!

I løpet av to augustdager ble foreningsdagene på Stenbekk en god inspirasjonssamling. 114 oppmøtte – fra 32 forskjellige foreninger i «gamle Østfold» - fikk med seg mange fine tanker heim igjen.
Les mer

Alle kjenner Bjørn Holm. Men hvem er han egentlig?

Lørdag 25. september skal hele NMS-Norge feire lokale «Alle sammen»-tilstelninger over hele landet. Samtidig, litt tidligere denne lørdagen, skal det kl 10 arrangeres årsmøte for område Oslo, Asker og Bærum, i Vestre Aker menighetshus. Med glede vil vi her presentere styrelederen i område-utvalget, Bjørn Holm. Hvem er han? Og hvorfor mister han aldri troen på sitt frivilligarbeid i NMS?
Les mer

Foreningsdagene på Stenbekk

Foreningsdagene i Østfold er åpne for alle. Sett av enten mandag 23. eller tirsdag 24. august, og gled deg til at folket samles innen kl 18.30.
Les mer

Onsdagsmiddag med grillavslutning - fint ver, og god mat - til ein god sak

På onsdagsmiddag si grillavslutning i slutten av mai, samla Sykkylven kyrkjelyd seg til utandørs grilling og fellesskap. Det var så kjekt å vere saman igjen, og så flott ver vi hadde!
Les mer

Tare-tittar til Kjeldsund

Kjeldsund fekk tilbod frå Trollia barnehage i Fosnavåg om å kjøpe farkosten til ein rimeleg pris, eit tilbod dei ikkje kunne seie nei til.
Les mer

Songkveld- "Saman som kyrkje"

I Vatne kyrkje var det songkveld med fokus på pinse og misjon 2.pinsedag. "Saman som kyrkje i heile verda" har engasjert mange kyrkjelydar, og Vatne kyrkjelyd valde å ha fokus på sin misjonsavtale der dei støttar  Sat7 via NMS, denne kvelden.
Les mer

Bærekraftig på Geilo

2. pinsedag er det basar på den nedlagte gamle Lien skole. Slik skulle det ha vært i år også…. Men damene i misjonsforeninga gir seg ikke. Nå har de latt neste generasjon vippse seg fra dør til dør. Og én av disse døtrene er Anne Marie Markegård.
Les mer

Vi pusser opp hyttene; vil du bidra?

Kjeldsund er ein leirstad med mange frivillege som bidreg på ulikt vis. Nokre er i gang med å pusse opp fleire av hyttene som blir mykje brukt til utleige, feriar og på store leirar.
Les mer

Bli med i Oslo-spleisen for Laos-vann!

Over hele Norge går folk på tur for å gi sin støtte til NMS’ «Walk for living water». Lokalt i Oslo har Vandringsmannen laget en egen spleis-aksjon, og de vil at også du skal gå en liten tur for dem! Dermed er du med på spleisen.
Les mer

NMS inn i Lilleborg kirke

Lilleborg kirke på Torshov skal bli NMS sin nye storstue i Oslo. Intensjonsavtalen er nå signert, men det gjenstår litt nødvendig arbeid før vi kan ta i bruk lokalene. Vi drømmer om at dørene kan åpnes utpå høsten 2021.
Les mer

Misjonssau 2

Den første misjonssauen, omtala tidlegare, er langt på veg oppeten. Resultatet vart særs godt og freista til å prøve meir.
Les mer

Årsmelding Region Møre 2020

Her kan du lese årsmeldinga for region Møre 2020
Les mer

Misjonsskog

I ei gudsteneste i Kirkelandet kirke ei tid attende var sokneprest og prestegardseigar Carina Strøm liturg. I ei god og aktuell preike om travle kvardagar og forsømde gjeremål nemnde ho m.a. plantefelt som skulle vore rydda og regulert, slik at dei beste treslaga kan utvikle seg.
Les mer

Glade for å kunne møtes på jobb igjen

Nå er bruktbutikken åpen igjen. Det er de frivillige pensjonistene lykkelige for. Det er en veldig god arbeidsplass for pensjonister. Det er godt samhold og miljø. Vi kaller oss gjenbruksfamilien, sier Trine Kriken (74).
Les mer

Syr for misjonen

Cecilie Rø Drøpping i Sunndal på Nordmøre starta med salg til inntekt for NMS i november som eit alternativ til julemesse. Men det er ingen grunn til å stoppe no.  
Les mer

Det går bra!

Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Les mer

Selger gjenbruksvarer som varmt hvetebrød

Når du går gjennom dørene til NMS Gjenbruk i Ulsteinvik, strømmer minnene på. Om du er nostalgisk av deg, har du kommet til rett sted.
Les mer

Flittig brukt frivillig

I NMS er det plass til mange frivillige, og de frivillige kan ha mange forskjellige oppgaver.
Les mer

Ålesundsvotten

Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund i 2020 vart dessverre avlyst. Kva gjer vi med vottane som vart produsert av dyktige misjonskvinner?
Les mer

20 år med Bibelen og NMS sine studiehefter

NMS-mannsgruppe i Flekkefjord kunne i 2020 feire 20-års jubileum. Det har vært tre faste innslag på foreningsmøtene: En samtale rundt søndagens tekst, en prat med utgangspunkt i NMS sitt studiehefte og – selvfølgelig – matpausen.
Les mer

Misjonssauen

I artikkelen «Misjonspengane» i nr. 44. av «Dag og Tid», skriv Andreas Skartveit m.a. om misjonssauen, eit omgrep nytta i Rogaland heilt frå Gustava Kjelland si tid.
Les mer

Kunstlotteriet 2020

Gevinst til både Hemsedal og Skotselv, Aurskog og Oslo - så her forsvant store kunstskatter til nesten hele regionen. Takk til alle som har solgt lodd, og til alle som prøvde lykken! Til sammen ble det nesten 100 000 kroner til NMS. Karina Ravnengs "Dans for livet" havnet i Oslo, og Helge Bøes "Påske" havnet i Mjøndalen. Se hele trekningslista her.
Les mer

En kvart million julemessepenger - uten julemesse!

Mye skuffelse da også Oslo-julemessa måtte avlyses. Men julemessekomiteen satte i gang en hektisk storaksjon for å få inn store november-penger til NMS. Frivillige solgte lodd, bakte kaker, solgte munnbind, håndverk fra Mali og NMS-lys fra Knausen. Og så kunstlotteriet!
Les mer

Fagerborg menighet med "tredobbelt dugnad"

En gjeng entusiaster fra Fagerborg menighet var raskt ute med å lage munnbind for salg. 16 000 kroner er allerede kommet inn til menighetens Thailand-prosjekt. Munnbind-prosjektet har ikke mindre enn tre målsettinger, og er blitt tatt imot med åpne hender. Stor suksess!
Les mer

Syr for misjonen

Det er ei kjent sak at Cecilie Rø Drøpping er glad i å sy, og at ho har eit godt utstyrt syrom heime. Der har ho fem ulike maskiner frå vanleg symaskin til broderimaskin som kan programmerast.  Tekstar og bilete på det ho syr blir laga med denne.
Les mer

Det går an å arrangere misjonsbasar i 2020!

Torsdag 1.oktober var det basar i Ålvundeid bedehus. Det kom litt færre enn vanleg, men det vart ein fin kveld, med song av Ålvundeid barnekor og andakt av Kari Sødal.
Les mer

Godt å kunne samles igjen!

Endelig kunne misjonsfolket på Nordre/ Austre Sunnmøre samles igjen etter eit halvt år med koronarestriksjoner!
Les mer

88 tusen meir i koronatida

Gåveinntektene ved utgangen av juli i år har auka med 88 000 samanlikna med 2019 for NMS i Møre.
Les mer

Jenny vev for livet og misjonen

Korona og smittefare endra ikkje arbeidsrytmen til Jenny og vevstolen.
Les mer

Flott jonsokfeiring på Kjeldsund

"For ei flott Jonsokfeiring vi hadde på Kjeldsund i år!" Allereie kl 14:00 var det komt ein del folk for å kjøpe seg middag og for å nyte det vakre området.
Les mer

Ambulerande misjonsmesse

Områdestemnet for NMS på Ytre Nordmøre måtte avlysast på grunn av smittefare. Slik var det vel for dei fleste andre områda også.
Les mer

Todalen misjonsforening 175 år

Det er fem år sidan foreninga var samla til stort 170-årsjubileum. Frå 1996 har Todalen misjonsforening for NMS samarbeidd med foreninga for Sjømannskirka – Norsk kirke i utlandet, noko som førte til eit oppsving i foreningsarbeidet med opp til 17 medlemmar.
Les mer

10 årsjubileum NMS Gjenbruk Myrvåg

Den 21 januar feiret vi med gode kaker, mange besøkende, og forlenget åpningstid. Og selvsagt stort jubileumsalg med halv pris på alle varene.
Les mer

Hva skal vi finne på nå?

På grunn av korona-pandemien har de fleste familier plutselig fått mye mer tid til å være sammen. NMS og NMSU har laget en serie med 27 samtale- og aktivitetskort for barnefamilier. Last ned gratis fra linken i denne artikkelen.
Les mer

Helsing frå regionstyreleiar i Bjørgvin

Det er utruleg kva eit ørlite virus kan utretta. Brått er så og sei heile verda meir eller mindre parkert. Også misjonsorganisasjonane er svært sårbare og ille ute i denne tida. Me i NMS er ingen unntak.
Les mer

Estlandssuppe blir ekstragave til misjon

Det har etter hvert blitt en tradisjon at misjonsteamet i Veavågen kirke inviterer til suppemiddag også kalt Estlandsuppe.
Les mer

Fredagskafé på Avaldsnes

Tanken kom i 1998. Skulle foreningane på Avaldsnes, Karmøy prøve og ha fredagskafé i staden for basar?
Les mer

Show, ståk og business på Grøa

– Her skal vi ha show, ståk og business. Det seier julemessegeneral Arne Drøpping, idet han går i gang og trekker dei første premiane i årelotteriet på julemessa på Grøa bedehus laurdag føremiddag.
Les mer

Middag og Misjon på Hareid

I mange år har det vore Barnas misjonsdag i Hareid knytt opp mot 10-åringane  i trusopplæringa.
Les mer

Høstoffensiv på misjonsmesser

Rundt om i hele landet jobber misjonsforeninger på spreng med å gjennomføre sine misjonsmesser. I fjor kom det inn nesten sju millioner kroner til NMS på disse messene.
Les mer

Feirar 15 år med Gjenbruk

Torsdag 10. oktober er det på dagen 15 år sidan NMS Gjenbruk på Skei åpna dørene for første gong. – Gjenbruk er endå meir i tida no enn det var då vi starta, seier styreleiar Arne Drøpping.
Les mer

Samlingsfest i Molde

Mange fant veien til samlingsfesten på Røbekk kirkesenter i Molde. En kveld fylt av lovsang og takk.
Les mer

Inspirasjon til "use your talents"

Det årlege inspirasjonstreffet for Nordre/ Austre Sunnmøre vart i år i den nyoppussa kyrkjekjellaren i Spjelkavik Kyrkje. Vel 50 personar møtte for å bli inspirert for vidare misjonsengasjement.
Les mer

20- år med Gjenbruk i medvind

Det var uventa mange som kom til markeringa kl 12, både medarbeidarar og kundar. Erling Aaslid leia samlinga og han hadde først ein kort historikk over dei 20 åra NMS har hatt gjenbruksbutikk i Ålesund.
Les mer

Gjenbruk i Ålesund har fått ny flott butikk

Det hadde laget seg kø av trippende kjøpelystne folk utenfor den nye butikken i Ålesund før nyåpningen 25. april kl. 11:00.
Les mer

Områdestemne på Kjeldsund

Søndag 07.04.19 hadde Søre Sunnmøre områdeutval sitt årlege områdestemne på Kjeldsund. Vi starta i ei fullsett Hareid Kyrkje, der vi fekk delta på ei flott gudsteneste v/ sokneprest Leidulf Grimstad
Les mer

Områdestevne for Romsdal med optimistiske toner

Områdestevne for Romsdal ble arrangert på Vestnes søndag 24. mars i optimismens tegn. Gavene til misjonens arbeid hadde økt sist år, deltakelsen og oppmøtet var godt. Ikke minst var også innholdet i gudstjeneste og fest godt og variert både i ord og toner.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp