Gi en gave
Meny
Last ned

Folk setter åpenbart pris på Sommerfestuka på Sjusjøen

- En sommerfestkomite har jobbet i flere måneder for å få til årets Sommerfestuke på Sjusjøen. Da er det moro å sitte i komite når «alt folket» tropper opp og verdsetter at «ingen gir seg» etter åtte år med dette tiltaket rundt Sjusjøen fjellkirke og Camp Sjusjøen, sier Magne Mjærum som sjøl har kunnet glede seg mye over blomstringa oppi østlige fjellstrøk.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Fullsatte hus, oppmuntrede besøkende, og kunstnere som yter sitt beste – da kan det jo ikke gå galt! sier en av dem som har vært med å planlegge årets Sommerfestuke. Magne Mjærum – også han én av de mange frivillige.

Utsolgt og etterspurt
Konsertene var utsolgte, familielørdagen stappfull, og mer enn 150 mennesker møtte opp på den historiske vandreturen i Sjusjøfjellet. Programmet var tett og heftig for dagene 19.-23. juli, og Magne tenker at denne årvisse festhendelsen bare må fortsette å leve med sine årlige forventninger.

– Jeg tror vi alle ble overrasket når setervandringa hadde kø i startgropa. Og enda mer overrasket ble vi da vi underveis plutselig fikk møte eneboeren Ludden, alias skuespilleren Tor Bergundhaugen. Og oppe på fjellet møtte det opp enda en historisk figur – Trygve Solbakken fra Åstadalen, og vandregruppa ble dratt inn i mellomkrigsåras virkelighet.

Magne er imponert over Brøttum Historielags innsats for denne turen. Folk var veldig oppglødde!
– Og oppe på Høghaufsetra sto budeia, Randi Myhre, og viste oss rundt i de historiske kjøkkenremediene, før alle de 150 ble servert kaffe og hjemmebakst. Ja, med denne store turgjengen, måtte vi faktisk sende en hurtig-melding til Camp Sjusjøen om at vi nok måtte få tilkjørt ekstra med kaker til Høghaufsetra denne dagen.

Samarbeid på tvers
– Det fine med Sommerfestuka er at vi er mange som samarbeider. Mens historielaget stilte sterkt med krefter denne godværs-fredagen, sørget Gunhild Bjørdal fra Hamar Bispedømme for at folket fikk lære både om miljø, natur og Gud på pilegrimsvandringen torsdag. Der samlet vi også inn penger til rent vann i Laos – Walk for living water.

Bygdekvinnelagets vafler har en lang ettersmak! Og alle tjenestene som de frivillige fra Lions stilte med, gjorde også inntrykk. Magne Mjærum ser kvalitetene i det gode frivilligarbeidet på Sjusjøen.

– Sjusjøen fjellkirke er et egnet sted for så mye varierende aktivitet, og det så ut som alle koste seg. Brukbart vær hadde vi også, bortsett fra ei lita regnskur for å kvikke opp litt!

Når NRK også hjelper til
Magne opplever at de aller fleste er flinke til å gi Sommerfestuka mange gode rykter, og kanskje var det et innslag fra NRK Innlandet på onsdag som gjorde at det ble stappfullt også på «Lykkelige dager».

– Denne konsertforestillingen er ikke så lett å presentere på forhånd, men den som dukket opp, fikk seg en salig opplevelse av de tre aktørene Anne Persdotter Flugstad, Kari Borud og Vibeke Horsberg. Kulokk, 17.mai på Lillehammer, seterliv i heiene, og kirketur til domen på Hamar…. Litt av en opplevelse å få være med på!

– I tillegg til Sommerfestukas tiltrekningskraft, er det litt av et nervekast å arrangere en Sommerfestuke som veldig lett kunne gått med et heidundrandes underskudd?

– Det er alltid «bingo» når du satser i et litt høyere økonomi-nivå, sier Magne. – Men vi vet også at gode artister koster penger – og de gleder så mange. Etter årets Sommerfestuke, ser det ut til at det kan bli et lite overskudd, slik at vi ikke mister helt motet for å satse stort også neste år. I Norge er vi heldig og har råd til å unne oss gode opplevelser, og vi har råd til også å betale for det. Til og med store kollekter ble det, og da er vi i en større sammenheng enn bare å ha det fint på Sjusjøen! Vi har rent vann i springen; og nå får de rent vann og mer velsignelse også i Laos.

De frivillige blir husket lenge
– Helt i starten hadde du et intervju med Åse og Asbjørn Sletvold. Hvem er de?

– Det fins ingen på Sjusjøen som ikke kjenner disse to! De siste 30 årene har de vært det fødte vertskap for seterkaffen på Rømåssetra, med gratis tilbud for ungene. Disse to vet knapt forskjell på jobb og frivillighet, for alt de gjør handler bare om at folk rundt dem skal ha det bra. Åse og Asbjørns velvilje har også gitt mye inspirasjon for Sommerfestuka. Og jeg tror at lokalbefolkningen og hyttefolket syntes det var fint at nettopp disse to var med i åpningen av årets Sommerfestuke.

Visit Sjusjøen er også en av aktørene som arrangerer disse fem festdagene. I Visits arenaer  presenteres mye av innholdet for Sommerfestuka, og de tar også ansvaret for billettsalget for de tre store konsertene – en med Lewi Bergrud, en med «Lykkelige dager», og en lørdagskonsert med Kleive/Reiersrud. Siste konsert ble tidlig utsolgt, og da kirkerommet ble fullt også på de to andre konsertene var gleden stor og kirkerommet fullt.
Artisten Lewi Bergrud vet at han synger tekster som ulike typer mennesker skal få noe ut av. Det behersker han til fulle!

– Skulle jeg nevne alle de frivillige, ville det blitt ei svær liste her, sier Magne. – Men de er blitt takket og bukket til, og vi håper at ingen av dem har slitt seg helt ut. Det er fint å være frivillig!

1100 + lørdagens folkehop ved Sjusjølunga
I alt 1100 publikummere troppet opp på konsertene, og i tillegg var det flere hundre som samlet seg til familielørdag ved Sjusjølunga. Der var det mange som benyttet seg av fri inngang til alle aktiviteter som ble tilbudt – for store og små.

Familielørdagen blir alltid stappfull av småtasser og forventinger.

Og da kirkerommet også ble fullt på fredagens allsangkveld og på søndagens gudstjenesten, var gleden stor! Folket liker å møtes i ulike typer samlinger.
Leif Ingvald Skaug gjorde fredagens «Allsang i fjelli» til en gledens prydkveld!

– Det er moro når vi ser at disse dagene har ny appell hvert eneste år, sier Magne – vel vitende om at en slik erkjennelse gjør det morsomt å sette i gang med planlegging av neste års Sommerfestuke. Det er ikke gitt at det gjentar seg; Men det aner oss at folket vil savne disse sommerdagene ved Sjusjøen fjellkirke, om de plutselig skulle forsvinne.

– Hva tenker du er «cluet» for at folk trives?

– De kommer nok innom for å få med seg gode opplevelser, sier Magne. – Men det som virkelig er gratis, er den gode muligheten til å treffe folk rundt kaffebordene. Ja, det går med noen hundre liter med kaffe, ja!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp