Dypdykk

For deg som er interessert i å gå litt i dybden på NMS. Her kan du blant annet lese nyheter, dokumenter og finne kalenderen.

Snarveier

Barista- og gjenbruksmisjon engasjerer unge

Mange unge har engasjert seg på IGJEN Gjenbrukskafé i Oslo. Frivillige tror kaféen kan fylle et behov for en meningsfylt møteplass i storbyen.

Les mer

Trygghet i troen

Rune Bratseths tro hjalp ham til å beholde bakkekontakten i fotballkarrieren. – Den setter ting i perspektiv.
Les mer

Livskraftig menighet i vekst

For snart 15 år siden var NMS med på å stifte en internasjonal menighet i Oslo. I dag er Oslo International Church en livskraftig menighet i vekst. Blant de mange migrantmenighetene i Oslo står OIC i en særstilling med så mange nasjonaliteter involvert – også nordmenn. Ved siden av mange nasjonaliteter, har kirkegjengerne også bakgrunn fra mange ulike kirkesamfunn. Menigheten har siden 2014 holdt sine gudstjenester i Bakkehaugen kirke i Oslo på søndag ettermiddag. Gudstjenestene holdes hele året, også om sommeren. I gjennomsnitt er det ca. 65 personer til stede. Under gudstjenesten er det søndagsskole for barna, den teller 20-22 barn.
Les mer

Partnermøte i en dramatisk tid

Mekane Yesus-kirken i Etiopia arrangerte i sist uke sitt årlige partnermøte. Politiske forhold i landet påvirket samtalen på partnermøtet, men størst fokus fikk temaet "Eldreomsorg". Kirkepresident Yonas Yigezu snakket i sin åpningstale om hvordan den store Mekane Yesus-kirken har et enormt og hittil lite brukt potensial som internasjonal aktør spesielt innen misjon og nettverksbygging mellom kirkene og misjonsorganisasjonene.
Les mer

Danset inn ny bibelutgave

Perefolket i Kamerun har fått ny bibelutgave. En slik begivenhet går ikke upåaktet hen i et folk som elsker sang og dans.
Les mer

Misjonstidende

I MT kan du lese om NMS sitt arbeid og annet aktuelt stoff fra kirke og misjon.

Trygghet i troen

Rune Bratseths tro hjalp ham til å beholde bakkekontakten i fotballkarrieren. – Den setter ting i perspektiv.
Les mer

Danset inn ny bibelutgave

Perefolket i Kamerun har fått ny bibelutgave. En slik begivenhet går ikke upåaktet hen i et folk som elsker sang og dans.
Les mer

Endelig ny radio

Nå blir sykdomsperiodene litt mindre kjedelige for Francoise Bouba. Takket være stengningen av FM-nettet i Norge kan hun og barna lytte til kristne radioprogram.
Les mer

Endrer tekstilbransjen

Har du ikke råd til å kjøpe klær laget under gode arbeidsforhold, har du egentlig ikke råd til klær. Det mener Sigmund Hegstad, grunnlegger av det rettferdige klesmerket Fair & Square.
Les mer

Kalender

Vil du være med på noe av det NMS gjør?

25 feb

Søndagssamling i Oslo

"Menighetsplanting i Estland" er tema på misjonssamlingen i Vestre Aker menighetshus søndag 25. februar kl. 18. Misjonskonsulent Ivar Smedsrød forteller hvordan NMS har fått bistå den lutherske kirken i Estland med å bygge levende menigheter. Alle er hjertelig velkomne.
Les mer
28 feb

Teologi til folket

Misjonsaulaen, VID. kl. 18-20. Seks kvelder vil professor i Det nye testamente Jostein Ådna og førsteamanuensis i religionsvitenskap Gerd Marie Ådna forelese om Det hellige land og den hellige by--i Bibelen, historien og i dag. Klikk på "Mer informasjon" knappen for å få utfyllende informasjon.
Les mer
01 mar

Torskeaften for menn

Torskeaften for menn i Oslo er en årviss tradisjon. Torsdag 1. mars kl. 19-22 inviterer vi til skreimiddag i Fagerborg menighetshus. "Tanker om Gud sette nedenfra" er temaet biskop e.m. Erling Pettersen har valgt. Hildegunn Saunes deltar med et sangprogram. Meld deg på her eller ved å ringe 22 57 85 50 innen 23. februar. Pris kr 500.
Les mer
02 mar

Mariahelg

Ei helg for kvinner i alle aldrar der vi får senke skuldrane og løfte blikket
Les mer

Menighet

NMS er en misjonsorganisasjon som samarbeider tett med kirker over hele verden. Vår visjon er en levende kirke over hele jorden. Dette gjelder også i Norge. Vi samarbeider derfor med menigheter og tilbyr kurs og oppfølging. I tillegg er NMS avhengig av støtten fra mennesker og menigheter som ber, gir og samler inn penger til arbeidet.

 

Finn din menighet

Støtter menigheten din arbeidet til NMS? Det kan du sjekke ved å gå inn på denne linken:

Finn din menighet

Misjonsavtale

NMS har misjonsavtaler med mange menigheter. Gjennom misjonsavtalen har menigheter mulighet til å støtte arbeidet i et av landene NMS arbeider i. Les mer om hvordan din menighet kan få misjonsavtale med NMS, og hva dette innebærer ved å gå inn på denne linken:

Misjonsavtale

Menighetsnettverk

NMS tilbyr kurs innen både menighetsutvikling og menighetsplanting. Har du lyst til å plante en menighet og trenger ressurser og veiledning? Eller er du allerede en del av en menighet og vil bli med i et inspirerende menighetsnettverk? Les mer på denne siden:

Menighetsnettverk

 

Dokumenter

Her finner du en oversikt over en del sentrale dokumenter som gir informasjon om strategier og tenkning i NMS

Les mer

Historier

Her kan du lese historier fra arbeidet

Jeg foretrekker å levere bibler!

Home delivery - eller hjemmelevering - er vanlig i Kairo, ikke bare for pizza. Også Bibelen kan bestilles og få levert hjem. En av de som jobber for det egyptiske bibelselskapet er Bishoy. På egen sykkel og med en beskjeden godtgjørelse tråkker han rundt i storbyen.

Intenst møte med bibelforteljing

Ho var både sint og opprørt, kvinna som kom inn i bibelbutikken ein stad i Egypt og spurte: Kvifor har ingen fortalt oss denne historia? Ein stor bibel låg oppslått på Johs 8 i utstillingsvindauget, og ho hadde lese forteljinga om kvinna som vart gripen i ekteskapsbrot.

Hun skaper drømmer

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å utvikle meg selv gjennom utfordringer på jobben min, sier Nittaya Mandee, som har sitt daglige virke midt i Klong Toey-slummen.
Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp