Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Menighetsnettverk

NMS tilbyr kurs innen både menighetsutvikling og oppstart av nye kirkelige nærvær.

Snarveier

Menighetsutvikling

NMS vil hjelpe til å utvikle menigheter i Den norske kirke. Dette gjør vi gjennom å arrangere kurs i samarbeid med VID, i tillegg til at menigheter har mulighet til å bli en del av NMS sitt menighetsnettverk. «Folkekirke langs nye veier» er nettverkets motto. Her henter ansatte og frivillige inspirasjon og ideer i et læringsfellesskap med andre menigheter. Vi bidrar med veiledning og videreutvikling av alminnelige lokalmenigheter i Den norske kirke.

Kurs

Menighetsutviklingssporet er knyttet til Senter for menighetsutvikling ved VID Misjonshøgskolen. Her kan vi tilby kurset «FOKUS – muligheter i lokalmenigheten» og eventuell veiledning i forhold til dette.

Avtale om menighetsutvikling

En annen måte å jobbe med menighetsutvikling er å lage en avtale om menighetsutvikling lokalt der menigheten selv velger mål og retning på dette arbeidet. Samtidig er hoved essensen i den menighetsutviklingen vi er involvert i først og fremst bygging av fellesskapet gjennom gudstjenesteliv og smågrupper. Dessuten å koble fellesskapet på misjon lokalt og globalt. Er du interessert kan du ta kontakt med Øivind Refvik. Kontaktinformasjon nederst på denne sida.

Nye kirkelige nærvær

NMS bidrar til nye kirkelige nærvær innenfor Den norske kirke, og støtter prosjekter over hele Norge. NMS bistår med hjelp og veiledning. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Inspirasjon

Det er utarbeidet en felles forståelse av utfordringene vår kirke står i i dag gjennom en betenkning som er kalt; «En landsdekkende og lokal kirke», med undertittelen «Muligheter og utfordringer med kirkelig nærvær i et samfunn i endring».

Klikk her for å lese dokumentet.

NMS og NMSU har vært med å starte opp Ukirke i Stavanger. Det er et fint eksempel på hva et «Nytt kirkelig nærvær» kan være.

Kontaktperson

Øivind Refvik

Rådgiver, NMS Menighet

Tlf: +47 41 23 20 04

E-post: oivindr@nms.no

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp