Last ned
Søknad
Ucrew er NMS sitt utvekslingsprogram for unge, hvor du kan bo ett år i ulike land i Europa

Hvor?

Praktisk informasjon

Utvekslingsprogrammet varer ett år, og starter med et forberedelseskurs på to uker fra 23. august til 5. september. Forberedelseskurset er på Hald Internasjonale Senter i Mandal, sammen med studenter fra land over hele verden. Året avsluttes med et felles avslutningskurs.

Som Ucrew jobber du i en av NMS sine samarbeidskirker i Europa, og blir fulgt opp av NMS sine misjonærer og/eller ledere i den lokale kirken.

Arbeidsoppgavene vil bli tilpasset deg slik at du kan bidra med det du liker best. Om det er musikk, idrett, å undervise eller noe helt annet. I England, Estland og Frankrike retter arbeidet seg hovedsakelig mot barne- og ungdomsarbeid i en menighet, oppgaver som vil være relevante her er blant annet å lede bibelgrupper, søndagsskoler, sports- og musikkaktiviteter eller å være leder på leir. Arbeidet i Spania er litt annerledes. Her vil du i hovedsak jobbe med immigrasjon og integreringsarbeid, men du vil også være en del av det lokale menighetsarbeidet til en arabisk-talende kirke. Mer informasjon om de ulike landene finner du ved å klikke deg inn på linkene ovenfor her.

Et år som Ucrew er ikke bare et år hvor du er en verdifull ressurs i arbeidet til en menighet, men det vil også være et år hvor du vil utvikle deg selv, erfare en ny kultur fra innsiden og lære mer om egen tro. Du vil derfor få tett oppfølging underveis, og undervisning i for- og etterkant av uteoppholdet.

Året som ettåring:

  • Forberedelseskurs: 23. august til 5. september
  • Uteopphold: Ca. 10 måneder
  • Avslutningskurs: Siste uken i juni
  • Norgestjeneste etter avslutningskurset (for noen vil det være aktuelt å reise tilbake til landet de har vært i for å delta på leir eller lignende)

Hva lærer du om?

  • Misjon
  • Bibel
  • Barne- og ungdomsarbeid i menigheten
  • Tverrkulturell forståelse
  • Kommunikasjon og formidling
  • Migrasjon og integrering (hovedsakelig i Spania og Frankrike)

Viktig informasjon

Økonomi: Som Ucrew får du dekket alle kostnader. Det betyr at vi dekker alle boutgifter, i tillegg vil du få utbetalt en sum i måneden som er nok til å dekke mat, fritidsaktiviteter og andre kostnader. Det eneste du må betale er flybilletten tur/retur. For de som har lån i lånekassen så er det mulig å be om rentefritak for det året du er Ucrew.

Det kreves fullført treårig videregående opplæring eller godkjent realkompetanse for å søke på Ucrew.

Søknadsfrist: 1. mars 2018

Spørsmål?

Ta kontakt med Kristian Mjølsneset på telefon eller epost.
90 89 34 01   |   kristianm@nms.no

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp