Gi en gave
Meny
Last ned
Søknad
Ucrew er NMS sitt utvekslingsprogram for unge, hvor du kan bo ett år i et annet land

<– tilbake til andre ting du kan bli med på i verden

Hvor?

Praktisk informasjon

Utvekslingsprogrammet varer ett år, og starter med et 10 dagers forberedelseskurs i slutten av august. Forberedelseskurset er på Hald Internasjonale Senter i Mandal, sammen med studenter fra land over hele verden. Året avsluttes med et felles avslutningskurs i slutten av juni.

Som Ucrew jobber du i en av NMS sine samarbeidskirker, og blir fulgt opp av NMS sine misjonærer og/eller ledere i den lokale kirken.

Arbeidsoppgavene vil bli tilpasset deg slik at du kan bidra med det du liker best. Om det er musikk, idrett, å undervise eller noe helt annet. I England, Estland, Norge og Frankrike retter arbeidet seg hovedsakelig mot barne- og ungdomsarbeid, men du vil også få andre oppgaver i menigheten eller leirstedet. Oppgaver som vil være relevante her er blant annet å lede bibelgrupper, søndagsskoler, sports- og musikkaktiviteter eller å være leder på leir. Arbeidet i Spania og på Madagaskar er litt annerledes. I Spania vil du i hovedsak jobbe med immigrasjon og integreringsarbeid, men du vil også være en del av det lokale menighetsarbeidet til en arabisk-talende kirke. På Madagaskar vil du jobbe som miljøarbeider på et kultur- og kompetansesenter som mottar praksisstudenter fra Norge. Mer informasjon om de ulike landene finner du ved å klikke deg inn på linkene ovenfor her.

Et år som Ucrew er ikke bare et år hvor du er en verdifull ressurs i arbeidet, men det vil også være et år hvor du vil utvikle deg selv, erfare en ny kultur fra innsiden og lære mer om egen tro. Du vil derfor få tett oppfølging underveis, og undervisning i for- og etterkant av uteoppholdet.

Følg med på Instagram hvis du vil ha løpende oppdateringer på hvordan det er å være Ucrew. Her er linken: @nmsucrew

 

Året som praktikant i NMS:

 • Forberedelseskurs: 10 dager i slutten av august
 • Uteopphold: Ca. 10 måneder
 • Infield første uken i januar
 • Avslutningskurs: Siste uken i juni
 • Norgestjeneste etter avslutningskurset (for noen vil det være aktuelt å reise tilbake til landet de har vært i for å delta på leir eller lignende)

Hva lærer du om?

Det er litt ulik profil på de ulike landene vi sender Ucrew til, så det er ikke alt som står i listen som vil være relevant i alle land.

 • Misjon
 • Bibel
 • Barne- og ungdomsarbeid
 • Studentarbeid
 • Interkulturell forståelse
 • Kommunikasjon og formidling
 • Migrasjon og integrering (hovedsakelig i Spania og Frankrike)

Viktig informasjon

Økonomi: Som Ucrew får du dekket alle kostnader. Det betyr at vi dekker alle boutgifter, i tillegg vil du få utbetalt en sum i måneden som er nok til å dekke mat, fritidsaktiviteter og andre kostnader. Det eneste du må betale er en egenandel på kr 15 000,-. For de som har lån i lånekassen er det mulig å be om rentefritak for det året du er Ucrew. Ucrew til Norge betaler en egenandel på kr 10 000,-

Det kreves fullført treårig videregående opplæring eller godkjent realkompetanse for å søke på Ucrew. For søkere til Ucrew Madagaskar krever vi at kandidater har gjennomført tre år med høyere utdanning.

Studiepoeng

I samarbeid med NLA Kristiansand tilbyr vi å ta 15 eller 30 studiepoeng i interkulturell kommunikasjon i løpet av skoleåret. Det er et praksisorientert studie, noe som betyr at det ikke er så veldig mye skolearbeid. Du må likevel beregne en del lesing, og en eksamen ved slutten av skoleåret. Du kan selv velge om du vil ta studiet eller ikke, og om du vil ta 15 eller 30 studiepoeng. Det er mulig å søke om stipend og lån hvis du tar studiepoeng. Skoleåret 2019/20 kan du få kr 16 530,- i stipend om du tar 30 studiepoeng. Dette gjelder dessverre ikke for Ucrew Norge.

 

Spørsmål?

Ta kontakt med Kristian Mjølsneset på telefon eller epost.
90 89 34 01   |   kristianm@nms.no

 

Søknad 2021-2022

For å få sendt inn søknadsskjemaet må du ha klart navn og telefonnummer til to referansepersoner som ikke er i nær familie med deg selv.

Alle kvalifiserte og aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Søknadsfrist er 1.mars 2021, og søknadspapirene vil bli lagt ut her i løpet av november 2020.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp