Gi en gave
Meny
Last ned
Søknad
Steder: Carlisle

Ucrew England

Tilbake til «Generelt om Ucrew»

I samarbeid med The Church of England sender NMS ettåringer til ulike småbyer i nord- England, i fylket Cumbria.

Som ettåring i Cumbria vil du være knyttet opp mot èn menighet og være med i det daglige arbeidet der. Det meste av arbeidet vil mest sannsynlig dreie seg rundt barne- og ungdomsarbeid, men andre typer menighetsarbeid som f.eks gudstjenester, musikkarbeid, åpen barnehage og ulike former av «kirkekaffe» må også påberegnes.

Network Youth Church (NYC)

De fleste Ucrew-utsendingene vil jobbe i menigheter som er en del av noe som heter Network Youth Church (NYC). Dette er en ny måte å tenke kirke på, og handler om å møte ungdommer «ute» der de er i stedet for å bare invitere de inn til et kirkebygg. NYC jobber målrettet for å skape nye møteplasser, spesielt for kirkefremmed ungdom, hvor det å lære mer om Gud, bli en del av et kristent fellesskap og vokse som Jesu disipler er i fokus. De ulike NYC-ene som ettåringene arbeider i kan se forskjellige ut i uttrykk, men de har alle småfellesskap som møtes jevnlig, og en årlig, større event (kalt Ablaze).

Arbeidsoppgaver

Som Ucrew i England er du med på ulike deler av menigheten sitt arbeid, og oppgavene vil variere ut i fra hva menigheten gjør, hva du kan, og hvilke interesser du har. Noe du likevel mest sannsynlig vil komme til å være en del av er

 • Barne- og ungdomsgrupper
 • Skolelag
 • Ungdomskvelder
 • Møte ungdom der de er; i parker, på gata, kafèer etc
 • Ungdomsweekend/ -leir
 • Annet menighetsarbeid

Hvor er Cumbria?

Cumbria er helt nord i England, på grensen til Skottland. Landskapet i Cumbria er som tatt rett ut av en Postmann Pat- episode (bokstavelig talt, siden forfatter John Cunliffe fant inspirasjon for historiene sine da han bodde i Kendal i Cumbria.). Her finnes «rullende» åser, og her finnes mange sauer; noen sier så mange som 6 sauer pr person! Her finnes også Lake distrikt, som er Englands største nasjonalpark og en del av Verdens naturarv. I Lake distrikt finner vi Scafell pike, som med sine 978m er distriktets høyeste fjell, og Wastwater, som er den dypeste innsjøen. Undersøkelser har vist at så mange som 15,8 millioner besøker Lake distrikt hvert år, og det er et yndet sted for turgåere i alle «shapes and forms».

Internasjonalt team

Ucrew-teamet i England er internasjonalt, noe som betyr at i tillegg til å sende ettåringer fra Norge sender vi også ettåringer fra våre samarbeidspartnere i eks Estland og Taiwan, i tillegg er det av og til noen fra England som er med i ettåringsstaben. Ettåringene blir rekruttert av NMS i samarbeid med våre partnere i landet de kommer fra.

Hverdagslivet

I England samles ettåringene regelmessig til undervisning og oppfølging, samt til ulike sosiale samlinger. Dette blir arrangert av Solgunn og Leah, som begge er NMS-misjonærer i England. De to har det overordnede ansvaret for arbeidet Ucrew er med på i England, og har dermed mye med Ucrewerne å gjøre i løpet av året.

I England vil du enten bo hos en vertsfamilie, eller i et kollektiv sammen med andre Ucrew-ere

Det beste inntrykket av hverdagslivet til en Ucrew-er får du gjennom å følge Ucrew på instagram @nmsucrew 

Har du spørsmål?

Det er bare til å ta kontakt med oss i NMS hvis du har spørsmål til Ucrew.

Ta kontakt med Leah Tjemsland på telefon eller epost.
41159120   |  leaht@nms.no

Søknad til Ucrew 2023/24

  Egenpresentasjon

  Motivasjon

  Arbeidserfaring

  Kirke- og menighetsliv

  Troshistorie

  Skole eller arbeidsgiver

  Ønskede praksisland (du kan velge flere)

  Språkkunnskaper

  CV, vitnemål og attester

  Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp