Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Region Øst

NMS Region Øst har et stort og variert arbeid utført av ansatte og våre fantastiske frivillige, ulønnede medarbeidere som gjør en kjempeinnsats og som på forskjellig måter driver arbeidet vårt.

Åpningstider

Velkommen innom NMS Lilleborg! Kontoret vårt har telefonr 40 40 60 35. For å få tak i gjenbruksbutikken vår "NMS Gjenbruk Lilleborg" er telefonnr 41 275 277 / admin 40 40 60 00.

Kontaktinfo

Oskar Braatensgate 35, 0474 Oslo
ost@nms.no
Regionkoordiantor Hildegunn Lofthus Berntsen

Nyheter

Olav Fykse Tveit til NMS Sommerfest & generalforsamling

I dag er det nøyaktig ett år til vi samles til NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal fra 29. juni til 2. juli. I den anledning avslører vi ett navn fra programmet.
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

Et levende bygg

NMS-virksomheten i hovedstaden er endelig konsentrert rundt ett felles punkt, tidligere Lilleborg kirke. Nå drømmes det stort.
Les mer

– Å lese nominasjonene er rørende lesing

Janne Bech-Sørensen i NMS reflekterer over de mange gode nominasjonene som kom inn til frivilligprisen i NMS.
Les mer

Kulturmøter på Mesnali

Kjetil Aano er et kjent navn for mange med en forhistorie i NMS. Men nå dukker han opp lokalt på Mesnali, der han i sommer kommer for å gi mange svar og nye historier til alle dem som har meldt seg på voksen-campen Natur Kultur Misjon og Fornyelse (fortsatt noen få plasser igjen). Sigrid Undset vil prege starten av denne leiren.
Les mer

Skaug på Sjusjøen

Han dirigerer et kor på over 2000 sangere, men på fredagskvelden under årets Sommerfestuke på Sjusjøen skal Leif Ingvald Skaug holde koken i alle dem som fysisk møter opp til den sagnomsuste allsangkvelden – Together we stand! Men først får du et lite møte med ham i dette intervjuet.
Les mer
Gå til nyheter


Hva skjer
20 jul

Åpningskonserten

Sommerfestuka 22 går av stabelen 20-24. juli ved Sjusjøen Fjellkirke. Uka åpner når biskop Solveig Fiske ønsker oss velkommen kl 18; Konserten er ved Levi Henriksen & Babylon Badlands. På kirkebakken blir det litt å bite'ti, før kvelden avslutter kl 20.30 med kveldsmesse i Sjusjøen Fjellkirke. Konsert-billetter (kr 200) får du ordna her https://www.visitsjusjoen.no/hva-skjer/ Levi Henriksen synes det er fint å kunne få åpne årets Sommerfestuke, og han gleder seg med disse ordene: - Dette blir en helt annerledes scene for oss; Både jeg og de fire andre i Babylon Badlands tenker at det skal bli fint – etter to stusslige korona-år – å få treffe alt folket som hvert år samles på denne festuka ved Sjusjøen Fjellkirke. Levi Henriksen har stor tro på at dette skal bli en fin kveld. – Denne gangen går det nok ikke sånn som da jeg skulle ut på «signingsferd» med den nye general-sekretæren i NMS. Den turen ble det dessverre ikke noe av. Så vi gleder oss desto mer til Sommerfestuka på Sjusjøen! Akkurat nå jobber vi med mye nytt repertoar, som er under produksjon; og det skal bli ekstra fint å få presentert også disse låtene.
Les mer
21 jul

Bibelvandring

I år er Sommerfestukas bibelvandring torsdag 21. juli lagt opp slik at det skal passe for hele familien, tilrettelagt for alle slags føtter! Turen starter ved Sjusjøen fjellkirke, kl 12. Det blir servering underveis, og turen koster kr 50 per person, maks kr 100 pr familie. Og den som har mer overskudd utover dagen, kan glede seg til kveldens fortellerkonsert «Kristina från Duvemåla» (bill kr 200. Se egen annonse).
Les mer
21 jul

Kristina från Duvemåla

«Kristina från Duvemåla» - eller "Kristinas Epler" på norsk - er en fortellerkonsert, laget av Bjørn Ulvaeus og Benny Anderson (fra Abba). Torsdag 21. juli kl 19 vil Elisabeth Eldevik og Jan Egil Eilertsen framføre denne musikalen, ved Sjusjøen Fjellkirke. Etter forestillingen vil det bli litt å bite’ti på kirkebakken. Handlingen er hentet fra Vilhelm Mobergs åtte bøker om utvandringen til Amerika. Det unge ekteparet – Kristina og Karl Oskar – har slitt i fem år med å få jorden på gården til å bære nok grøde til å livberge seg selv og sine barn. Kristina setter sin lit til Gud, Karl Oskar til sine kraftige never når de forlater den verden de kjenner i Sverige. Og resten får du vite denne kvelden. Bill (kr 200) får du tak i her: https://www.visitsjusjoen.no/hva-skjer/
Les mer
22 jul

I Luddens rike

«Historisk vandring i Luddens rike» - det blir en fin vandretur i den lokale geografien der den sagnomsuste Ludden hørte heime. Kanskje møter vi også Ludden faktisk... Brøttum Historielag står for turledelsen denne dagen, og trolig dukker det opp noen upubliserte hemmeligheter underveis! Oppmøte fredag 22. juli kl 12 ved Kroksjødemningen, ca 2 km innenfor bommen på Storåsen. Mulig å parkere ved Storåsen og gå inn til Kroksjødemningen. Billett kr 50 per person, maks kr 100 per familie. Har du mer inspirasjon for å gjøre fredagen komplett, så sørg for å få med deg kaffe og bite’ti på kirkebakken, før det kl 19 blir allsang i fjelli.
Les mer
23 jul

Familiedagen

Dette er den store familiedagen under årets Sommerfestuke ved Sjusjøen Fjellkirke, med start kl 12. Her får de yngste mye oppmerksomhet, nede ved Sjusjøvannet – med ulike oppgaver og konkurranser. Fri inngang og gratis pølser til alle, helt fram til vi avslutter rundt kl 16. De ansvarlige for familiedagen er Visit Sjusjøen, Lions Club Nordre Ringerike og Camp Sjusjøen.
Les mer
23 jul

Ingrid Olava med cellister

Ingrid Olava med cellister. Denne hovedkonserten ved Sjusjøen Fjellkirke poengterer at Sommerfestuka nærmer seg slutten. Billett (kr 300) får du ved å henvende deg via: https://www.visitsjusjoen.no/hva-skjer/ Visit Sjusjøen hadde i vår et intervju med Ingrid Olava, og der skrev hun bl a at hun – som så mange andre artister – er fascinert av Alf Prøysen som på ulike måter forklarer oss at livet går ikke alltid slik vi tror: - Det er rørende å se hvordan livet plutselig kan snu for oss, sier Ingrid Olava. - På slutten skriver Prøysen om Teddybjørnens glede over å bli gjenfunnet svært viktig for ei lita jente som elsker ham optimalt. Hun vet hva kjærlighet er, når hue eller ben faller av. Da finner Marian «en hyssingstump og syr dem på igjen». Jeg opplever at Prøysens fortellinger også er for oss voksne, ikke bare for mine to smågutter. Vi merker at noen sørger for at vi ikke blir lagt vekk, om vi skulle bli litt ødelagt. «Og det er mye bedre enn å legges vekk et sted med silkebånd om halsen sin og aldri være med». Visit Sjusjøen hadde i vår et intervju med Ingrid Olava, og der skrev hun bl a at hun – som så mange andre artister – er fascinert av Alf Prøysen som på ulike måter forklarer oss at livet går ikke alltid slik vi tror: - Det er rørende å se hvordan livet plutselig kan snu for oss, sier Ingrid Olava. - På slutten skriver Prøysen om Teddybjørnens glede over å bli gjenfunnet svært viktig for ei lita jente som elsker ham optimalt. Hun vet hva kjærlighet er, når hue eller ben faller av. Da finner Marian «en hyssingstump og syr dem på igjen». Jeg opplever at Prøysens fortellinger også er for oss voksne, ikke bare for mine to smågutter. Vi merker at noen sørger for at vi ikke blir lagt vekk, om vi skulle bli litt ødelagt. «Og det er mye bedre enn å legges vekk et sted med silkebånd om halsen sin og aldri være med».
Les mer
24 jul

Avslutningsdagen

Årets Sommerfestuke på Sjusjøen avsluttes med to gode opplevelser søndag 24. juli. Kl 11 blir det festgudstjeneste i Sjusjøen Fjellkirke, der sokneprest Hege Fagermoen forretter. Etterpå serveres det jordbær på kirkebakken. Kl 14 blir det festmiddag på Mesnali leirsted (som ligger kort vei unna fjellkirka). Her kan du melde deg på via sms til 46 88 64 41. Skriv navnet ditt, hvor mange du/dere blir. Middag.
Les mer
27 jul

Natur, kultur, misjon og fornyelse Mesnali 27. - 31. juli 2022

Leir for spreke voksne som liker fotturer i fjellet! Godt åndelig fellesskap og ..
Les mer
28 jul

Sommerkveld på Camp Sjusjøen

Åpen fortellerkonsert om Sigrid Undsets liv på Bjerkebekk og i distriktet, kl 19.30. Tre kunstnere gjør kvelden uforglemmelig for oss: Vibeke Horsberg, Kari Borud og Anne Persdotter Flugstad. Sommerkvelden arrangeres av Brøttum menighet og NMS. Gratis inngang. Kveldens kollekt går til Brøttum menighets misjonsprosjekt, der fattige mennesker i tørken og flommen på Madagaskar får vår fulle støtte. Dersom det blir regn, vil konserten foregå i Mesnali kirke. Det serveres kveldskaffe etter konserten.
Les mer
07 aug

Lewi Bergrud til Camp Sjusjøen

Søndag 7.august kl. 19: Konsert med Lewi Bergrud Trio utendørs i vårt amfi på Camp Sjusjøen. En time før konsertstart, kl 18.00, åpner vi vår matbod med salg av pølser, brus, vaffel og kaffe. Lewi Bergrud er en ettertraktet soloartist som gjester små og store scener i inn- og utland - om arenaen er en stadion, en konsertsal, kirke eller pub, evner han å skape en intim og uhøytidelig atmosfære, som om publikum var gjester i hans egen stue. Lewis største motivasjon med musikken er nettopp å skape små og store øyeblikk som treffer konsertgjestene i sjela. Han deler sine tanker rundt de store temaene i livet, med musikken som uvurderlig verktøy. Lewi sin åpenhet og sterke formidlingsevne gjør konsertene hans til alt annet enn samlebåndsoppdrag. Billetter som ikke er solgt på forhånd, kan du kjøpe i døra. Arrangeres av Visit Sjusjøen og Camp Sjusjøen Dersom du har behov for overnatting i forbindelse med konserten med Lewi Bergrud, så har vi ledige rom, leiligheter og hytter. Vi har også campingplass. Sjekk ut våre overnattingsmuligheter ved å ringe 62 35 93 30.
Les mer
22 aug

Foreningsdag i august

Stenbekks andre foreningsdag foregår mandag 22. august. Lilliann Våje (fra Digni) taler, og Leviticus fra Skjeberg deltar med sang. Vi starter kl 18.30, og er trolig ferdig rundt kl 21. Her blir det kaffe og noe å bite i. Misjonsgave. Påmelding innen 15. august til uho@nms.no / tlf 40406021. Stenbekks adresse er Trøskenveien 307, 1708 Sarpsborg
Les mer
23 aug

Tirsdag 23. august er det tredje sjansen for å være med på ett av årets foreningsdager på Stenbekk (Trøskenveien 307, 1708 Sarpsborg). Generalsekretæren i Digni, Hjalmar Bø, taler, og ellers deltar KorX fra Askim. Dagen starter kl 18.30, og vi er trolig ferdige rundt kl 21. Kaffe og noe å bite i. Misjonsgave. Påmelding til uho@nms.no / tlf 40406021. Velkommen til alle som kan ha lyst og anledning!
Les mer
12 sep

Høstdager på Rødungstøl Høyfjellshotell 2022

Ferieuke for voksne i vakre omgivelser ved innsjøen Rødungen 12. til 16. september.
Les mer
13 okt

Mannskveld på Stenbekk

Torsdag 13. oktober ønsker vi mannfolk i alle aldere velkommen til mannskveld på Stenbekk misjonssenter.
Les mer
Gå til kalender

Regionblad

Regionen utgir eget regionblad fire ganger i året.

Ja, klart jeg vil lese bladet.

Ansatte

NMS-ansatte med bosted i Region Øst

Anne Presthagen Vedum

Regionkoordinator - Nord
51 51 61 91 / 95 89 81 74
annepv@nms.no

Hildegunn Lofthus Berntsen

Regionkoordinator Øst
40 42 97 53
hlb@nms.no

Magne Mjærum

Frivillig på kontrakt - Øst
46 88 64 41
magnem1947@gmail.com

Maicon Steuernagel

Pastor i Oslo International Church
45 69 66 26
maicons@nms.no

Reidun Andersen Weberg

Misjonskonsulent - Øst og enhetsleder Solsetra Leirsted
40 40 60 91
reidunaw@nms.no

Unni Holm Olsen

Misjonskonsulent - Øst
40 40 60 21
unniho@nms.no
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp