Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Lær deg «Sammen som kirke»-sangen

Tore Thomassen har skrevet sang og liturgiske ledd til aksjonen «Sammen som kirke i hele verden.»
Les mer

Bli med på NMS - tur til Tallinn

Bli med NMS til Estlands hovedstad Tallinn 4.-9. september 2024. Havnebyen som er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer og hvor hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verneverdige steder.
Les mer

«Skal vi ikke få høre litt om Gud a?»

− Det er en stor åndelig åpenhet og lengsel etter fellesskap her, merker Hildegunn Lofthus Berntsen (bildet) i NMS Lilleborg,
Les mer

Kjeldsund-traver til styreleder på Camp Sjusjøen

Anders Emil Kaldhol (th) ble nylig valgt til styreleder for den nye ledelsen på Camp Sjusjøen. Han vokste opp på Møre, flytta til Oslo, og ble nylig valgt som styreleder for Camp Sjusjøen – tidligere kjent som Mesnali Ungdomssenter.
Les mer

Oslo: Fullt hus og flott med Torshovkorpset

Det økonomiske resultatet av årets julemesse i NMS Lilleborg blir til god støtte for NMS - samtidig som alle som var der, opplevde mye artig rundt åresalg og kaffeprat. Utenfor huset troppet Torshovkorpset opp fredag ettermiddag, og julegrana ble tent. Og gjett hva de to julemessedagene ble til i kroner og øre?
Les mer

Oslo: Julemesse i NMS Lilleborg

Fredag 24. og lørdag 25. november er dagene for god samling og god julemesse i Oslo. Begge dagene åpnes dørene kl 11. Innimellom åresalg, salg av julebakst, håndarbeider og etniske varer, blir det også noen fine stunder med inspirasjon - fra både Kamerun og Madagaskar. Husk også det fine gratiskonserten med Ulf Nilsen lørdag kl 15.30.
Les mer

John Fosse frigjorde slaver i Kamerun

John Fosse bor på Sagene-hjemmet. Han skulle gjerne vært med på julemessa i NMS Lilleborg 24. og 25. november, men hans 103 år velbrukte bein setter noen grenser. – Der møtes mennesker som samler inn penger, slik at vi som var misjonærer i Kamerun kunne vite at hjemme i Norge var det stadig støttespillere – til et nytt tak på sykehuset, eller til nye legestillinger. Eller prester. Eller lærere.
Les mer

20 gallabord fulle i Oslo

Vi hadde fått et program – men vi visste ikke at det skulle ha en slik oppmuntrende kraft på oss. I Oslo var det ærverdige Håndværkeren som dekket bord og laget god mat. NMS inviterte. Men den morsomme møtelederen – en kamerunsk prest på Averøya – skulle gi oss så mye glød.
Les mer

Få med deg månedens infosending

Få glimt fra Kamerun, Thailand og hør om alt det spennende som rører seg i og rundt NMS under månedens infosending torsdag kveld.
Les mer

Hva skjer i Estland for tiden?

Møt Estland-misjonær Magne Mølster og flere under denne månedens infosending fra NMS torsdag klokken 20.
Les mer

Nytt kunstlotteri i region Øst

I fjor ble kunstlotteriet i region Øst utsolgt, men nå får du en sjanse til for et heldig vinnerlodd. Ti kunstverk loddes ut, og her får du en oversikt over dine muligheter. Nå i høst vil vi selge lodd, og du kan kontakte Svanhild Fauskerud (41002656) for å få kjøpt lodd (kr 50 pr stk), eller om du vil være en frivillig som kan selge lodd for NMS. Salget avsluttes i slutten av november.
Les mer

Fra jordbær på Mjøsa til terrortruede Mali

Mesnali 2023: Folk som var med på «Natur, kultur, misjon og fornyelse» i området rundt Camp Sjusjøen i sommer, husker hver en millimeter av de fem dagene - på fjellet, blant fulani-folket, eller når Idun ketchup blir brukt som tema i en morgenandakt! Jostein Verpe var med på denne voksenleiren, og med deltakernes tillatelse har vi fått lov til å gjengi noen av hans bilder fra disse juli-dagene, pluss få høre hvordan minnene sitter tett!
Les mer

– Mange av oss hører hjemme her

Når den gode middagslukta begynner å sive ut fra kjøkkenet i Lilleborg kirke og Liss Kjærsmo og og Anne Fjeldstad tilbereder de lekreste middagsrettene, begynner kafélokalet å fylles med folk. Ryktet har gått i bydelen om den gode middagsserveringen. Når klokka nærmer seg tre står middagsbufeeten klar.
Les mer

Misjonæren inspirerer ex-rusmisbrukeren

Else Karlberg har vært misjonær i Kamerun, Line Smines rusmisbruker i Nygårdsparken i Bergen. I dag er de kollegaer i NMS Gjenbruk i Lilleborg.
Les mer

Så moro når folk setter pris på Sommerfestuka

- En sommerfestkomite har jobbet i flere måneder for å få til årets Sommerfestuke på Sjusjøen. Da er det moro å sitte i komite når «alt folket» tropper opp og verdsetter at «ingen gir seg» etter åtte år med dette tiltaket rundt Sjusjøen fjellkirke og Camp Sjusjøen, sier Magne Mjærum som sjøl har kunnet glede seg mye over blomstringa oppi østlige fjellstrøk.
Les mer

Øst-folket dro nordover til Stjørdal

Vi var mange fra region Øst som var heldige og møttes under årets Generalforsamling og Sommerfest i Stjørdal. Her får du et lite knippe med medarbeidere som tenker høyt om sine erfaringer med denne storsamlinga i Trøndelag.
Les mer

Se hva de har gjort i Aurskog-Høland!

Når foreningene tynnes og ingen nye rekrutteres, har hølendingene gjort et lite misjons-skup. De har etablert en flyttbar misjonsforening. Les mer om dette når du ellers får med deg at det nylig ble invitert til Sommerfest på Skulerud Grendehus. Rømmegrøten var en del av det som skulle deles og gledes over denne sommerdagen.
Les mer

Foreningsdag inkl en stor takk til østfoldingen Toril

Avslutningen på en østfoldsk foreningsdag fikk et ekstra hyggelig punktum da hele forsamlinga - i alt 70 - reiste seg og fikk applaudert for Toril Slettevold Heie som fortjente en stor blomst for 40 år som ansatt i NMS/Stenbekk.
Les mer

Kjekt besøk under søndagssamlingen i NMS Lilleborg

Søndag 21. mai deltok kirkerådsleder Kristin G. Raaum med en hilsen på søndagssamlingen på NMS Lilleborg i Oslo.
Les mer

Vestfoldingenes områdemøte

Mer enn 50 vestfoldinger møttes i Stokke Kirketun, der NMS i Vestfold hadde sitt områdemøte 23. mai - i vakkert forsommervær og med et godt forberedt program.
Les mer

Ett år med gjenbruksbutikk i Oslo

Ett år er gått siden NMS Gjenbruk Lilleborg åpnet dørene. Styret var ikke på plass; ikke alle de frivillige heller. Men det var «nok» folk til å ha åpent tre dager i uka. Nå er det «full uke», og Anne Berit Lensebråten er å finne som butikkleder. Hvordan kom hun inn i sin rolle?
Les mer

Stenbekk: Vårdager like før påske

Like før påske ble det spredt mye misjonsinspirasjon på Stenbekk Misjonssenter i Østfold. "Alt var så bra!" sa en av deltakerne som dro derfra og hjemover for å feire påske.
Les mer

Fellesskap og misjonsglimt

- Fellesskapet, og informasjon om hva vi er med på rundt i verden! Det var ett av svarene som ble gitt da spørsmålet ble stilt under områdemøtet for NMS i Østfold: Hva motiverer/inspirerer deg til å være med i NMS?
Les mer

Forelegget til generalforsamlingen er klart

29. juni til 2. juli avholder NMS generalforsamling i Stjørdal. Se hvilke saker som skal behandles under generalforsamlingen.
Les mer

Når "Din rikssak" fortjener applaus

De kom fra alle kanter av NMS region Øst lørdag 18. mars i 2023. I fem lange timer ble folket inspirert – både av hverandres erfaringer, og av en bibeltime som knapt noen før hadde hørt! Her får du en liten smakebit fra noen av de 120 som opplevde en solrik samlingsdag i NMS Lilleborg i Oslo.
Les mer

Pandemien er over, og torsken trygt tilbake på matfatet i Oslo. Ny suksess for ærbødige herrer på torskeaften 2023.
Les mer

Ny brosjyre for å rekruttere til verv i OU og RS

Nå er det vår og tid for områdemøter i mange av NMS regionene. Her er en brosjyre som er etterspurt av flere frivillige.
Les mer

Et heldig kunstlodd blir til kvinnehjelp i Thailand

Ni vinnere som nå får et nytt kunstverk på veggen, kan glede seg over en flott gevinst, samtidig som de vet at de har vært med på å forebygge menneskehandel i Thailand.
Les mer

Du kan vinne Pahr-Iversens praktverk!

Kunstlotteriet 2022 i NMS region Øst kan gjøre deg til en av de ni lykkelige eierne – om du tar lodd. Den udiskutable hovedgevinsten i år er levert av kunstneren Kjell Pahr-Iversen. Og inntekten av lotteriet går i år til forebygging av menneskehandel i Thailand.
Les mer

En innvandrer blant innvandrere

Søndag 18. september 2022 blir Maicon Steuernagel ordinert i Oslo domkirke. Noen har møtt ham på et kontor i NMS Lilleborgs underetasje, og enda flere har møtt ham som pastor i OIC i Hasle kirke. Men hvordan fant denne brasilianeren sin vei til Norge?
Les mer

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

To jubileer i Oslo

Alle foreninger i NMS er slett ikke lagt ned. Søndag 28. august var to av Oslos misjonsforeninger oppe og jubilerte: Vestli Misjonsforening i Groruddalen og Prestegårdsforeningen i Vestre Aker. Til sammen har de jobbet for NMS i 200 arbeidsår!
Les mer

"Vår dag" ble en stor dag i NMS Lilleborg

Vi inviterte til Nabofest, og vi ba faktisk til Gud og meteorologiske om tjenlig vær! Vi opplevde også at mellom 300 og 400 besøkende var innom, iallfall de to første timene, da alt foregikk på plena utendørs: 22 pluss da vi arrangerte «Vår dag» i Frivillighetsåret 2022
Les mer

Nabofest for alle

Søndag 28. august inviterer vi til Nabofest i NMS Lilleborg i Oslo. Vi satser på litt 17.mai-stemning når vi kl 16 inviterer til både ute- og innefest. Hoppeslott og klatretårn er nok for den yngre garde, men også vi andre vil være med på dette arrangementet! Den sedvanlige misjonssamlinga siste søndagen i måneden blir noe annerledes denne gangen. Men vi vil gjøre NMS-huset vårt kjent for hele Oslo - og spesielt for våre nærmeste naboer.
Les mer

54 par tursko på Camp Sjusjøen

Den årvisse voksenleiren «Natur, kultur, misjon og fornyelse» er blitt en populær sommer-hendelse på Camp Sjusjøen. Rundt 54 par tursko var på plass i år, og programmet for de fem dagene ble fullpakket med både Undset, fjellturer, bibelundervisning og konsert. Her får du en liten foto-inspirasjon som kan gjøre deg sterkt fristet til å tenke på neste års liknende hendelse i slutten av juli.
Les mer

Sommerfestens hovedkonsert: Ingrid Olava

På lørdagskvelden under Sommerfestuka på Sjusjøen er det Ingrid Olava som står på scenen. Med sine røtter i Lillehammer, og sin barndoms turstier på Sjusjøen er dette en helt naturlig arena for denne artisten. Og det kommer sikkert en Prøysen-stubb også, som når teddybjørnen blir tatt ut av skapet og blir til stor glede for Marian som vet å stelle pent med sin nye venn.
Les mer

Flere aktører har gått sammen om å arrangere Sommerfestuka på Sjusjøen: NMS og Sjusjøen fjellkirke, Brøttum Historielag, Camp Sjusjøen, Lions Club Ringsaker Nord - og de er en eneste svært stab av frivillige, hvert eneste år. De stiller opp for sin organisasjon, eller som enkeltpersoner, og i denne reportasjen kan du møte folk som har satt av disse julidagene til å jobbe for å få til enda ei fin Sommerfestuke.
Les mer

Olav Fykse Tveit til NMS Sommerfest & generalforsamling

I dag er det nøyaktig ett år til vi samles til NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal fra 29. juni til 2. juli. I den anledning avslører vi ett navn fra programmet.
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

Et levende bygg

NMS-virksomheten i hovedstaden er endelig konsentrert rundt ett felles punkt, tidligere Lilleborg kirke. Nå drømmes det stort.
Les mer

– Å lese nominasjonene er rørende lesing

Janne Bech-Sørensen i NMS reflekterer over de mange gode nominasjonene som kom inn til frivilligprisen i NMS.
Les mer

Kulturmøter på Mesnali

Kjetil Aano er et kjent navn for mange med en forhistorie i NMS. Men nå dukker han opp lokalt på Mesnali, der han i sommer kommer for å gi mange svar og nye historier til alle dem som har meldt seg på voksen-campen Natur Kultur Misjon og Fornyelse (fortsatt noen få plasser igjen). Sigrid Undset vil prege starten av denne leiren.
Les mer

Skaug på Sjusjøen

Han dirigerer et kor på over 2000 sangere, men på fredagskvelden under årets Sommerfestuke på Sjusjøen skal Leif Ingvald Skaug holde koken i alle dem som fysisk møter opp til den sagnomsuste allsangkvelden – Together we stand! Men først får du et lite møte med ham i dette intervjuet.
Les mer

Sommerfestuka på Sjusjøen

Sjusjøen har sin egen tradisjon med Sommerfestuke i slutten av juli - i år 20.-24 juli. Det meste skjer i området rundt Sjusjøen Fjellkirke. Festuka starter onsdag kveld med konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Hver dag har sitt eget program, med konserter, fjellvandringer, familiedag, etc. Tre store konserter gjør at mange kommer til Sommerfestuka hvert år. Vil du vite litt mer om hvert av arrangementene, kan du gå i Meny-feltet, og finne Arrangementer. På de riktige datoene finner du omtale av hvert av arrangementene. Velkommen til deg som kanskje aldri før har opplevd denne sommerfesten!
Les mer

En 50-åring med ungdom i beina og klokskap i hodet

- Nei, men, hei! Er det deg?! Det var lenge siden… Vi kunne fort konstatere at årene setter sine spor da folk møttes for å feire Stenbekk i 1. mai-helga i år. NMS sitt leirsted og misjonssenter i Østfold er 50 år – og vel så det. Stedet ble innviet i april 1970. Jubilanten selv sto fram i all sin prakt – med nyoppussede salonger, grønne plener og solskinn fra morgen til kveld.
Les mer

Kall til Kamerun, og kall til flyttesjau

Da NMS Lilleborg skulle komme seg i orden i sitt nye hus i hovedstaden, var det ganske mange som tok imot invitasjonen til å sjaue. Else Karlberg var en av dem. Men det er ikke første gangen hun stiller opp for NMS.
Les mer

Områdestevne i Sundes kreative rike

3. april: Områdestevne i Solør, Vinger og Odal. Startet i Strøm kirke ved Glommas bredd. Festgudstjeneste i fastetiden, med misjon i sentrum - Estland og Mali. Bønn for Ukraina . Pyntede og bunadskledde familier fulgte to barn til dåpen. Innimellom - bleieskift-arbeidende dåpsbarnforeldre, som tok en liten tur bakerst i kirken med den lille, og kom tilbake igjen. Hva passet vel bedre i Øystein Sunde sitt rike?
Les mer

Innvielsesfesten i NMS Lilleborg

Mer enn 200 mennesker fylte NMS Lilleborg i kveld, 2. april - og dermed ble bygget og NMS sine aktiviteter feiret med en skikkelig innvielsesfest. Her får du en liten fotomontasje, sånn at du kan glede deg sammen med alle som fylte salen med en god velsignelsesånd.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Åre-Knut på plass da basaren endelig kom!

Da damene i "Østenringen" inviterte til vårbasar på Stenbekk, registrerte åreselgeren Knut Lande at her ville det bli store summer til NMS! Og alle gledet seg stort til opptellinga utpå kvelden. Et par pandemi-år tok ikke lysten fra misjons-jentene: De satset på ny basar.
Les mer

Signering på årsmøtet for Romerike

Da årsmøtet for Romerike gikk av stabelen i mars-godværet, ble det også en resignering av misjonsavtalen for Fenstad menighet, der møtet ble holdt. På Romerike er det mange gode misjonsfolk, og et godt, nytt områdeutvalg ble valgt - ved akklamasjon!
Les mer

Åpningsfest for NMS Lilleborg

Helt siden på nittitallet - etter at Misjonsaulaen ble solgt - har NMS vært på "streif" i Oslo. Men nå har vi fått samlet vår konsentrasjon i ett hus, der vi både har fått fine kontorer i underetasjen av Lilleborg kirke, og i hovedetasjen har vi fått et fint møtelokale, pluss at det også er tilrettelagte arealer for en gjenbruksbutikk (åpner 1/4). Og dagen etter, lørdag 2. april skal vi ha åpningsfest for NMS Lilleborg, i Oskar Braatens gt 35 nederst på Torshov.
Les mer

Familie-vinterleiren på Sjusjøen Camp ble avsluttet i slutten av vinterferien med fastelavnssøndag og misjonsgudstjeneste. Magne Mjærum forteller om livlige dager med mye god tid til å dele.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Inspirasjonstur til Estland!

Endelig kan vi arrangere inspirasjonsturer igjen! Velkommen til å bli med på denne turen til Tallinn/Estland 14.-19. september,- arrangert av NMS i samarbeid med Plussreiser
Les mer

«Det finnes like mange historier om frivillige som det fins folk. Her er min»

2022 kalles «frivillighetens år» her i Norge. Samme år fyller NMS 180 år. Som leder av «Avdeling frivillighet» i NMS møter jeg mange mennesker som forteller om hvordan de ble frivillige medarbeider i kirke og misjon. Her er min egen historie.
Les mer

Påskemøte på Stenbekk 2022

Vi samles om påskens budskap gjennom bibeltimer, misjonssamlinger, sang og musikk. Det blir også god mat, vakre omgivelser, fellesskap og frist luft! Stenbekk Misjonssenter ligger i Trøskenveien 307, Sarpsborg. Kommer du med tog til Sarpsborg, så gi beskjed ved påmeldingen, så sørger vi for skyss til Stenbekk. Påmelding innen 1. april. Dagsbesøk og besøk på enkelt møter/-måltider er mulig. Husk påmelding!
Les mer

Krossvandring og håpsvandring 2022 – eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vil bli gitt til NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

Jeg ble spurt

Marit Hagen kan du treffe i gjenbruksbutikken i Drammen; Og iblant kan du som kunde også se mannen hennes – helst ved frimerkebordet, om han ikke er ute og kjører varer til og fra. Leif Asle Hagen har et godt svar når jeg spør ham: Hvordan havnet dere her som frivillige?
Les mer

I Oslo ble årets julemagasin fort utsolgt. Men et nytt opplag er trykt opp, så nå kan du faktisk få tak i bladet! Tirsdag 21. desember kan du hente det du har bestilt.
Les mer

Kunst-vinnerne i region Øst

På Madagaskar bryr de seg ikke så mye om hvem i Norge som vant ti kunstverk på årets kunstlotteri for region Øst. Men etter hvert vil de nok merke at kr 100 000 lotteripenger vil komme dem godt til gode, samtidig som ti vinnere straks kan henge opp sine nye bilder på veggen.
Les mer

Førsteinntrykk av norsk julemesse

De har sett nordlys på Sognsvann, et tynt førstelag med nysnø i november – og de har vært med på noe som de aldri før har opplevd: norsk julemesse! Brasilianerne Sidinei Schmidt og Leonardo Stamm har aldri opplevd noe av dette før.
Les mer

Fra Madagaskar til messe

Nora Fjose har et fast salgshjørne på julemessa i Oslo, og der selges det etniske varer som du kan glede deg over - på dobbelt vis. – Denne hvite engelen er brodert av gassiske damer som både har lært seg hardangersøm, og som har skaffet seg en arbeidsplass som gir dem både levebrød og håp.
Les mer

Østfoldingene satte ny rekord på Stenbekk

Mye jobb på forhånd, og mye jobb underveis - og resultater ble det!
Les mer

Ingen sensur i Vestre Aker menighetshus

I Kamerun blir Vakoté Yamas sanger sensurert, og nektet spilt for offentligheten. Slik blir det ikke når denne internasjonale artisten kommer til misjonssamlinga i Vestre Aker menighetshus søndag 31. oktober. Kom og hør!
Les mer

Mormor og morfar lot seg imponere

- Vi var veldig overrasket og oppglødde den september-kvelden da KG-elevene hadde sin aksjonsfinale i Storsalen i Oslo, forteller Else og Erling Nyvoll. – Som besteforeldre til Tuva, var vi stolte over at vårt barnebarn hadde vært med og samlet inn mer enn 2,6 millioner kroner til NMS under årets elevaksjon på KG.
Les mer

Stenbekk: Slår de fjorårets misjonsmesserekord?

Også østfoldingene var bekymra i fjor, da mange av julemessene ble offer i korona-krigen. Men den "halvveis" misjonsmessa på Stenbekk i 2020, sørget for nesten 100 000 misjonskroner til NMS. Nå – 30. oktober – blir det endelig misjonsmesse på Stenbekk misjonssenter igjen! Og misjonskonsulent Unni Holm Olsen gleder seg til at basar-folket igjen kan samles.
Les mer

Innsamlingsrekord på KG

NMS sitt arbeid i Thailand får 2,6 millioner
Les mer

Misjonsfortellinger med Roar Vik

Misjonskonsulent Roar Vik har laget en serie med misjonsfortellinger fra sine møter med NMS’ søsterkirker. Til bruk i foreninger, bibelgrupper og andre småfellesskap som inspirasjon eller ettertanke.
Les mer

Slår aldri feil på Mesnalia

"Natur, kultur og misjon": Mange medvandrere kunne skrevet en vakker rapport om hvordan de opplevde de fem voksenleir-dagene på Mesnalia i juli i år. En av dem som gjerne "skryter" til oss, er Reidun Andersen Weberg, og her kommer en liten oppdatering på en stor opplevelse. Neste år må du nok være tidlig ute med din påmelding! (Foto: Jostein Verpe)
Les mer

Vi forbereder oss til innrykk i NMS storstue i Oslo

Før NMS utpå høsten en gang kan ta i bruk Lilleborg kirke, er det mange ting som skal på plass. Huskomiteen ønsker ekstern hjelp til å få på plass alt vi vet at vi vil trenge. Akkurat nå er vi på jakt etter stoler og (spise)bord som kan fungere i en møtesal - gjerne stablestoler. Vi mangler også piano.
Les mer

Solør, Vinger og Odal med sitt områdestevne

Søndag 29. august inviterte Eidskog til områdestevnet for Solør, Vinger og Odal, en varm og vakker sensommerdag. Der var det også tre jubilerende foreninger som kom med minner fra 455 summerte aktive misjonsår!
Les mer

God avstand på Stenbekk - og likevel så tett!

I løpet av to augustdager ble foreningsdagene på Stenbekk en god inspirasjonssamling. 114 oppmøtte – fra 32 forskjellige foreninger i «gamle Østfold» - fikk med seg mange fine tanker heim igjen.
Les mer

Silkeveien før og nå

For tre år siden var Haakon Kessel en av de fem nominerte blant kandidatene til ny biskop i Stavanger. Han ble ikke biskop. Men en ivrig misjonsmann er han fortsatt. Nå er han leder i Global-avdelingen i NMS. Her i Oslo får vi glede av å møte Haakon Kessel på misjonssamlinga 29. august. Men hvem er han?
Les mer

Alle kjenner Bjørn Holm. Men hvem er han egentlig?

Lørdag 25. september skal hele NMS-Norge feire lokale «Alle sammen»-tilstelninger over hele landet. Samtidig, litt tidligere denne lørdagen, skal det kl 10 arrangeres årsmøte for område Oslo, Asker og Bærum, i Vestre Aker menighetshus. Med glede vil vi her presentere styrelederen i område-utvalget, Bjørn Holm. Hvem er han? Og hvorfor mister han aldri troen på sitt frivilligarbeid i NMS?
Les mer

Fire av de mer enn 1000 som dukket opp på Sommerfestuka på Sjusjøen, har latt seg intervjue, for å fortelle om sine opplevelser disse julidagene i 2021. Og med dette i tankene kan du allerede nå begynne å glede deg til neste år. Da er det din tur til gode opplevelser rundt Sjusjøen Fjellkirke.
Les mer

Sommerfestuka - fortsatt like populær

Også i år var Sommerfestuka på Sjusjøen noe preget av koronalivet, og alle gjestene måtte kvittere med sin tilstedeværelse. Det viste seg at 1040 hadde fått med seg ett eller annet arrangement, i tillegg til de mange som troppet opp på familielørdagen. I denne korte foto-reportasjen får du et snar-blikk inn i hva som skjedde disse sommerlige julidagene i 2021.
Les mer

Foreningsdagene på Stenbekk

Foreningsdagene i Østfold er åpne for alle. Sett av enten mandag 23. eller tirsdag 24. august, og gled deg til at folket samles innen kl 18.30.
Les mer

Årets Sommerfestuke nærmer seg

Konserter, setervandring, Ole Børud m band, familielørdag, festgudstjeneste, nystekte sveler/vafler, bibelvandring, forestillinger etc. Finn ut mer om hva som skjer under årets Sommerfestuke på Sjusjøen i slutten av juli.
Les mer

Vi er ikke alene. Vi står sammen!

Det er lenge siden vi reiste oss fra stolen og vandret i en lang sløyfe forbi kollektkoppen, mens vi sang misjonens verdenssang «Din rikssak». Et helt spesielt fellesskap! Men rikssaken vår lar seg uansett ikke knekke!
Les mer

Ny bibeltimeserie

Knut Holter, professor ved VID vitenskapelige høgskole, har laget en bibeltimeserie i seks deler. Tema for serien er "Misjon og Det gamle testamentet".
Les mer

Vann til Laos fra hagen i Lyder Sagens gate

Plutselig kom sommeren, og plutselig var det en gjeng med eks-misjonærer og noen ungdommer fra Connect som fant på at de ville møtes til en hagefest i Lyder Sagens gate, denne Oslo-gata som har hatt flere NMS-eiendommer og som mange misjonsinteresserte har vandret i. Men hagefesten flyttet på seg etter hvert!
Les mer

De inviterer til hagefest i Våle

Stina Margrete Aanderaa Neergård er et kjent navn for mange NMS’ere. Det samme er Ole Harald Neergårds navn. Ja, disse to hører sammen! Men de hører også sammen med NMS – og det kan du få vite litt mer om i dette intervjuet.
Les mer

Bærekraftig på Geilo

2. pinsedag er det basar på den nedlagte gamle Lien skole. Slik skulle det ha vært i år også…. Men damene i misjonsforeninga gir seg ikke. Nå har de latt neste generasjon vippse seg fra dør til dør. Og én av disse døtrene er Anne Marie Markegård.
Les mer

Hvem er denne artisten?

Hedmark-artisten Anne Persdotter Flugstad er et navn vi stadig ser og hører. Mange husker henne fra en flott forestilling under generalforsamlinga i Oslo i 2014. Andre husker henne fra Sommerfestuka på Sjusjøen. Og siste fredagen i juli i år blir hun med på Sommerkvelden på Mesnali.
Les mer

Bli med i Oslo-spleisen for Laos-vann!

Over hele Norge går folk på tur for å gi sin støtte til NMS’ «Walk for living water». Lokalt i Oslo har Vandringsmannen laget en egen spleis-aksjon, og de vil at også du skal gå en liten tur for dem! Dermed er du med på spleisen.
Les mer

NMS inn i Lilleborg kirke

Lilleborg kirke på Torshov skal bli NMS sin nye storstue i Oslo. Intensjonsavtalen er nå signert, men det gjenstår litt nødvendig arbeid før vi kan ta i bruk lokalene. Vi drømmer om at dørene kan åpnes utpå høsten 2021.
Les mer

Å salige stund uten like

Helt siden jeg var barn på 1950- og 1960-tallet, har «Å salige stund uten like» vært min favoritt-påskesalme, skriver Ole Andreas Husøy, den NMS-frivillige journalisten som også redigerer regionbladet vårt. Med denne sangen ønsker han oss god påske, og lar oss få vite at denne salmedikteren ikke fikk sin gravstein før det var gått mer enn 50 år etter hans død.
Les mer

Håpspåske

I kirkelig tradisjon varer påsketiden ennå i flere uker, så når Thor Kristian Ringsbu på denne påskeaften ønsker oss god påske, varer dette ønsket i flere uker! I tillegg til sine vanlige gjøremål på Mesnali har Thor Kristian også hatt patruljevakt for Røde Kors i påska. Påske handler både om å redde og å håpe.
Les mer

Alle langfredagene

For enkelte er det langfredag hver eneste dag i året. De sliter med dødskreftene og med daglig overlevelse. Jeg så dem på søppelfjellet i Manila i sin jakt etter salgbart skrot; sovende innimellom steinene under Sinsenkrysset; fillete og syke inne på en misjonsstasjon i Sør-Afrika. Rett før påske sendte NRK en film fra New Orleans som fikk meg til å tenke på langfredags-mysteriet.
Les mer

Påskesangen som aldri stilner

Påske – det er kirkegang, salmesang, nattverd og fellesskap. Jeg gleder meg til fullsatte kirker der vi synger av full hals til orgelbrus! Hjemme hos oss har vi en CD fra 90-tallet, Hosianna, påskesanger for små og store (fortsatt i salg på IKO).
Les mer

Fulani-påskesang

Denne onsdagens påskehilsen flytter perspektivet bort fra hvite vidder, hyttevegg og solkrem! Helge Vatne har nylig hatt kontakt med kristne i Mali, og gir oss et innblikk i at også blant fulanerne feires det påske med stor glede! 
Les mer

I denne ukes stillhet

Denne tirsdagens påskehilsen kommer fra Åse Fagermoen Dannemark - født og oppvokst i NMS, med mye leirerfaring fra barndom/ungdom, og med mye misjonskunnskap som har gjort henne til en god støttevenn for NMS. Hun er også korsanger, og her deler hun med oss en påskesang som er laget av Tore S. Olsen. Melodien er skapt av Eivind Johnsbråten.
Les mer

Påskens ytterpunkter

Fortellingen om påsken i Det nye testamente inneholder mye mørkt: svik og angst, tårer og spott, lidelse og død. Men det er ikke alt. Påskefortellingen ender med lys, med Jesu oppstandelse på påskedag.
Les mer

Fellesskap - også i år

Var du på leir på Stenbekk? Eller på Mesnali? Eller du er frivillig i region Øst? I så fall har du sikkert møtt Magne Mjærum. Og her får du en hilsen fra ham, nå på vei inn i den stille uke.
Les mer

Trenger du en DELE-BOKS?

Synes du det er vanskelig å få tid og anledning til å snakke om tro og misjon med familien? Kanskje DELE-BOKSEN kan hjelpe deg?
Les mer

Syr for misjonen

Cecilie Rø Drøpping i Sunndal på Nordmøre starta med salg til inntekt for NMS i november som eit alternativ til julemesse. Men det er ingen grunn til å stoppe no.  
Les mer

Planlegger du juli-ferien nå snart?

Sommerfestuke 21.-25. juli på Sjusjøen: Ole Børud m/band, pilegrimsprest Lars Erlend Kielland, sangeren Jan Tore Saltnes (fra Nordic Tenors), preses Olav Fykse Tveit, svelene til Brøttum Bygdekvinnelag, forestilling med Anne Persdotter Flugstad, og den store familielørdagen 24/7. Dette er litt av årets opplevelser!
Les mer

Krossvandring og håpsvandring - eit tilbod til kyrkjelydar i heile landet

Å gå i Jesu fotspor mot krossen - frå stasjon til stasjon – er ein gamal tradisjon. Kyrkjelyden din kan no tinga plansjar med bibeltekstar som kan brukast i lokale kross- og håpsvandringar. Eventuelt overskot vert delt mellom kyrkjelydsarbeid i Balestrand og NMS sitt arbeid i Mali.
Les mer

Pendler-misjonær på vent

Po Chu Grønvold har – som så mange andre av oss – måttet endre sine planer ganske mye dette siste året. Nå på nyåret skulle hun ha inspirert oss på misjonssamling i Oslo. Men også det arrangementet gikk i vasken. Så da ber vi henne om et intervju, der vi likevel kan få et innblikk i hva hun er opptatt av i det daglige.
Les mer

Flittig brukt frivillig

I NMS er det plass til mange frivillige, og de frivillige kan ha mange forskjellige oppgaver.
Les mer

Fikk du med deg årets første infosending?

Vi hadde i går årets første infosending for våre medlemmer og støttespillere, noe vi vil fortsette å ha hver måned.
Les mer

Kunstlotteriet 2020

Gevinst til både Hemsedal og Skotselv, Aurskog og Oslo - så her forsvant store kunstskatter til nesten hele regionen. Takk til alle som har solgt lodd, og til alle som prøvde lykken! Til sammen ble det nesten 100 000 kroner til NMS. Karina Ravnengs "Dans for livet" havnet i Oslo, og Helge Bøes "Påske" havnet i Mjøndalen. Se hele trekningslista her.
Les mer

En kvart million julemessepenger - uten julemesse!

Mye skuffelse da også Oslo-julemessa måtte avlyses. Men julemessekomiteen satte i gang en hektisk storaksjon for å få inn store november-penger til NMS. Frivillige solgte lodd, bakte kaker, solgte munnbind, håndverk fra Mali og NMS-lys fra Knausen. Og så kunstlotteriet!
Les mer

Fagerborg menighet med "tredobbelt dugnad"

En gjeng entusiaster fra Fagerborg menighet var raskt ute med å lage munnbind for salg. 16 000 kroner er allerede kommet inn til menighetens Thailand-prosjekt. Munnbind-prosjektet har ikke mindre enn tre målsettinger, og er blitt tatt imot med åpne hender. Stor suksess!
Les mer

Topp resultat også i år!

En "halvveis" julemesse på Stenbekk, ga faktisk et like godt resultat i år som i fjor! Over 95 500 var kommet inn da messelørdagen var over, og Unni Holm Olsen sender ut en stor takkemelding til alle frivillige som deltok: Takk for at dere tok ansvar på hver deres post, og for at dere bidro til at det var både hyggelig - og også helse-trygt - å være der! Takk også til dere som kom innom og deltok på "koronavis" og takk til alle dere som kjøpte lodd også på forhånd!
Les mer

Julemessa i Oslo er i gang! (til tross for avlysningx2)

Årets planlagte julemesse i Oslo er avlyst, men alle de julemesse-frivillige ønsker likevel å få inn penger til NMS. Og det kan også du være med på! Kjøp lodd! Eller les mer nedover her i Magne Mjærums tekst.
Les mer

Østre Aker misjonsforening feiret 165 år

Søndag 18.oktober inviterte Østre Aker Misjonsforening til jubileumsfest i Østre Aker Menighetshus. 40 personer hadde takket ja til å bli med på festen.
Les mer

Ingen julemesse på Røa, men Mustamäe-penger likevel!

Ingen vanlig julemesse i Røa menighet (Oslo) i år. Men frivillige Marianne Alpers Olsen forteller at de likevel skal skaffe til veie et pengebeløp som de i år vil gi til den nye menigheten i Mustamäe i Tallinn. Her gjengir vi et intervju med Tiina Klement, klippet fra menighetsbladet "Tett på" for Røa menighet.
Les mer

For en flott gjeng!

«For en gjeng» sa vi lederne til hverandre om deltagerne på leiren for spreke voksne på Mesnali i juli.
Les mer

Attraktiv Sommerfestuke på Sjusjøen

I mye varm tur-sommersol, konsertstridig striregn og eksotisk Sjusjøen-tåke gikk årets Sommerfestuke av stabelen i midten av juli 2020 - med arrangementer fra onsdag kveld til søndag ettermiddag. Masse folk. Mye glede. Og mye takknemlighet!
Les mer

St.Hans for hele familien

Årets feiring var lenge usikker. Hvordan ble det med smittevernregler? Hva med været? Har vi ansatte? 15. juni kom det endelige svaret. Det ble mulig å få til en samling på idylliske Stenbekk for inntil 200!
Les mer

Sommeridyll og basarfest

Koronarestriksjoner og enmetersgrensen er ikke nok til å stanse misjonsinteresserte fra å avholde basar og sommerfest. NMS vil skape en skikkelig sommerstemning med utgangspunkt i det idylliske leirstedet Havglimt.
Les mer

Omsetningsrekord da gjenbruksbutikken på Ski gjenåpnet

Da NMS Gjenbruk på Ski åpnet etter å ha holdt stengt i over to måneder, var det kø av kunder utenfor døra. Etter stengetid viste kasseoppgjøret at butikken hadde hatt sin beste dag noensinne.
Les mer

Vandringsmannen Oslo vandrer igjen

For snart 20 år siden så en ny type misjonsforening dagens lys. Vandringsmannen ble et mannsforeningskonsept hvor deltagerne møttes for å gå tur og ha fellesskap med Guds ord og bønn.
Les mer

Basarer og smålotterier i NMS

Som mange kanskje har fått med seg gjennom media, forårsaket et ny tolkning av lover og regelverk for smålotterier at lokale foreninger fikk avslag på melding om smålotteri, der overskuddet skulle gå til NMS sitt verdensvide arbeid.
Les mer

Lotteritilsynet snur – fortsatt lov med misjonslotteri

Misjonsforeninger kan sende overskuddet fra lotterier til hovedorganisasjonen. Lotteritilsynet lover å godkjenne framtidige lotterisøknader.
Les mer

Vandringsmenn med koronavett

Vandringsmansgruppa i Hobøl har opprettholdt virksomheten med månedlige turer også i koronatider. Med begrenset antall og god smitteavstand har vi holdt liv i fellesskapet engasjementet for misjon.
Les mer

Hva skal vi finne på nå?

På grunn av korona-pandemien har de fleste familier plutselig fått mye mer tid til å være sammen. NMS og NMSU har laget en serie med 27 samtale- og aktivitetskort for barnefamilier. Last ned gratis fra linken i denne artikkelen.
Les mer

Karantene – hva betyr det?

Karantene blir brukt i mange sammenhenger for å sikre samfunnet mot å bli utsatt for økonomiske og politiske spekulasjoner og helsemessige utfordringer.
Les mer

NMS Sommerfest & Generalforsamling avlyses

NMS avlyser den planlagte NMS Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund. Koronapandemien fører til at NMS ikke kan avholde sin storsamling.
Les mer

Milliontap når NMS Gjenbruk stenger

NMS Gjenbruk har stengt alle sine butikker midlertidig. Korona-viruset gir milliontap for gjenbrukskjeden og eierorganisasjonen NMS.
Les mer

Utsetter generalsekretærens turné sammen med rockeband

Koronaviruset setter en stopper fellesturneen som generalsekretær Helge S. Gaard i NMS og rockebandet «Levi Henriksen & Babylon Badlands» skulle ut på i april og mai.
Les mer

NMS kutter aktiviteter

NMS avlyser alle møter og leirer fram til 31. mars. All reisevirksomhet til og fra utlandet i nærmeste fremtid er kuttet ut. Planlagte utenlandsreiser utover vårsemesteret vurderes fortløpende.
Les mer

Filmer

Vil du lære mer om arbeidet til NMS, eller kanskje du trenger materiell til å vise i gudstjenesten eller på misjonskvelden?
Les mer

Misjonær i sporene etter Marx og Messias

En misjonær som både leste Marx og Bibelen. Les intervjuet med Hans Birger Neergård, som søndag 23/2 kommer til misjonssamlingen i Oslo for å fortelle oss om hvordan han opplevde Etiopia – både politisk og religiøst.
Les mer

Importerer afrikansk talenttankegang

Programmet Use Your Talents er et ekte afrikansk eksportprodukt som kan passe godt i den norske kirkehverdagen og som kanskje er nokså norsk når alt kommer til alt.
Les mer

Stor innsats fra "Den lille hjelper" i Vestfold

– Det er bare penger som står i hodet på oss nå om dagen, smiler Laila Sætre og Aud Lima Holt. Høstens aktiviteter i foreningen har innbrakt 170 000 kroner som snart skal sendes til NMS.
Les mer

Velkommen til Ålesund sommaren 2020

25. juni-28. juni 2020. Her skal vi saman finne inspirasjon til det gode fellesskap! Alle treng å kome saman! Vi treng å sjå og bli sett! Vi treng å bli inspirert. Skal vi overleve som kristne og som kyrkje, må vi saman finne måtar og overlevere kyrkja til nye generasjonar og folkeslag.
Les mer

Huset som ikke brant - og andre grunner til å besøke Ålesund i 2020

Ålesund er vertskap for NMS sin Sommerfest & generalforsamling 2020. Her er noen grunner til at du bør legge ferien til Nordvestlandet neste sommer - helst rundt 25-28. juni.
Les mer

NMS ønsker seg innsamlinger på Spleis

Mange ønsker seg gaver til NMS i stedet for bursdagsgave. Alle som ønsker å starte en innsamling til NMS har nå mulighet til å gjøre det på en ny og spennende måte.
Les mer

Tidligere misjonærhjem vedtatt solgt

Et samlet landsstyre i NMS har i et møte fredag 5. april vedtatt å åpne for seksjonering og salg av Lyder Sagens gate 7 i Oslo, og følger dermed anbefalingene til styret i NMS Eiendommer.
Les mer

NMS Østfold samlet til ett rike

Lørdag 30. mars hadde NMS Østfold Øst og Østfold Vest felles områdemøte for tredje år på rad. Møtet ble holdt på Bjørnstad Bedehus og samlet nesten 100 deltakere fra hele fylket. Møtet vedtok enstemmig at fra nå av skal det ikke bare være felles områdemøte, men også felles områdeutvalg. Østfold skal igjen samles til ett NMS-rike!
Les mer

Verdifullt fellesskap

- Både det lille fellesskapet oss imellom, og det å vite at vi er en del av et mye større fellesskap, er verdifullt. Det sier leder i Asmaløy misjonsforening på Hvaler, Anne Hvalgård. Søndag 24. mars feiret foreningen sitt 150 års-jubileum.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp