Meny

Gi dem barndommen tilbake

Last ned
La barn være barn! #GivingTuesday 2018 handler om barn som tror det er rett å skjemmes over seg selv, barn som giftes bort og barn som slutter for tidlig på skolen. Vil du gi dem barndommen tilbake?

 

GIVING TUESDAY er en dag for å gi. NMS er med på å lansere #GivingTuesday i Norge fordi vi ønsker at mange flere skal kjenne gleden ved å gi. Selve Giving Tuesday er 27. november, men kampanjen starter i begynnelsen av november. Les mer om Giving Tuesday i Norge.

 

HVA GÅR PENGENE TIL: Kirken i Thailand ønsker å starte lørdagsklubber for minoritetsbarn i Nord-Thailand. Flere folkegrupper med egne morsmål diskrimineres og «tvinges» til å bli thai, omtrent som når samer ble fornorsket i Norge tidligere. I tillegg er disse barna utsatt for barneekteskap og lite skolegang. Lørdagsklubben gir barna et sted å være mens foreldrene er på arbeid. De skal få et sunt måltid mat. De skal få snakke sitt eget språk. De skal få lære om barns rettigheter. Målet er at landsbylivet forandres slik at barna går lenger på skole og slik at jentene skal slippe å giftes bort mens de enda er barn.

VI GJØR DET SAMMEN: Sammen med YouTuberne Karoline Habberstad, Karin Andreassen Winnem (Norwegian Teacher-Karin), Trine Weydahl og Martin Belgen Isaksen (Multiguru) ønsker vi at barna fra Loa-folket og de andre minoritetsgruppene nord i Thailand skal få være barn.

BLI MED TIL THAILAND: YouTuberne reiser til Nord-Thailand selv og får gleden av å starte den aller første lørdagsklubben.
Her på denne nettsiden vil vi fortløpende poste videoene YouTuberne publiserer fra reisen sin.

Hvis du klikker på de tre strekene øverst i venstre hjørne i videoen under vises listen med alle videoer som er publisert til nå.

 


VIL DU GI? Sammen kan vi gi dem barndommen tilbake! Klikk på bildet under og du kommer rett til innsamlingen.

Du kan også gi via SMS: Send NMS barndom til 2490 og du gir 200 kroner.

Alle kan lage sin egen innsamling til oss i forbindelse med Giving Tuesday. Vi bruker spleis.no. Der kan du opprette innsamling og legge inn både bilder og tekst slik det passer for deg. Tusen takk for at du bryr deg om barn i Thailand!

Lag din egen innsamling til #GivingTuesday

Last ned plakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp