Gi en gave
Meny

Misjonsavtale i menigheten

Her finner du informasjon om misjonsavtaler (menighetsavtaler), bestillingsinformasjon om dåpsservietter/dåpskluter og andre ressurser.

Snarveier

Misjonsavtale

Har menigheten din  misjonsavtale/menighetsavtale med NMS – eller har dere planer om det? Leter du etter informasjon, ressurser og idéer til menighetens misjonsengasjement? Velkommen til samarbeid – vi ønsker å være en ressurs for menighetene!

NMS tilbyr misjonsavtaler med fokus på et av elleve land:

Brosjyre om misjonsavtale med NMS (bokmål)

Brosjyre om misjonsavtale med NMS (nynorsk)

Gjennom misjonsavtalen forplikter menigheten seg til å be for og gi til arbeidet i landet mens NMS på sin side følger opp med informasjon i form av nyhetsbrev og bildeserie/filmsnutt.

Den norske kirke samarbeider med NMS og seks andre misjonsorganisasjoner i Samarbeid menighet og misjon (SMM). Gå til SMMs eget nettsted for flere ressurser og informasjon.

En misjonsavtale er tidsavgrenset og forplikter begge parter.

Menigheten påtar seg ansvaret for å støtte arbeidet i ett land/en region gjennom forbønn, offer og aktiviteter som kan hjelpe menigheten i å levendegjøre misjonsengasjementet.

Inngå eller fornye misjonsavtale?

NMS bistår gjerne i en lokal prosess med å utforme eller fornye misjonsavtaler. Misjonskonsulentene i den enkelte region har ansvar for oppfølgingen. For nærmere informasjon, henvend deg til din lokale NMS-region.

NMS tilbyr sammen med VID menighetsutviklingskurset «Fokus – vekst i lokalmenigheten». NMS har også sammen med Dnk vært med å starte opp nye menigheter i nybyggerstrøk, internasjonale menigheter og tilbud til ungdom f.eks. Ukirke i Stavanger.

Les mer om dette under NMS menighetsnettverk.

Avtaleskjema

For å inngå en avtale med NMS må menigheten skrive under på en misjonsavtale.

Misjonsavtale på bokmål finner du her.

Misjonsavtale på nynorsk finner du her.

Kontakt oss

Kontakt din lokale NMS-region for nærmere informasjon eller
NMS’ infosenter på telefon 51 51 61 00 – e-post: info@nms.no. (telefonen er åpen i perioden 09.00 – 11.00 og 12.00 – 14.00 mandager, tirsdager og torsdager)

 

Ressurser til misjonsavtalen

Her finner du brosjyrer, plakater og presentasjoner.

Les mer

Dåpsservietter

Dåp og misjon hører sammen, slik det står i misjonsbefalingen i Matt 28,18-20. Ved dåpen innlemmes vi også i et verdensvidt søskenfellesskap. Nå kan dette synliggjøres i menigheten ved at en dåpsserviett fra Madagaskar gis som gave til dåpsfamilien.

– Dåpsservietten fra Madagaskar er fin, og vi synes det er hyggelig å  gi den til dåpsfamilien, sier Bjørnar J. Øybekk, sokneprest i Sandnessjøen menighet, en av mange menigheter som kjøper dåpsservietter.

Dåpsserviettene er laget og brodert på systuer på Madagaskar. Dette sikrer kvinner en trygg arbeidsplass og mulighet til å forsørge sin familie.

Det er god margin mellom innkjøpspris og utsalgspris, og overskuddet går til å støtte  barne- og ungdomsarbeid i søsterkirker NMS samarbeider med.

Dåpsserviettene gis som gave til dåpsbarna og minner om at de ved dåpen er innlemmet i den verdensvide kirke. På dåpsservietten er det brodert en due som symboliserer Den Hellige Ånd.

Det følger med et kort med gratulasjon og litt informasjon om dåpsservietten. Kortet finnes både på  bokmål, nynorsk og samisk.

PRIS: Dåpsserviett og kort kr 60,- pr. stk (inkl. moms) + porto.

Bestilles på tlf. 51 51 61 00 (telefonen er åpen i perioden 09.00 – 11.00 og 12.00 – 14.00 mandager, tirsdager og torsdager) eller send e-post til info@nms.no

HUSK å oppgi om kortet skal være på bokmål, nynorsk eller samisk.

Spørsmål?

For spørsmål knyttet til inngåelse eller oppfølging av misjonsavtale, kontakt din NMS-region.

Er du usikker på hvem det er kan du ta kontakt med misjonskonsulent Unni Holm Olsen.

Ta kontakt på e-post: uho@nms.no, eller telefon: 40 40 60 21

Du kan også kontakte oss i skjemaet under.

Kontakt oss

    Reisestipend

    Menigheter som har misjonsavtale/menighetsavtale med NMS kan søke om reisestipend for å besøke landet "sitt". Et møte med arbeidet kan skape nytt engasjement og større nærhet.

    Vilkår
    Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp