Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Mjølsneset Last ned

Frankrike

Her kan du lese om hva NMS gjør i Frankrike.

Hva gjør NMS her?

Europa er det eneste kontinentet hvor kristendommen er i tilbakegang. En stadig større prosentandel av befolkningen tilhører ikke noe kirkesamfunn og mange unge i Europa har aldri har hørt om Jesus. Derfor er fokus i Frankrike kristent ungdomsarbeid og menighetsplanting.
Blant annet har vi vært med på å stifte en egen ungdomsorganisasjon; Mission Jeunesse, som blant annet lærer ungdom i Paris til selv å kunne lære opp andre til å bli med i lovsangsband og -team. Dette har vist seg å være viktig, ikke bare for ungdommene, men også for menighetene de tilhører.

Vi sender hvert år ettåringer for å jobbe med barne- og ungdomsarbeid i Frankrike, og har også misjonærer knyttet til arbeid utenfor Paris. Vi begynte vårt arbeid i Frankrike i 1983. Den protestantiske kirken, EPUdF, er vår samarbeidspartner.

Om Frankrike

Frankrike er et av Europas største og rikeste land og strekker seg fra Middelhavet til Nordsjøen. Landet spiller en viktig rolle i Den europeiske union og har også stor makt gjennom sin faste plass i FNs sikkerhetsråd. Levestandarden er høy, men man sliter med økende arbeidsledighet. Frankrike har svært mange innvandrere, og i flere av de større byene sliter man med integrering. Det er skille mellom kirke og stat i Frankrike. Flertallet anser seg, i følge meningsmålinger, som katolikker.

Lenker


Historier fra Frankrike

Rébékas dåp

– Jeg var litt stresset av å tenke på at hele familien min og vennene mine skulle se på da jeg skulle døpes. Men jeg var også veldig glad inni meg. Dåpen er det øyeblikket der vi blir knyttet til Gud. Da jeg forstod det, lot jeg stresset ligge og avla dåpsløftet.

Guds kall til å dele tro

Jean-Christophe var døpt og konfirmert, men ingen fast kirkegjenger. Så kjente han at arbeidet med å plante en ny kirke i Créteil var noe som berørte ham langt inne i hjerterøttene. Han opplevde et kall til å være med i dette arbeidet.

Nyheter fra Frankrike

Blogginnlegg fra Frankrike

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp