Gi en gave
Meny
Foto: Foto: Silje Løvdal Last ned
Søknad
Sted: Nîmes

Ucrew Frankrike

Tilbake til «Generelt om Ucrew»

I Frankrike samarbeider NMS med den protestantisk-lutherske kirken, EPUdF. Og det er i en av menighetene deres du vil ha praksis i om du blir med på Ucrew. Nærmere bestemt menigheten i den koselige byen Nîmes i Sør-Frankrike. I år jobber Bovild og Katriin her.

I tillegg til det norske teamet som har praksis i Nîmes har vi også et brasiliansk team som bor og jobber i Lyon. De heter Kevin og Gabriel. Det vil også til neste år være et brasiliansk team i Lyon.

Arbeidsoppgaver

Det er litt vanskelig å være konkret i hvilke oppgaver du vil få når du reiser til Nîmes. Det vil variere litt ut fra hvem du er og hva du liker å gjøre. På litt overordna nivå så vil du altså ha praksis i den lokale kirka i Nîmes og et hjelpe- og sosialsenter som er tilknytta kirka. I kirka vil du få i oppgave å hjelpe til med ungdomsarbeid, hjelpe til med søndagsskole, stelle i stand julemesse og andre aktiviteter. Gjennom hjelpe- og sosialsenteret vil du blant annet jobbe i en gjenbruksbutikk og være med på språkundervisning.

NMS krever ikke at du skal kunne snakke fransk flytende, så det vil i oppstarten av året bli lagt til rette for språkundervisning.

Praktisk informasjon

  • I Nîmes vil du bo i en leilighet sammen med din teammate i sentrum av byen (se bilete fra leiligheten her).

  • Søkere på Ucrew Frankrike må kunne snakke litt fransk fra før (type hatt det på VGS). Du vil få tilbud om et intensivt språkkurs i starten av oppholdet.

 

Hverdagslivet

Som tidligere nevnt vil den beste måten å få et inntrykk av hverdagslivet i Ucrew være å følge Ucrew på instagram @nmsucrew, eller gjennom å følge årets Ucrew sine instagramprofiler:

Her er et lite glimt fra fjorårets Ucrew i Nîmes, Julie:

«Vi startet språkskolen for fullt denne uken, og hadde undervisning både tirsdag, onsdag og fredag. Vi har én økt hos APA, association protestante d’assitance, som er hjelpe- og sosialsenteret av den protestantiske kirken i Nîmes. Her tilbyr de franskkurs til innvandrere, deler ut mat, og annen assistanse for de som er nye i landet, og i samme bygg har de også en stor bruktbutikk hvor de selger klær til en veldig billig penge. De andre kursene har vi hos Maison de l’Europe, som er en organisasjon for å videreformidle informasjon om EU til befolkningen. Og i den forbindelse tilbyr de blant annet språkkurs i mange språk. Språktimen foregår slik at vi alltid kommer litt for sent, fordi det er alltid litt lenger å gå enn det vi tror, og fordi Silje og meg er to ganske trege sjeler. Men hver gang vi kommer litt for sent så begynner alltid timen ti minutter etter det igjen, så da er det ikke så krise likevel. Det finnes folk fra hele verden på disse språkkursene, og det er så gøy og lærerikt å møte nye mennesker som kommer fra ulike kulturer, og som snakker andre språk! Og når man møter nye mennesker så vil man jo selvfølgelig kommunisere, og engelsk er jo et flott kommunikasjonsspråk. Men på språkkurset snakker vi ikke engelsk. Vi er jo der for å lære fransk. Så det setter en liten stopper for det sosiale til tider, når vi alle bare blir sittende og smile, se sjenert unna, og gjøre alt for å unngå den uutholdelig kleine atmosfæren. Undervisningen går også på fransk, og stiller du et spørsmål skal det være på fransk, og svaret, ja, det er jo selvfølgelig på fransk. Så når du ikke skjønner hva du spør om engang, er det ganske umulig å prøve og skjønne svaret. Så noen ganger har jeg bare smilt og sagt «aaaaahh, d’accord», mens hjernen min bare «skjønte munnen din noe mer enn meg nå», hvor på jeg må fortelle hjernen min at munnen bare prøvde å redde meg litt. Men tross alt er det jo bra at vi blir «tvunget» til å snakke fransk. Det er jo sånn vi lærer og blir bedre.

De siste dagene har egentlig vært ganske rolige, vi har ikke noen særlig ansvarområder enda, da de vil at vi først og fremst skal fokusere på språket. Men likevel blir vi med på det som skjer. Annenhver fredag er det en ungdomsklubb som møtes i Masion du Protestantisme, og vi ble med på første samling forrige fredag. De jobber mot å kunne dra, sammen med en ungdomsgruppe fra Montpellier, på tur til Hellas neste sommer. Derfor var det brainstorming rundt hva vi kunne gjøre for å tjene penger til dette. Vi har også deltatt på lunsjen i kirken, som vanligvis er hver torsdag klokken tolv. Da møtes rundt førti eldre for å spise sammen, som en sosial greie. På søndager går vi som oftest i kirken. Og kirkekaffen i Frankrike er ikke akkurat som kirkekaffen i Norge, for å si det sånn. Her diskes det opp med en aperitif, deretter et fullt måltid bestående av paier, salater, og vin, brød og utallige retter jeg ikke kan navnet på. Og til slutt blir vi servert kaker og terter, og ikke minst kaffe. Vi prøver også å sosialisere oss litt med ungdommen i byen, så på tirsdag deltok vi på noe som heter «multi culti café», som er en multikulturell kafé der hvem som helst kan komme og snakke med mennesker fra hele verden. Hver måned blir det snakket om ulike land, slik at man kan få enda mer kunnskap om ulike kulturer, fra de som kommer derfra! Etter kaféen ble vi sittende og snakke med noen ungdommer, og prøvde å få enda flere kontakter i Nîmes. Det var veldig koselig! På vei hjem derimot ble vi stoppet av en fyr som lurte på om vi kunne smile til han i fem sekunder, «just for pleasure», så jeg har inntrykk av at det er litt annen måte å søke kontakt på her enn hjemme i Norge.»

Har du spørsmål?

Det er bare til å ta kontakt med oss i NMS hvis du har spørsmål om Ucrew! Da kan du enten ringe, sende SMS eller en epost til Kristian Mjølsneset. Han har overordnet ansvar for Ucrew, og vil mest sannsynlig kunne svare på det du lurer på.

Kontaktinformasjon:
kristianm@nms.no | 90893401.

Søknad 2020-2021

For å få sendt inn søknadsskjemaet må du ha klart navn og telefonnummer til to referansepersoner som ikke er i nær familie med deg selv.

Alle kvalifiserte og aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Søknadsfrist er 1.mars 2020.

SØK HER

Ansatte i Frankrike

Her har du en oversikt over misjonærene våre i Frankrike, deriblant 4 av årets Ucrew.

Bovild Andrine Staabystrand

Ucrew
48102683
bovild@hotmail.no

Gabriel de Lima Klein

Ucrew
gabrieldelimaklein@gmail.com

Katriin Kents

Ucrew
katriin.kents@gmail.com

Kevin Gabriel Ramisch Pergher

Ucrew
kevin.pergher@gmail.com

Mary S. Rakotovao

Misjonær - Frankrike
+33 678 538 382
maryr@nms.no

Rafihiratantsoa Rakotovao

Misjonær - Frankrike
+33 664 642 446
rafihiratantsoar@nms.no

Sandra Bischler

Seksjonsleder for Ledelse
+33 651 860 662
sandrab@nms.no
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp