Meny

Knausen Lysstøperi

Last ned
Korte og lange lys, kuler, kubber, kjegler, pyramider og Hellig-tre-kongers lys dyppes og håndstøpes på Knausen Lysstøperi på Melhus i Sør-Trøndelag. I tillegg lager vi tennbrikker.

Knausen Lysstøperi startet opp i 2002 og lyssalget er stadig økende.

 

Lysstumper blir nye lys

Lysene lages av lysstumper som samles inn gjennom NMS gjenbruk sine butikker. Årsproduksjonen er for tiden 230 000 lys, og til det trengs ca. 25 m³ lysstumper. Lysene, som er gjennomfarget, lages i mange farger og former; stavlys, kubber, kjegler, helligtrekongerslys.

 

Knausen-brikken

Vi produserer også tennbrikker. Råstoffet er lysstumper – gjerne den delen som ikke passer så godt i lysproduksjonen – og trevirke (porøse plater). Brikkene brukes til opptenning i ovn, men er også gode å ha med på tur når kaffebålet skal tennes. De selges i poser á 90 brikker. Hver brikke brenner i sju minutter.

 

Ingen utgifter til lønn

Medarbeiderne på Knausen Lysstøperi er frivillige, som alle andre medarbeidere i NMS Gjenbruk. Rundt 20 personer jobber en til tre dager i uken. Produksjonen er i gang omlag 25 uker i året.
Overskuddet brukes til å tenne lys av håp i hjerter til mennesker over hele verden!

Lysene og tennbrikkene selges i NMS Gjenbruk sine butikker.

Du finner oss i Melhusveien 177, Jagtøien Nordre, 7224 Melhus. Ønsker du god veibeskrivelse på Google maps så søk på «Nordre Jaktøya». Se kart.

Ordremottaker: Eli Rønningen, tlf. 995 21476, e-post: elroe2@online.no

Daglig leder: Rolf Stranden, tlf. 980 78622, e-post: rolf.stranden@gmail.com  og Gert Nielsen, tlf.  404 61545, e-post: gninms@getmail.no

Styreleder: Inge Hill, tlf. 951 35529, e-post: ingehill@online.no

 

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp