Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger / TALENT: Mitt talent er sosialt arbeid, sier Benedicte Venance. Enten det er ukedag eller helg er det viktigste i livet hennes å vise kjærlighet og gi omsorg til barn og ungdommer med funksjonshemninger. Last ned
Gi en gave

Har du tenkt på at kjærlighet kan være et talent?

Benedicte Venance fra Ngaoundéré i Kamerun bruker livet sitt til å hjelpe barn med funksjonshemninger til et verdig liv.
Tilbake

– Allerede som barn var jeg opptatt av funksjonshemmedes rettigheter, forteller Benedicte Venance fra Kamerun.

– Jeg sa til foreldrene mine at når jeg ble stor og rik, ville jeg ha et hus der jeg kunne gi omsorg til mennesker med funksjonshemninger.

Madame Venance, som elevene hennes på college i Ngaoundéré kaller henne, har ikke fått noe slikt hus. Men møte med den bibelske tanken «Bruk dine talenter» – Use Your Talents, har likevel satt henne i stand til å hjelpe et stort antall barn og ungdommer med funksjonshemninger.

– VERDIG LIV: «Barn med funksjonshemninger har også talenter. De må få leve et verdig liv, sier Benedicte Venance.» Her veileder hun en døv elev på college. FOTO: Maria Indrøy Risanger

Hver dag

– Det startet med at tidligere misjonær i NMS, Tom Sverre Tomren, begynte å snakke om å starte en skole for døve, forteller Benedicte.

– Jeg sa at jeg gjerne ville bli med på det og fikk muligheten til å ta en treårig utdannelse som spesiallærer i Yaoundé. Nå jobber jeg som lærer på College Protestante, en ungdomsskole som tar imot elevene fra døveskolen når de er ferdige på barnetrinnet. De trenger tolking av skoletimer og tilrettelegging, og det står jeg for.

Benedicte er på jobb fra morgen til kveld, mandag til fredag, for å hjelpe døve og funksjonshemmede elever på College Protestante med å lykkes med skolegangen sin. Men det er slett ikke alt hun driver med.

Talentene brukes ikke bare på jobb

– Foreldre til barn med funksjonshemninger i Kamerun skammer seg, forteller hun.

– Barn og ungdommer holdes gjemt. Jeg begynte å besøke hjemmene og snakke med foreldrene om at disse barna må få komme ut. De må få leve et liv. De har også talenter. Nå har jeg en forening med 30 medlemmer fra 12 til 40 år. Vi møtes på søndager. Da har jeg alfabetiseringskurs og lærer dem tegnspråk, og så lærer vi ulike typer håndverk, som baking, sying og snekring. Slik kan disse ungdommene få mulighet til å skaffe seg et levebrød. Vi møtes på lørdager også. Da har vi sportsklubb.

– Mitt talent er sosialt arbeid. Jeg vil faktisk si at kjærlighet er et talent. Det er en gave jeg har fått at jeg er så glad i disse barna og ungdommene. «Da jeg møtte deg ble livet mitt forandret», sier de til meg.

 

Vil du være med på å dele kraften i Bibelens tanke om å «BRUKE DINE TALENTER» med flere? Les mer her.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp