Gi en gave
Meny
Last ned

Se hvordan du kan skape varig forandring

«Use Your Talents forandrer alt» sier biskop Robert Kumbowo Mazinga. Les videre for å se hvordan «Use Your Talents» løfter mennesker ut av fattigdom.

Kjære venn!

Jeg heter Amos Ounsoubo og bor i Kamerun. Jeg har studert «Community Development» og Diakoni ved VID i Stavanger og Oslo, og har også hatt gleden av å lære norsk. Jobben min i NMS er verdens beste jobb. Jeg tror ikke det er mange andre som i like stor grad kan si at de er med på å forandre verden.

Jeg jobber med Use Your Talents-bevegelsen, og jeg vil invitere deg til å bli med!

«Use your talents» («Bruk dine talenter») er en måte å tenke på som ble til på Madagaskar. Det handler om å være inspirert av liknelsen om talentene, og ta i bruk de gavene vi har fått. Vi vil snu fokuset fra å være mest opptatt av hva vi mangler, til hva vi har, og hvordan vi kan bruke det for å skape varig forandring. Use Your Talents-bevegelsen er nå i ferd med å spre seg både til resten av Afrika, til Asia og til Norge.

Biskop Robert Kumbowo Mazinga i baptistkirken i Nord-Kongo har omtalt dette tankesettet som et paradigmeskifte som forandrer alt. «Før ventet vi på hjelp, nå tar vi i bruk våre egne talenter», sier han. Og slik er det. Dette er en fantastisk måte å bekjempe fattigdom og urettferdighet på. Det er også en måte å jobbe på som får kirkene til å vokse. Alle kan bidra med det de har og kan.

Jeg vil gjerne dele historien om min venn Benedicte Venance. Jeg vil si at hun faktisk gir livet tilbake til ungdommene. Og hun gjør det fordi hun har sett at hennes talenter kan ha stor betydning for andre.

Klikk her for å lese historien om Benedicte

Ditt bidrag kan gjøre det mulig å skape nye møtepunkter og gi opplæring til enda flere. Slik kan kraften i Bibelens tanke om å BRUKE DINE TALENTER gi mennesker verdighet og selvstendighet.

Beste hilsen Amos

Vil DU gi en gave som skaper varig forandring?

Stadig nye mennesker fra stadig nye land oppdager kraften i å bruke sine egne styrker og gaver til beste for fellesskapet. Liv forandres, framtid skapes!

Bli med til Kamerun og Mali og møt mennesker som har lært og som nå lever for å lære andre.

Madame Bessane Brigitte – leder for spare- og lånegupper for kvinner i Kamerun 

– Vi kan tjene millioner! Vi møtte Madame Dioma på en Use Your Talents-studietur til Elfenbenskysten. Det inspirerte oss til å starte spare- og lånegrupper for kvinner her i Kamerun. Nå har vi 113 slike grupper i vår region med 20-25 medlemmer i hver gruppe. Det betyr mye for hele kirken. Kvinnene har mer penger, familien får et bedre liv og de kan også gi mer i kollekt. Vi snakker ikke egentlig bare om sparegrupper lenger. Dette kan bli et samvirke. Vi drømmer om å bygge et gjestesenter for «Femmes Pour Christ» (Kvinner for Kristus).

Madame Bessane Brigitte – leder for spare- og lånegupper for kvinner i Kamerun

Solomon Iliya, misjonær og pastor i Mali  

– Det er tankegangen som er ny! Use Your Talents har forandret måten jeg tenker på. Det gikk opp for meg at jeg hadde talenter og kunnskap jeg ikke brukte. Det er lett å tenke at man må ha mye for å komme i gang. Men det er mulig å starte i det små. Jeg har gjort det selv hjemme. Jeg startet med to høner og en hane. I dag er jeg nærmest selvforsynt med alt. Barna mine på 12 og 15 år er allerede økonomisk selvstendige.

Solomon Iliya, misjonær og pastor i Mali .

Hawa Barry, ungdomsleder i Mali 

– Nå har jeg penger selv! Vi var tre stykker som hadde klart å spare opp 160 kroner. Da jeg hørte pastor Solomon fortelle om Use Your Talents, forklarte jeg ham hvor lite vi hadde. Men han sa at det ikke var lite. Han oppmuntret oss til å fortsette med gruppa vår, og vi invitere med oss flere. I dag har vi 24oo kroner i kassa vår. Vi låner ut penger til hverandre, investerer og betaler tilbake. Familien min har ikke mulighet til å kjøpe noe til meg, men nå har jeg penger selv. Nå kan de andre ungdommene i byen min se at jeg fikk muligheten til å reise på en konferanse om Use Your Talents i Kamerun. Det inspirerer!

Hawa Barry, ungdomsleder i Mali

Moussa Sidibe,  ungdomsleder i Mali 

– Vi vil gi tilbake til lokalsamfunnet vårt! Vi hørte om Use Your Talents fra pastor Solomon. Så fikk jeg være med på en konferanse om Use Your Talents i Mali. Vi har en sparegruppe for ungdommer i byen der jeg bor. Nå har vi hele 32 000 kroner i kassa vår. Og vi har laget en handlingsplan for hele året. Vi vil besøke folk på sykehusene og i fengslene og plante trær. Mange sa til Solomon at det ikke var noen vits i å bruke tid på oss ungdommer. Men nå kommer folk til oss og lurer på hvordan vi får det til. Da forteller jeg dem om vår tro på Jesus.

Moussa Sidibe,  ungdomsleder i Mali .

Alle har talenter, gaver og evner. Men å forandre verden alene er umulig.

Derfor er det avgjørende at VI REISER OSS SAMMEN!

 

Vil DU bidra til at flere får muligheten til å være med i spare og lånegrupper? Sammen kan vi løfte mennesker ut av fattigdom og inn i varig selvstendighet?

DU KAN SKAPE VARIG FORANDRING!

Vil du bruke Use Your Talents-metoden selv?

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp