Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Et skup for Lovasoa

Tsirisoa Razafimamonjy beskrives som både språksterk, varm, karismatisk og strukturert. Nå skal hun løfte kultur- og kompetansesenteret Lovasoa på Madagaskar til nye høyder.
Les mer

Den gebrokne gassaren

Kven skulle tru at bakarsonen på Tau, han som ikkje ein gong gjekk på søndagsskulen, skulle bli prest på ei fjern øy og leie folk til tru på gassisk?
Les mer

Menneskemøter på historisk grunn

Noko nytt spirer fram i det som ein gong var ein internatskule for misjonærbarn på Madagaskar.
Les mer

– Ville oppleve og lære mer om verden

– Hald sin «pakkedeal» med reising, «folkehøgskoleliv», relevant undervisning og møter med nye mennesker, også internasjonale, var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.
Les mer

Oslo: Julemesse i NMS Lilleborg

Fredag 24. og lørdag 25. november er dagene for god samling og god julemesse i Oslo. Begge dagene åpnes dørene kl 11. Innimellom åresalg, salg av julebakst, håndarbeider og etniske varer, blir det også noen fine stunder med inspirasjon - fra både Kamerun og Madagaskar. Husk også det fine gratiskonserten med Ulf Nilsen lørdag kl 15.30.
Les mer

Besøk fra Madagaskar

Det store høydepunktet denne fredagen var besøk av Fransa fra Madagaskar.
Les mer

Stor suksess med kinoframvisning

Områdeutvalget for Nordre/ Austre Sunnmøre tente på idéen frå Berit Meling Myklebust om å vise filmen «De utstøtte» på kino i Ålesund.
Les mer

Skoleplassen til 632 barn på Madagaskar er reddet

632 barn, de fleste blant dem døve og blinde, sto i fare for å miste skoleplassen på Madagaskar. NMS kan med stor glede fortelle at skoleplassene er reddet.
Les mer

Misjonæren som ble butikkleder

Med bakgrunn som veterinær, bistandsarbeider og misjonær, ble Kai-Arne Schie styreleder for NMS Gjenbruk Lillestrøm. Han mener det er viktig å profilere hva NMS står for også gjennom gjenbruksbutikkene.
Les mer

Saman som kyrkje i Volda

Situasjonen på Madagaskar og behovet for evangeliet og bibeloversettelsen - det talte Johanne Leinebø om ved en misjonskveld i Volda under aksjonen "Sammen som kirke i hele verden."
Les mer

Fortviler over elever som mister skolegang

Manglende norsk støtte fører til at funksjonshemmede barn på Madagaskar mister skoletilbudet.
Les mer

Frykter for menneskelige katastrofer

Det er ikke budsjettunderskudd og lavere inntekter som bekymrer seksjonsleder Arild M. Bakke i NMS, men hvordan det vil gå med de 632 funksjonshemmede barna som mister skoletilbud.
Les mer

Første seminar i Miray, teologisk nettverk i Afrika

Siste dagen i februar var vi samlet fra Kamerun, Madagaskar, Etiopia og Norge til et nettbasert seminar i det teologiske nettverket Miray.
Les mer

Giving Tuesday – Hvor mye klarer vi samle inn på 24 timer?

Bli med på Giving Tuesday i dag! Alle pengene fra denne innsamlingen går til den unike barneskolen i Farafangana på Madagaskar.
Les mer

FM-bølge på Madagaskar

I løpet av kort tid er det etablert fem nye FM-radioer innen Den gassisk-lutherske kirka (FLM) på Madagaskar. Denne uka er frivillige og ansatte i radioarbeidet samlet til workshop for å sette kursen videre for dette voksende arbeidet.
Les mer

Guds ord til alle

To misjonærbarn som aldri skulle bosette seg på Madagaskar igjen. Den ene fant seg en språkmektig nordmann. Den andre en brite som brant for Bibelen på alle språk. Cecilie og Sigrid har byttet ut leking på gårdsplassen med kontor samme sted, og tatt med familiene for å jobbe innen bibeloversettelse på nettopp Madagaskar.
Les mer

I ferdiglagte gjerninger

Du skal vel bli misjonær, du som er oppvokst i et sånt et misjonshjem? Gerd Levinsen likte ikke spørsmålet hun ble stilt flere ganger oppigjennom oppveksten, men som hun sier – det dryppet vel inn da. Tre perioder på Madagaskar ble det.
Les mer

Misjonskafé på Myrvåg bedehus

Myrvåg misjonsforening inviterte søndag ettermiddag 23. oktober til misjonskafé på Myrvåg bedehus
Les mer

Endelig turné med Arild Bakke!

Det var stor stas å endeleg få Madagaskar-misjonær Arild Bakke på besøk rundt om i region Møre!
Les mer

Innspill til nedleggelsen av ambassadeseksjonen på Madagaskar

NMS har i dag sendt brev til utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) for å gi våre synspunkter på hvorfor den norske ambassadeseksjonen på Madagaskar bør bestå.
Les mer

Stine og Knut Roland til Madagaskar

15. august reiser misjonærekteparet Stine og Knut Roland fra Lillehammer til Madagaskar for å jobbe innen helse og matsikkerhet.
Les mer

Bli kjent med de nye Madagaskar-misjonærene Cecilie og Stephen

Nok et ektepar reiser ut som misjonærer. Her kan du bli bedre kjent med Cecilie Leinebø Thomas og Stephen Joel Thomas som snart reiser til Madagaskar.
Les mer

Bli bedre kjent med Madagaskar-misjonærene Kristoffer og Sigrid

29. august starter et nytt kapittel i Kristoffer og Sigrid Hansen-Ekenes' liv. Da setter de seg på flyet til Madagaskar for å jobbe med bibeloversettelse.
Les mer

Mange utfordringer, flere muligheter

Tørke, sult, en lenge planlagt ungdomsleir preget seksjon Øst-Afrikas arbeid i 2021.
Les mer

Kulturmøter på Mesnali

Kjetil Aano er et kjent navn for mange med en forhistorie i NMS. Men nå dukker han opp lokalt på Mesnali, der han i sommer kommer for å gi mange svar og nye historier til alle dem som har meldt seg på voksen-campen Natur Kultur Misjon og Fornyelse (fortsatt noen få plasser igjen). Sigrid Undset vil prege starten av denne leiren.
Les mer

Tømmermisjonæren

Tore Laugerud (71) bygget kirker fra bunnen av langt inne i de gassiske skoger. Her flyttet troen fra hode til kropp.
Les mer

Et ekko av savn

Benedicte Strand arvet farens kunstneriske blikk, men også noe av frykten han bar med seg etter årene på misjonærbarnehjemmet Solbakken under krigen.
Les mer

Madagaskar-misjonær 100 år

Jorid Bøen ble 100 år 22. mars, og har brukt nesten hele sitt voksne liv på Madagaskar. Her kan du bli litt bedre kjent med den mangeårige misjonær-jubilanten.
Les mer

Født med løse teltplugger

Audhild betalte en pris for foreldrenes kall til Kamerun. Nå skal hun selv reise ut for NMS.
Les mer

Connect-året gav meg mot

Nå har Jean Pascal Zine (43) en kommunal toppstilling i storbyen Maroua i Kamerun.
Les mer

Sultkatastrofen på Madagaskar

«Sammen kan vi mobilisere lokalt til å ta grep for å stoppe ødeleggende landbrukspraksis og styrke motstandskraften både mot problemer på kort sikt og klimaendringer på lang sikt.»
Les mer

Kunst-vinnerne i region Øst

På Madagaskar bryr de seg ikke så mye om hvem i Norge som vant ti kunstverk på årets kunstlotteri for region Øst. Men etter hvert vil de nok merke at kr 100 000 lotteripenger vil komme dem godt til gode, samtidig som ti vinnere straks kan henge opp sine nye bilder på veggen.
Les mer

Fra Madagaskar til messe

Nora Fjose har et fast salgshjørne på julemessa i Oslo, og der selges det etniske varer som du kan glede deg over - på dobbelt vis. – Denne hvite engelen er brodert av gassiske damer som både har lært seg hardangersøm, og som har skaffet seg en arbeidsplass som gir dem både levebrød og håp.
Les mer

Misjon og maskinar

Konteinarar fulle av jordbruksutstyr har reist i førevegen til Madagaskar. Men først skal dei fyllast, så tømmast, kome seg frå A til B, setjast i stand og brukast. Slikt blir det blod, sveitte og tårer av. Men mest gledestårer. Og venskap. Møt Jordbrukskolenes Venner.
Les mer

Kirkepresidenten vil slippe til yngre krefter

Den midlertidige kirkepresident i Den gassisk-lutherske kirke (FLM) har bestemt seg for at han ikke vil stille som presidentkandidat i det kommende valget. Han tar også et oppgjør med korrupsjon i kirken.
Les mer

NMS normaliserer forholdet til den gassiske kirke

Forholdet mellom NMS og den gassisk-lutherske kirken (FLM) er igjen normalt. Etter en rekke oppklaringsrunder gjenopptar NMS den økonomiske støtten til FLM.
Les mer

Tidligere kirkepresident på Madagaskar er død

Benjamin Rabenorolahy, den tidligere presidenten i FLM, den lutherske kirken på Madagaskar, døde tirsdag 14. juli av korona, og FLM er igjen rammet av sykdommen. Bare tre dager tidligere døde den nåværende kirkepresidenten David Rakotonirina av den samme pandemien.
Les mer

Kirkepresidenten på Madagaskar er død

Det er med stor sorg kirkeledelsen i FLM, vår samarbeidskirke på Madagaskar, meddeler at kirkepresident pastor dr. David Rakotonirna døde lørdag 11.juli ca kl 20.00 norsk tid.
Les mer

NMS-utbetalinger til kirken på Madagaskar

På grunn av positiv utvikling i saken med FLM (Den gassisk lutherske kirke) på Madagaskar, vil NMS utbetale lønnsmidler for mai til juli i prosjektene som støttes av NMS. Dialogen med FLM fortsetter i august med tanke på en endelig løsning.
Les mer

Midlertidig stans i NMS-støtte til gassisk samarbeidspartner

En årelang uenighet mellom NMS og Den gassisk-lutherske kirken (FLM) kan føre til at det kan gå mot slutten på at den norske misjonsorganisasjonen støtter kirken slik den har gjort til nå.
Les mer

Tok spaden fatt og ble rusfri

Å grave i jorda ble terapi for Rabemananjara Jean Michel som nå lever et rusfritt liv.
Les mer

Hørselshemmet døveprest på Madagaskar

NMS samarbeider med Døvekirken i Norge om å støtte døvepresttjenesten på Madagaskar. Nå kan en glede seg over at støtten til utdanning av en ny døveprest gir større resultater enn tenkt.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp