Gi en gave
Meny
Foto: Arild Bakke har vært misjonær for NMS på Madagaskar i 25 år. I dag ble han utnevnt til Ridder av første klasse under en lunsj i den norske ambassaden i Sør Afrika. Foto: Madis Kask. Last ned

Arild M. Bakke (59) utnevnt til ridder av første klasse

Arild Bakke er tildelt en av mest høythengende utmerkelsene i Norge.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Under en seremoni i den norske ambassaden i Pretoria i Sør-Afrika fikk den mangeårige misjonæren og nåværende seksjonslederen i NMS overrakt ridderkorset som markerer at han er Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenesteordenen.

For de fleste i NMS er Arild Mæland Bakke mest kjent for sin 25 årige misjonærtjeneste på Madagaskar. Det ikke alle vet, er at han også har vært norsk generalkonsul på Madagaskar fra 2009 til 2020. Det er denne honorære tjenesten som var bakgrunn for at ambassadør Astrid Helle søkte om at Bakke skulle få den ettertraktede utmerkelsen. På vegne av Kong Harald var det Astrid Helle som selv delte ut ridderkorset til Bakke.

– Det er mange norske generalkonsuler som gjør en god jobb, men Arild Bakke er en generalkonsul som utmerket seg. Han har en unik kunnskap om Madagaskar og deler gjerne av denne. Han har strukket seg langt i sin tjeneste. Han er en mann som «goes behind the duty» (gjør mer enn han må – red. oversettelse). Derfor var det naturlig for meg å søke om at han skulle bli Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske fortjenstordenen. Jeg er glad for at søknaden ble innvilget, sa Astrid Helle i sin tale.

Delte æren med NMS

I sin takketale la Arild Mæland Bakke stor vekt på at han har gjort sin tjeneste som honorær generalkonsul på Madagaskar i forståelse med NMS.

– Da du ringte meg og sa at jeg hadde fått en kongelig utmerkelse, Astrid, ble jeg virkelig helt målløs. Jeg hadde ikke forventet dette. Det er en stor ære og anerkjennelse for det arbeidet jeg har gjort gjennom 25 år på Madagaskar. Jeg deler æren for denne utmerkelsen med NMS, sa Bakke, som også delte noen minner fra sin misjonærtjeneste og sin tjeneste som honorær konsul i sin takketale.

Imponerende innsats

Generalsekretær Helge S. Gaard er stolt over at en av de ansatte i NMS nå er slått til ridder.

– Arild er en helt spesiell medarbeider. Han har bodd 35 år på Madagaskar. I 25 av disse årene har han vært misjonær for NMS. Han har en unik kunnskap, stor formidlingsevne og imponerende evne til å komme i kontakt med folk. Det er en ære for NMS at han nå får en kongelig utmerkelse for sitt arbeid, sier Gaard.

Etter at Landy og Arild M. Bakke og deres to barn flyttet tilbake til Norge i 2020 har Arild jobbet i den internasjonale avdelingen – NMS Global. Nå er han seksjonsleder for Øst-Afrika. I egenskap av den jobben har han også ansvar for det arbeidet som NMS støtter i Sør-Afrika.

Audiens hos Kongen

Som en del av ridderutnevnelsen vil Arild M. Bakke også bli invitert til audiens hos Kongen Harald.

I videovinduet under kan du høre hva Arild M. Bakke selv hadde å si etter utnevnelsen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp