Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Inspirerande møte i Møre med Mona og Hany

Dagen starta altså med DELE-lunsj på NMS kontoret og fortsatte med inspirasjonssamling seinare på dagen der vi fekk høyre meir om eit arbeid som kanskje ikkje så mange har høyrt om.
Les mer

God gammaldags misjonsbasar på Vatne

Laurdag 27. januar var ein stor dag for misjonsforeninga vår, «Spiren». Vi har medlemmer frå Vatne, Tennfjord, Grytastranda og Brattvåg med Astrid Ulvestad Øygard som leiar.
Les mer

Ny økonomi- og administrasjonsleder i NMS

Jan Håvard Frøyland starter i disse dager som administrasjons- og økonomileder i NMS.
Les mer

Regionstyremøte og misjonstreff i Elnesvågen

Det er lenge sidan regionstyret (RS) har hatt fysisk møte. Som oftast treffast vi på datamaskina via Teams. Lørdag 27. januar møtte RS altså på Elnesvågen bedehus, eit bedehus som NMS også er med på å eige.
Les mer

Ny seksjonsleder ble presentert for Avaldsnes menighet

Gro Smørdal er ny seksjonsleder i NMS sin global-avdeling. Søndag ble hun presentert for sin lokalmenighet på Avaldsnes.
Les mer

Besøk til Møre fra Barcelona

Inspirasjonssamling i Volsdalen menighetshus/ Ålesund tirsdag 27. februar kl. 18.30 Besøk av Mona Alber og Hany Girgis som jobber blant nord-afrikanske flyktninger i Spania.
Les mer

"Dugnadsånda" er godt levande i Ørsta

Laurdag 11. november arrangerte Ørsta Kyrkjelyd si årlege messe til inntekt for Ørsta Kyrkjelyd sitt Misjonsprosjekt, som støttar barn og unge i fattigområde i Thailand.
Les mer

John Fosse frigjorde slaver i Kamerun

John Fosse bor på Sagene-hjemmet. Han skulle gjerne vært med på julemessa i NMS Lilleborg 24. og 25. november, men hans 103 år velbrukte bein setter noen grenser. – Der møtes mennesker som samler inn penger, slik at vi som var misjonærer i Kamerun kunne vite at hjemme i Norge var det stadig støttespillere – til et nytt tak på sykehuset, eller til nye legestillinger. Eller prester. Eller lærere.
Les mer

Besøk fra Madagaskar

Det store høydepunktet denne fredagen var besøk av Fransa fra Madagaskar.
Les mer

September og Walk for Living Water

Dette er ei kjempemulighet til å kome oss UT på gater og steder, og presentere NMS sitt arbeid – i denne samanheng Laos, for nye mennesker.
Les mer

Misjon er mye mer enn flyreiser

Det gjør sterkt inntrykk når medkristne i våre samarbeidskirker ber oss om å være fysisk sammen med dem. Det kan sies mye godt om digitale møter, men ingenting kan erstatte det å sitte i samme rom når vi synger og ber sammen.
Les mer

Skoleplassen til 632 barn på Madagaskar er reddet

632 barn, de fleste blant dem døve og blinde, sto i fare for å miste skoleplassen på Madagaskar. NMS kan med stor glede fortelle at skoleplassene er reddet.
Les mer

Millionoverskudd i NMS

Årsregnskapet for NMS viser et overskudd i 2022 på 3,9 millioner kroner. Overskuddet fra NMS Gjenbruk og stabile innsamlingstall bidrar til det gode resultatet.
Les mer

Fortviler over elever som mister skolegang

Manglende norsk støtte fører til at funksjonshemmede barn på Madagaskar mister skoletilbudet.
Les mer

Frykter for menneskelige katastrofer

Det er ikke budsjettunderskudd og lavere inntekter som bekymrer seksjonsleder Arild M. Bakke i NMS, men hvordan det vil gå med de 632 funksjonshemmede barna som mister skoletilbud.
Les mer

Agnes Aboum (1949-2023) til minne

Agnes Aboum, den kenyanske anglikanske lekkvinna som vart kjent i store delar av verda gjennom sin heilt unike personlegdom og leiarskap, døydde 31. mai i Nairobi, 73 år gamal, etter eit kort sjukeleie.
Les mer

Kåre Lode er død

Søndag 14. mai mottok vi meldinga om at Kåre Lode var død. Det var ikkje uventa, Lode har lenge vore alvorleg sjuk.
Les mer

Misjonsgudsteneste og Thaimat i Ørsta

Søndag 23. april var det gudsteneste i Ørsta Kyrkje der det mellom anna var fokus på Kyrkjelyden sitt misjonsprosjekt.
Les mer

Sophie kommer tilbake med evangeliet

For mange tidligere Kamerun-misjonærer er Sophie Moke Meteke et kjent navn. Den lille jenta, som mange kjente fra Ngaoundéré, er nå blitt prest på Averøy på Nordmøre.
Les mer

En flott stemnedag på Sjøholt

Søndag 26. mars ønskte områdeutvalget i Nordre/Austre Sunnmøre velkommen til områdestevne på Sjøholt Sjøholt, er ei vakker bygd som ligger midt mellom Ålesund og Vestnes kommune.
Les mer

Kyrkjedagar på Ikornnes

KYRKJEDAGAR IKORNNES Innholdsrikt program- fullt av folk- flott førebudd & gjennomført av Ikornnes sokneråd. Jippikor- utlodning- maling av sokneprest- mat & Midtøsten- misjonsprosjekt! Heldig som fikk være med frå NMS
Les mer

Første seminar i Miray, teologisk nettverk i Afrika

Siste dagen i februar var vi samlet fra Kamerun, Madagaskar, Etiopia og Norge til et nettbasert seminar i det teologiske nettverket Miray.
Les mer

Bli med og feir 100 år i Kamerun!

I år feirer Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC) sitt 100-årsjubileum, og vi kan få være med.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

Positiv inntektsutvikling i NMS

Foreningskollekter, menighetsinntekter og fast givertjeneste hadde en positiv utvikling for NMS (Det Norske Misjonsselskap) i 2022.
Les mer

Et heldig kunstlodd blir til kvinnehjelp i Thailand

Ni vinnere som nå får et nytt kunstverk på veggen, kan glede seg over en flott gevinst, samtidig som de vet at de har vært med på å forebygge menneskehandel i Thailand.
Les mer

NMS gjenopptar samarbeidet med Sør-Afrika

NMS og Evangelical Lutheran Church in Southern Africa (ELCSA) har inngått en samarbeidsavtale. Det er 25 år siden det har vært en slik avtale.
Les mer

Giving Tuesday – Hvor mye klarer vi samle inn på 24 timer?

Bli med på Giving Tuesday i dag! Alle pengene fra denne innsamlingen går til den unike barneskolen i Farafangana på Madagaskar.
Les mer

Misjonsmøte i Karasjok

Lørdag 19. november hadde Kirkeringen i Karasjok julemesse. Folk kom og tok lodd og kosa seg der med kaffe og kaker i mange timer.
Les mer

Tusen takk for svar!

SMS-undersøkelse viste at over 90% er fornøyd med kontakten med NMS.
Les mer

Innspill til nedleggelsen av ambassadeseksjonen på Madagaskar

NMS har i dag sendt brev til utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) for å gi våre synspunkter på hvorfor den norske ambassadeseksjonen på Madagaskar bør bestå.
Les mer

Skuffelse over politiske signaler

Et statsbudsjett som kutter i bevilgningene til verdens fattige og et forslag om å legge ned ambassadeseksjonen på Madagaskar blir møtte med hoderystende skuffelse i NMS.
Les mer

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

NMS på Olavsfest 2022 med handling og håp

Kø, liv, latter og yrende liv på NMS sin stand på Olavsfest i Trondheim. Svært godt besøkt av flere generasjoner. Til tider fylte køen til standen hele «stand-gaten».
Les mer

Han fikk frivillighetsprisen for 2022

Einar Johnsen fikk frivillighetsprisen for 2022 for sin mangeårige innsats ved Fjelltun Leirsted.
Les mer

Stine og Knut Roland til Madagaskar

15. august reiser misjonærekteparet Stine og Knut Roland fra Lillehammer til Madagaskar for å jobbe innen helse og matsikkerhet.
Les mer

Bli kjent med de nye Madagaskar-misjonærene Cecilie og Stephen

Nok et ektepar reiser ut som misjonærer. Her kan du bli bedre kjent med Cecilie Leinebø Thomas og Stephen Joel Thomas som snart reiser til Madagaskar.
Les mer

Bli bedre kjent med Hongkong-misjonærene Sigrid og Emil

I månedsskiftet august/september reiser Sigrid Elise og Emil Dybdahl Buxrud til Hongkong hvor de går en spennende framtid i møte.
Les mer

Bli bedre kjent med Madagaskar-misjonærene Kristoffer og Sigrid

29. august starter et nytt kapittel i Kristoffer og Sigrid Hansen-Ekenes' liv. Da setter de seg på flyet til Madagaskar for å jobbe med bibeloversettelse.
Les mer

Kulturmøter på Mesnali

Kjetil Aano er et kjent navn for mange med en forhistorie i NMS. Men nå dukker han opp lokalt på Mesnali, der han i sommer kommer for å gi mange svar og nye historier til alle dem som har meldt seg på voksen-campen Natur Kultur Misjon og Fornyelse (fortsatt noen få plasser igjen). Sigrid Undset vil prege starten av denne leiren.
Les mer

Sommerfestuka på Sjusjøen

Sjusjøen har sin egen tradisjon med Sommerfestuke i slutten av juli - i år 20.-24 juli. Det meste skjer i området rundt Sjusjøen Fjellkirke. Festuka starter onsdag kveld med konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Hver dag har sitt eget program, med konserter, fjellvandringer, familiedag, etc. Tre store konserter gjør at mange kommer til Sommerfestuka hvert år. Vil du vite litt mer om hvert av arrangementene, kan du gå i Meny-feltet, og finne Arrangementer. På de riktige datoene finner du omtale av hvert av arrangementene. Velkommen til deg som kanskje aldri før har opplevd denne sommerfesten!
Les mer

Agdenes: Ny misjonsavtale. Og nye varmeovner

Da nasjonaldagen var over, møttes bygdefolket i Agdenes til årsmøte for menighetene. En av hovedsakene her handlet om storinnkjøp av nye varmeovner til Lensvik kirke, og en skulle kanskje ikke tro at tidspunktet for å inngå en misjonsavtale var særlig godt egnet!
Les mer

Historisk julehefte-samarbeid

To av landets eldste organisasjoner inngår nå samarbeid om utgivelse av julehefte. Bibelselskapets forlag Verbum og NMS (Det Norske Misjonsselskap) skal sammen utgi «I de dager».
Les mer

Blitt oppringt av NMS? Dette er grunnen

I løpet av mai måned vil mange oppleve å bli oppringt av NMS.
Les mer

Kall til Kamerun, og kall til flyttesjau

Da NMS Lilleborg skulle komme seg i orden i sitt nye hus i hovedstaden, var det ganske mange som tok imot invitasjonen til å sjaue. Else Karlberg var en av dem. Men det er ikke første gangen hun stiller opp for NMS.
Les mer

Innvielsesfesten i NMS Lilleborg

Mer enn 200 mennesker fylte NMS Lilleborg i kveld, 2. april - og dermed ble bygget og NMS sine aktiviteter feiret med en skikkelig innvielsesfest. Her får du en liten fotomontasje, sånn at du kan glede deg sammen med alle som fylte salen med en god velsignelsesånd.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Åre-Knut på plass da basaren endelig kom!

Da damene i "Østenringen" inviterte til vårbasar på Stenbekk, registrerte åreselgeren Knut Lande at her ville det bli store summer til NMS! Og alle gledet seg stort til opptellinga utpå kvelden. Et par pandemi-år tok ikke lysten fra misjons-jentene: De satset på ny basar.
Les mer

Reiserapport fra Sør-Afrika

I mars reiste generalsekretær Helge S. Gaard til Sør-Afrika. Hensikten med turen var å besøke ELCSA og se om det er mulighet for å gjenoppta et formelt samarbeid. Her er hans rapport fra turen.
Les mer

Åpningsfest for NMS Lilleborg

Helt siden på nittitallet - etter at Misjonsaulaen ble solgt - har NMS vært på "streif" i Oslo. Men nå har vi fått samlet vår konsentrasjon i ett hus, der vi både har fått fine kontorer i underetasjen av Lilleborg kirke, og i hovedetasjen har vi fått et fint møtelokale, pluss at det også er tilrettelagte arealer for en gjenbruksbutikk (åpner 1/4). Og dagen etter, lørdag 2. april skal vi ha åpningsfest for NMS Lilleborg, i Oskar Braatens gt 35 nederst på Torshov.
Les mer

Misjonærenes nærvær er etterspurt

NORSK MISJON: Skal norsk misjon satse på samarbeidsprosjekter med lokale kirker, eller skal vi sende ut flere norske misjonærer? For Det Norske Misjonsselskap (NMS) er svaret ja takk, begge deler.
Les mer

Ny medarbeidar i NMS Global frå Vigra

Mange i regionen kjenner til Geir frå før i mange samanhengar som prest på Giske, misjonsrådgjevar i Møre bispedøme og som frivilleg medarbeidar i NMS samanheng m.m. Vi ynskjer Geir Sakseid velkomen som nytilsett medarbeidar i NMS og har stilt han nokre spørsmål.
Les mer

Ny kirkepresident i Den evangeliske kirken i Laos

Rev. Khamdeng Kounthapanya er utnevnt til ny kirkepresident i Den evangeliske kirken i Laos.
Les mer

Stor gaveøkning til NMS

For første gang på fire år stiger gaveinntektene til NMS (Det Norske Misjonsselskap). I 2021 gav giverne 11,7 millioner mer til misjonsarbeidet enn i 2020.
Les mer

Kunst-vinnerne i region Øst

På Madagaskar bryr de seg ikke så mye om hvem i Norge som vant ti kunstverk på årets kunstlotteri for region Øst. Men etter hvert vil de nok merke at kr 100 000 lotteripenger vil komme dem godt til gode, samtidig som ti vinnere straks kan henge opp sine nye bilder på veggen.
Les mer

Førsteinntrykk av norsk julemesse

De har sett nordlys på Sognsvann, et tynt førstelag med nysnø i november – og de har vært med på noe som de aldri før har opplevd: norsk julemesse! Brasilianerne Sidinei Schmidt og Leonardo Stamm har aldri opplevd noe av dette før.
Les mer

Den gode påvirkningskraften

Latteren sitter løst og ledig i et boligkompleks midt i Barcelona sentrum. Det samme gjør ideene. Magnus Waaler og Christoffer Mathisen har nettopp trøkket i seg 14 is hver, mens Kristine Bremnes har gjort sitt beste for å holde latteren tilbake underveis i opptaket. De er norgeskjendiser på tur med NMS.
Les mer

Fra Madagaskar til messe

Nora Fjose har et fast salgshjørne på julemessa i Oslo, og der selges det etniske varer som du kan glede deg over - på dobbelt vis. – Denne hvite engelen er brodert av gassiske damer som både har lært seg hardangersøm, og som har skaffet seg en arbeidsplass som gir dem både levebrød og håp.
Les mer

Ingen sensur i Vestre Aker menighetshus

I Kamerun blir Vakoté Yamas sanger sensurert, og nektet spilt for offentligheten. Slik blir det ikke når denne internasjonale artisten kommer til misjonssamlinga i Vestre Aker menighetshus søndag 31. oktober. Kom og hør!
Les mer

Mormor og morfar lot seg imponere

- Vi var veldig overrasket og oppglødde den september-kvelden da KG-elevene hadde sin aksjonsfinale i Storsalen i Oslo, forteller Else og Erling Nyvoll. – Som besteforeldre til Tuva, var vi stolte over at vårt barnebarn hadde vært med og samlet inn mer enn 2,6 millioner kroner til NMS under årets elevaksjon på KG.
Les mer

Stenbekk: Slår de fjorårets misjonsmesserekord?

Også østfoldingene var bekymra i fjor, da mange av julemessene ble offer i korona-krigen. Men den "halvveis" misjonsmessa på Stenbekk i 2020, sørget for nesten 100 000 misjonskroner til NMS. Nå – 30. oktober – blir det endelig misjonsmesse på Stenbekk misjonssenter igjen! Og misjonskonsulent Unni Holm Olsen gleder seg til at basar-folket igjen kan samles.
Les mer

Marit Breen i sør og i nord

Marit Breen er mest kjent i NMS for å misjonær-pendle sørover i verden. Men i et mer kjølig høstvær dro hun nordover til Lofoten for å være med på områdestevnet for Midt-Hålogaland, og den lokale NMS-karen Reimar Brun opplevde denne samlinga som en stor inspirasjon.
Les mer

Solør, Vinger og Odal med sitt områdestevne

Søndag 29. august inviterte Eidskog til områdestevnet for Solør, Vinger og Odal, en varm og vakker sensommerdag. Der var det også tre jubilerende foreninger som kom med minner fra 455 summerte aktive misjonsår!
Les mer

God avstand på Stenbekk - og likevel så tett!

I løpet av to augustdager ble foreningsdagene på Stenbekk en god inspirasjonssamling. 114 oppmøtte – fra 32 forskjellige foreninger i «gamle Østfold» - fikk med seg mange fine tanker heim igjen.
Les mer

Silkeveien før og nå

For tre år siden var Haakon Kessel en av de fem nominerte blant kandidatene til ny biskop i Stavanger. Han ble ikke biskop. Men en ivrig misjonsmann er han fortsatt. Nå er han leder i Global-avdelingen i NMS. Her i Oslo får vi glede av å møte Haakon Kessel på misjonssamlinga 29. august. Men hvem er han?
Les mer

Alle kjenner Bjørn Holm. Men hvem er han egentlig?

Lørdag 25. september skal hele NMS-Norge feire lokale «Alle sammen»-tilstelninger over hele landet. Samtidig, litt tidligere denne lørdagen, skal det kl 10 arrangeres årsmøte for område Oslo, Asker og Bærum, i Vestre Aker menighetshus. Med glede vil vi her presentere styrelederen i område-utvalget, Bjørn Holm. Hvem er han? Og hvorfor mister han aldri troen på sitt frivilligarbeid i NMS?
Les mer

Sommerfestuka - fortsatt like populær

Også i år var Sommerfestuka på Sjusjøen noe preget av koronalivet, og alle gjestene måtte kvittere med sin tilstedeværelse. Det viste seg at 1040 hadde fått med seg ett eller annet arrangement, i tillegg til de mange som troppet opp på familielørdagen. I denne korte foto-reportasjen får du et snar-blikk inn i hva som skjedde disse sommerlige julidagene i 2021.
Les mer

Foreningsdagene på Stenbekk

Foreningsdagene i Østfold er åpne for alle. Sett av enten mandag 23. eller tirsdag 24. august, og gled deg til at folket samles innen kl 18.30.
Les mer

Vi er ikke alene. Vi står sammen!

Det er lenge siden vi reiste oss fra stolen og vandret i en lang sløyfe forbi kollektkoppen, mens vi sang misjonens verdenssang «Din rikssak». Et helt spesielt fellesskap! Men rikssaken vår lar seg uansett ikke knekke!
Les mer

Vann til Laos fra hagen i Lyder Sagens gate

Plutselig kom sommeren, og plutselig var det en gjeng med eks-misjonærer og noen ungdommer fra Connect som fant på at de ville møtes til en hagefest i Lyder Sagens gate, denne Oslo-gata som har hatt flere NMS-eiendommer og som mange misjonsinteresserte har vandret i. Men hagefesten flyttet på seg etter hvert!
Les mer

De inviterer til hagefest i Våle

Stina Margrete Aanderaa Neergård er et kjent navn for mange NMS’ere. Det samme er Ole Harald Neergårds navn. Ja, disse to hører sammen! Men de hører også sammen med NMS – og det kan du få vite litt mer om i dette intervjuet.
Les mer

Bli med i Oslo-spleisen for Laos-vann!

Over hele Norge går folk på tur for å gi sin støtte til NMS’ «Walk for living water». Lokalt i Oslo har Vandringsmannen laget en egen spleis-aksjon, og de vil at også du skal gå en liten tur for dem! Dermed er du med på spleisen.
Les mer

NMS normaliserer forholdet til den gassiske kirke

Forholdet mellom NMS og den gassisk-lutherske kirken (FLM) er igjen normalt. Etter en rekke oppklaringsrunder gjenopptar NMS den økonomiske støtten til FLM.
Les mer

Sammen drar vi lasset

Koronapandemien truer alle land og kjenner ingen grenser. Derfor er det viktig med samarbeid om forebygging av sykdommen. Vi er moralsk forpliktet til å støtte land og folk som trenger vår hjelp.
Les mer

Årsrapport i nytt format

NMS Global har som mål å realisere visjonen til NMS; «en levende kirke over hele jorden». Guds rike vokser når vi deler troen på Jesus, bekjemper urettferdighet og utrydder fattigdom.
Les mer

En stor takk

– Vi er veldig takknemlige for den store ekstrainnsatsen fra givere og støttespillere i fjor, sier generalsekretær Jeffrey Huseby.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp