Gi en gave
Meny
Last ned

Første seminar i Miray, teologisk nettverk i Afrika

Siste dagen i februar var vi samlet fra Kamerun, Madagaskar, Etiopia og Norge til et nettbasert seminar i det teologiske nettverket Miray.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Deltakerne hadde på forhånd forberedt tematikk med en kort forklaring som forslag til artikler de ønsker å skrive og fikk tilbakemelding fra øvrige deltakere på innholdet. Målet er å skrive en bok med artikler som kan brukes i teologisk undervisning. Tema for boken er «hvordan dele evangeliet i en Afrikansk kontekst», og vil inneholde ulike problemstillinger knyttet til dette fra ulike deler av Afrika.

Det er kommet opp mange interessante problemstillinger som vil drøftes i boken.

  • Hva bør kirkens rolle være i å bevare miljøet på Madagaskar?
  • Hvordan dele evangeliet i en kontekst med etnisk konflikt som i Etiopia?
  • Hva mener vi med evangelisering i en muslimsk kontekst?
  • Hva mener vi med inkludering når det gjelder å dele evangeliet?

Dette og mye mer er de første smakebitene på hva vi har i vente.

I løpet av 2024 vil gruppen møtes til en workshop med tilgang til et godt bibliotek, da dette er en utfordring for noen av deltakerne. I løpet av et par uker er planen å gjennomarbeide det som skal bli en lærebok.

Målet er likevel ikke begrenset til å utgi en bok. Målet er også å bygge nettverk og etablere nye relasjoner og utvide områder for samarbeid. NMS sin styrke er at vi har relasjoner i mange land og har mulighet til å bringe ulike aktører sammen på tvers, slik at man sammen kan lære og utnytte styrkene hos hverandre. Det er allerede kommet opp ideer om flere områder man kan samarbeide om på tvers av land og institusjoner, og deltakerne utrykker begeistring over måten å arbeide på. Fremtiden vil vise hva som kan komme ut av nettverk som samarbeider på ulike områder innenfor teologisk utdannelse og andre relevante områder for kirken.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp