Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Misjonshelg med nytt fra Kamerun

100- årsjubileum for kirken i Kamerun var fokus under misjonshelgen i Bolsøy. Rannveig og Finn Ove Kaldhol deltok med nytt fra Kamerun både gjennom film og ferske inntrykk.
Les mer

Oslo: Julemesse i NMS Lilleborg

Fredag 24. og lørdag 25. november er dagene for god samling og god julemesse i Oslo. Begge dagene åpnes dørene kl 11. Innimellom åresalg, salg av julebakst, håndarbeider og etniske varer, blir det også noen fine stunder med inspirasjon - fra både Kamerun og Madagaskar. Husk også det fine gratiskonserten med Ulf Nilsen lørdag kl 15.30.
Les mer

John Fosse frigjorde slaver i Kamerun

John Fosse bor på Sagene-hjemmet. Han skulle gjerne vært med på julemessa i NMS Lilleborg 24. og 25. november, men hans 103 år velbrukte bein setter noen grenser. – Der møtes mennesker som samler inn penger, slik at vi som var misjonærer i Kamerun kunne vite at hjemme i Norge var det stadig støttespillere – til et nytt tak på sykehuset, eller til nye legestillinger. Eller prester. Eller lærere.
Les mer

20 gallabord fulle i Oslo

Vi hadde fått et program – men vi visste ikke at det skulle ha en slik oppmuntrende kraft på oss. I Oslo var det ærverdige Håndværkeren som dekket bord og laget god mat. NMS inviterte. Men den morsomme møtelederen – en kamerunsk prest på Averøya – skulle gi oss så mye glød.
Les mer

Få med deg månedens infosending

Få glimt fra Kamerun, Thailand og hør om alt det spennende som rører seg i og rundt NMS under månedens infosending torsdag kveld.
Les mer

Hva skjer i Estland for tiden?

Møt Estland-misjonær Magne Mølster og flere under denne månedens infosending fra NMS torsdag klokken 20.
Les mer

To biskoper – én felles historie

Den nasjonale biskopen i Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun (EELC) har den siste uken gjestet Norge for å etablere nettverk og møte sentrale samarbeidspartnere. Stavanger viser seg fra sin beste side med strålende sol og temperaturer på godt over 20 grader i anledning besøket.
Les mer

Nytt kunstlotteri i region Øst

I fjor ble kunstlotteriet i region Øst utsolgt, men nå får du en sjanse til for et heldig vinnerlodd. Ti kunstverk loddes ut, og her får du en oversikt over dine muligheter. Nå i høst vil vi selge lodd, og du kan kontakte Svanhild Fauskerud (41002656) for å få kjøpt lodd (kr 50 pr stk), eller om du vil være en frivillig som kan selge lodd for NMS. Salget avsluttes i slutten av november.
Les mer

Åkerfallstemne med fokus på Kamerun

Søndag 6. august var dagen for det tradisjonsrike Åkerfallstemnet ved Hafstadvatnet på Meisingset i Tingvoll.  Anders Røttingsnes har lenge vore primus motor for stemnet som starta i juli 1944. No er i grunnen dette eit godt samarbeid mellom NMS og menigheten på Tingvoll.
Les mer

Kåre Lode er død

Søndag 14. mai mottok vi meldinga om at Kåre Lode var død. Det var ikkje uventa, Lode har lenge vore alvorleg sjuk.
Les mer

Misjonsglede og Områdestevne på Averøy

Søndag 23. april ble det gjennomført områdestevne for indre og ytre Nordmøre på Averøy. Denne flotte øye er som «et Norge i miniatyr», og når du samtidig må passere den berømte atlanterhavsvegen på veien, da er også naturopplevelsen på sitt høydepunkt.
Les mer

Dame med en manns hjerte

Solbjørg Pilskog har satt dype spor i Kamerun – og i storfamilien hjemme i Norge.
Les mer

Sophie kommer tilbake med evangeliet

For mange tidligere Kamerun-misjonærer er Sophie Moke Meteke et kjent navn. Den lille jenta, som mange kjente fra Ngaoundéré, er nå blitt prest på Averøy på Nordmøre.
Les mer

Tidligere Nasjonal biskop i EELC er død

Ngozo Ruben, tidligere biskop i Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC), døde i helgen, etter kort tids sykdom.
Les mer

Første seminar i Miray, teologisk nettverk i Afrika

Siste dagen i februar var vi samlet fra Kamerun, Madagaskar, Etiopia og Norge til et nettbasert seminar i det teologiske nettverket Miray.
Les mer

Bli med og feir 100 år i Kamerun!

I år feirer Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC) sitt 100-årsjubileum, og vi kan få være med.
Les mer

Brann ved tidligere misjonsstasjon i Kamerun

Tirsdag ettermiddag brant det ved et bygg tilknyttet Centre International d'Accueil et d'Echanges Interculturels (CIAEI), som er NMS' tidligere misjonsstasjon i Ngaoundére.
Les mer

Snakker med døve og hører de stumme

Døveskolen i Ngaoundéré (ESDA) gir et unikt tilbud til rundt 50 barn og unge i hjertet av Kamerun. Elever med hørsels- og taleutfordringer blir sett og omfavnet – og gitt muligheten til å skape et verdig liv.
Les mer

100 år i Kamerun

Du kan være med og feire at Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun fyller 100 år.
Les mer

Liten kirke – stor oppgave

Det er gudstjeneste i landsbyen Moutourwa i Kamerun. Kirken er et privathus i byen. Menigheten er ikke stor, men stua er full av mennesker som søker fellesskapet.
Les mer

Ser de usette

Omstruktureringen høsten 2021 gjorde WAMENA til et sentralt NMS-begrep. Optimisme og sikkerhetsvurderinger preget 2021.
Les mer

Fra bortkommen til utsendt

– Norske misjonærer kom til mitt folk med evangeliet. Skulle ikke jeg da dele det videre? sier Thomas fra Kamerun som nå er misjonær i Mali.
Les mer

Kall til Kamerun, og kall til flyttesjau

Da NMS Lilleborg skulle komme seg i orden i sitt nye hus i hovedstaden, var det ganske mange som tok imot invitasjonen til å sjaue. Else Karlberg var en av dem. Men det er ikke første gangen hun stiller opp for NMS.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Ungkaren med 20 sønner

Det finnes vel ingen misjonærer i historien til NMS som har bodd lenger i et misjonsland enn Erik Sandvik. 53 år etter at han kom til Kamerun har han ennå ikke forlatt huset sitt i Ngaoundéré.
Les mer

Født med løse teltplugger

Audhild betalte en pris for foreldrenes kall til Kamerun. Nå skal hun selv reise ut for NMS.
Les mer

Ellen Eliassen er død

Torsdag 20. januar mottok vi den triste nyheten om at tidligere Kamerun-misjonær Ellen Eliassen er død.
Les mer

Connect-året gav meg mot

Nå har Jean Pascal Zine (43) en kommunal toppstilling i storbyen Maroua i Kamerun.
Les mer

Ingen sensur i Vestre Aker menighetshus

I Kamerun blir Vakoté Yamas sanger sensurert, og nektet spilt for offentligheten. Slik blir det ikke når denne internasjonale artisten kommer til misjonssamlinga i Vestre Aker menighetshus søndag 31. oktober. Kom og hør!
Les mer

Tabu å synge

Dama Daniel elsket musikk og var veldig musikalsk, men det likte ikke familien. Sang var nemlig tabu i stammen han kom fra.
Les mer

Kirkene må våkne i klimakampen

Tom Sverre Tomren peker på kirken i Kamerun. De kjenner klimaendringene og konfliktene på kroppen, og engasjerer seg mer og mer i kampen for et bedre klima.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp