Gi en gave
Meny
Foto: Erik Bischler/Maria Indrøy Risanger / BRANN: Tirsdag brant det i et bygg tilknyttet Centre International d'Accueil et d'Echanges Interculturels (CIAEI), som er NMS' tidligere misjonsstasjon i Ngaoundére. Last ned

Brann ved tidligere misjonsstasjon i Kamerun

Tirsdag ettermiddag brant det ved et bygg tilknyttet Centre International d'Accueil et d'Echanges Interculturels (CIAEI), som er NMS' tidligere misjonsstasjon i Ngaoundére.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Brannen startet i en ombygget tomannsbolig, som ble bygget av NMS på 70-80-tallet, litt over klokken 14 tirsdag, forteller Erik Bischler, seniorrådgiver i NMS.

Han ankom Centre International d’Accueil et d’Echanges Interculturels (CIAEI) i Ngaoundéré i går, tirsdag. Da sto tomannsboligen tilknyttet senteret i brann.

BRANN: Tirsdag brant det i et bygg tilknyttet Centre International d’Accueil et d’Echanges Interculturels (CIAEI), som er NMS’ tidligere misjonsstasjon i Ngaoundére. På bildet ser vi restaurantbygget, som tidligere huset den norske skolen ved misjonsstasjonen i Ngaoundéré. Foto: Maria Indrøy Risanger

– Brannen ble oppdaget av arbeiderne som umiddelbart varslet andre på senteret, samtidig som de startet slukningsarbeidet med lokal vanntilførsel og brannslukningsapparater. Dessverre hadde ilden allerede fått slik tak at de måtte trekke seg tilbake, sier Bischler.

Fire rom utbrent

Alle rommene var denne uken utleid i forbindelse med en konferanse. Heldigvis var ingen til stede på rommene da brannen brøt ut. Men tre av gjestene mistet alle sine eiendeler som var i rommene. Det meste ble berget fra de øvrige rommene.

Bygningen det brant i ble i 2018 renovert og oppgradert til sju gjesterom, alle med egne bad og TV.

– Fire av rommene er totalt utbrent, de tre siste er veldig skadet, sier Bischler.

– Det aller meste av det spesiallagde inventaret er utbrent eller ødelagt. Selve bygningen har store skader. Slik jeg vurderer det nå, må halve bygningen rives. De ansatte ved CIAEI tok det tungt, spesielt at de ble så maktesløse da flammene fikk overtak. De måtte stå og se på at det brant, mens de ventet på byens brannbil. Den kom heldigvis før flammene smittet over til nabobygninger.

Slik så ett av rommene ut etter brannen i bygget tilknyttet CIAEI i Ngaoundéré i Kamerun. Foto: Erik Bischler

Gjestene er ivaretatt

Gjestene som befant seg i bygget og ved senteret for øvrig, er tatt godt hånd om og har fått snakket ut om hendelsen. I etterkant av brannen har de blitt tildelt nye rom i andre bygninger, og de som mistet alle sine personlige eiendeler er blitt tilbudt en sum kontanter som en håndsrekning.

Det vil senere bli utarbeidet rapporter både fra brannvesenet, gjestene og de lokale ansatte på CIAEI.

– NMS har historisk valgt å ha selvassuranse på sine bygninger her i Kamerun, og denne praksisen er ikke blitt endret på etter at CIAEI har overtatt driftsansvaret. Denne praksisen vil nok også bli gjenstand for en ny vurdering på et senere tidspunkt, sier Bischler.

 

NMS har nylig laget en promovideo for Centre International d’Accueil et d’Echanges Interculturels (CIAEI), som du kan se under. Opptakene er gjort sommeren 2022.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp