Gi en gave
Meny
Last ned

Bli med på «Sammen som kirke i hele verden»

NMS har laget et rikholdig materiell til åtte forskjellige land i forbindelse med forsommerens fantastiske aksjon «Sammen som kirke i hele verden».
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Denne aksjonen er menighetenes egen aksjon for å løfte blikket og styrke et globalt engasjement. Initiativet kom fra Agder bispedømme og har spredt seg til hele landet. Målet er at alle menigheter skal løfte fram misjonsarbeidet de støtter i perioden mellom Kristi Himmelfart og Sankthans.

Aksjonen styrker engasjementet for globale spørsmål for både barn, ungdom og voksne. Den er med på å skape gode arrangement som bidrar til fellesskap og glede for alle som er med. Dessuten gir aksjonen gode inntekter til misjonsarbeid over hele verden. SMM (Samarbeid for menighet og misjon) har regnet ut at «Sammen som kirke i hele verden» bidrar til mer enn en million kroner i ekstra inntekter til misjon.

Generalsekretær Helge Gaard takker

Hundrevis av menigheter i Norge har en avtale om å støtte misjonsarbeid gjennom NMS. De er en av organisasjonens viktigste samarbeidspartnere. Derfor ønsker generalsekretær i NMS, Helge Gaard, å både takke og oppmuntre hver enkelt menighet som melder seg på.


Generalsekretær i NMS, Helge Gaard.

– Vi er glade og stolte over samarbeidet med Den norske kirke og aksjonen «Sammen som kirke i hele verden», sier Helge Gaard.

Er din menighet med?

Alle menigheter i Den norske kirke er invitert til å melde seg på denne aksjonen. Påmelding og mange ressurser som kirken har utviklet finner du her.

Finn ressursene fra NMS På nettsiden www.nms.no/sammen finnes alt NMS har laget til aksjonen Sammen som kirke i hele verden opp igjennom årene.

Det som er nylaget i år finner du her.

Åtte land har fått nytt materiell i form av historier, bilder, forbønnsemner, bilder som passer på sosiale medier og på innsamlingsplattformen spleis. Noen land har også fått film. Alt ligger nedlastbart og er gratis tilgjengelig for alle.

Hvis du ikke finner «ditt land» på lista, men ønsker materiell, er du velkommen til å kontakte Stina Neergård på e-post stinane@nms.no.

Ny familiesang av Tore Thomassen

Selveste Tore Thomassen har skrevet en helt ny sang og flere tekster som kan brukes i gudstjenester i anledning «Sammen som kirke i hele verden. Han er kjent for de fleste i kristen-Norge som forfatter, komponist og musiker.

– Når det er dåp i gudstjenesten blir barnet løftet og vist fram for menigheten, ledsaget av ordene at den nydøpte nå er en del av vår menighet og den verdensvide kirke. Jeg er så glad for å tilhøre dette Jesus-fellesskapet. Det må pleies og næres, erklærer Tore.

– Sammen som kirke i hele verden er en mulighet til å løfte blikket utover våre hverdagsaktiviteter, og se den store sammenhengen vi som menighet står i. Jeg tenker at denne aksjonen er et håpstegn, en praksis som er nødvendig for vår selvopptatthet.

Her finner du materiellet som Tore Thomassen har laget: Sammen som kirke i hele verden – sangen.

Håper du og din menighet vil være med på forsommerens verdensvide fellesskaps-feiring, Sammen som kirke i hele verden!


Revetal menighet er en av menighetene som er med på Sammen som kirke i hele verden. Hagefest for Mali er blitt en årlig begivenhet for store og små.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp