Gi en gave
Meny
Foto: Ivar Barane Last ned

Ellen Eliassen er død

Torsdag 20. januar mottok vi den triste nyheten om at tidligere Kamerun-misjonær Ellen Eliassen er død.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Ellen Eliassen var misjonær for NMS i Kamerun i over 40 år. Torsdag 20. januar døde hun. Under kan du lese brevet Erik Sandvik, mangeårig kollega med Eliassen, forfattet til den nasjonale biskopen i Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC). Vi er mange som ønsker fred over Ellen Eliassens minne.

Til Den nasjonale biskop i EELC – Rev. Dr Baigélé Jean

«Deres eksellense, rev dr. Baigele Jean: Det er med sorg jeg kan meddele at Ellen Eliassen gikk bort torsdag 20. januar etter et hjerteinfarkt. Begravelsen finner sted tirsdag 1. februar klokken 10 i Arstad menighet.

I en alder av 86 år, og med over 40 års tjeneste, er Ellen en av de norske misjonærene som har arbeidet lengst i Kamerun. Hun begynte sin tjeneste i desember 1960, uavhengighetsåret, og avsluttet den i 2000-årene. Dermed opplevde hun en god del av det frie Kamerun, misjonsarbeidet til NMS og ELCA (Evangelical Lutheran Church in America), samt historien til den gryende nasjonalkirken; den Evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC).

Som kasserer i NMS i lang tid ble hun referansepersonen for NMS i Kamerun. Hun kjente alle generasjonene med misjonærer i denne lange epoken. Misjonærer har kommet og reist, representantene for NMS skiftet, men Miss Eliassen har vært personen som representerer kontinuiteten og bildet av NMS i byen Ngaoundéré.

Som administrator hadde hun jevnlig kontakt med de offentlige myndighetene i Ngaoundéré. Relasjoner hun forvaltet med respekt, autoritet, kjærlighet, fasthet og tillit.

På fritiden var hun sterkt engasjert i samfunns- og menighets-liv. Hun var aktiv i bibelgrupper og bønnegrupper og fulgte vaktsomt med på livet ved Collège og andre institusjoner. Hun organiserte Gospel Singers’ store turnéer i Europa og administrerte regnskapene til koret og Saviem-bussen.

Tilbake i Norge opprettholdt hun relasjonene som ble etablert i Kamerun gjennom sitt arbeid og bekjentskap. Etter hjemkomsten organiserte hun ved to anledninger besøk for sine norske venner i landet.

Hun slo seg ned i Bergen, hjembyen, og ble involvert i arbeidet med nykommere til Norge. «Den internasjonale kirken».

Vi takker Ellen Eliassen for hennes trofasthet, hennes tilgjengelighet, hennes mange tjenester og hennes glede ved å tjene».

Erik S. Sandvik, kollega

Ellen Eliassen var Kamerun-misjonær for NMS i 40 år. Foto: Ivar Barane

Svar fra biskopen i EELC:

«Herr Erik Sandvik.

Våre hilsener og kondolanser.

Det er med stor sorg og beklagelse at denne dødsnyheten når oss. Personlig er jeg sorgfull fordi jeg kjente henne godt. I mer enn en måned bodde jeg i Eliassens hjem. Våre kondolanser til Arstad menighet som mister et viktig medlem og også til NMS.

Det er vanskelig å miste mennesker som har betydd så mye for kirken og som ga hele sitt liv for at evangeliet skal gå videre i Kamerun. Vi takker Gud for det de har vært og for all tjeneste som er utført i hans navn, slik at vi afrikanere fra EELC kunne motta troen og bli frelst.

Takk til Gud for å ha gitt henne til oss, denne modige kvinnen som visste hvordan hun kunne innpode kristne verdier i oss.

Oppriktige kondolanser til NMS og den store norske familien.

Vær trygg på vår hengivenhet. Vi vil feire en gudstjeneste til hennes minne for å takke Gud og overlate henne til ham».

Rev. Dr Baigélé Jean – Den nasjonale biskopen av EELC

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp