Gi en gave
Meny
Last ned

Hvem er Hildegunn Lofthus Berntsen i NMS Lilleborg?

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Hildegunns gode administrative egenskaper har gjort det lett for NMS å skjønne at hun er en person vi kan ha stor glede av. Og hun har hatt flere ulike NMS-hatter gjennom sitt 49 år gamle liv. Den første hatten var det nok foreldrene som ga henne, i og med at hun fikk tretten oppvekst-år i Kamerun. I Ngaoundéré var Njell og Ingrid Lofthus misjonærer for NMS. Så der startet Hildegunns første hukommelse. Tilbake i Oslo var det på KG hun fikk nye venner og lærere. Tretten år gammel.

– Men det var vel ingen selvfølge at du skulle gå i dine foreldres NMS-spor?

– Nei, og det gjorde jeg heller ikke. Jeg havnet i handelsnæringa, med egen butikkdrift. Da lærte jeg mye om hvordan gode medarbeidere skal kunne bli ivrige i sine ulike ansvars-oppdrag. Det er en erfaring jeg faktisk har hatt mye nytte av etter at jeg ble ansatt i NMS, sier Hildegunn og tenker tilbake til 2012.

– Da ble jeg ansatt som gjenbrukskonsulent i NMS Gjenbruk.

Hatteflytting for NMS

– Og hva var det som skjulte seg under den NMS-hatten, da?

– Jeg var med da nye gjenbruksbutikker skulle etableres, når noen skulle flytte på seg, og når de lokale butikkmedarbeiderne mente de ville ha litt støtte. Jeg var ellers med på styremøter, medarbeidersamlinger og årsmøter. Det var med stor glede jeg så at frivillige medarbeidere fikk bruke sine talenter og blomstre gjennom arbeidet i butikkene, samtidig som de var med å samle inn store summer på bunnlinja som går inn i NMS sitt arbeid.

– Men etter ni år under denne hatten valgte du å søke stillinga som regionkoordinator her i Øst. Hvor kom den ideen fra?

– Ønsket om å jobbe som regionkoordinator begynte å spire frem da jeg hørte at stillingen ville bli utlyst, på tross av at jeg hadde en jobb i NMS Gjenbruk som jeg stortrivdes i. Etter mange år i NMS Gjenbruk kjente jeg på at det kunne være spennende å utfordre meg selv i noe annet og nytt.

– Og nå er det en annen NMS-hatt du tar på deg, samtidig som du ikke helt legger bort gjenbrukshatten din heller?

– I en overgangsfase skal jeg følge opp et par butikker: Brumunddal som flytter, og Lilleborg som er i oppstarten, inntil ny ansatt er på plass i NMS Gjenbruk.

Sjekk gjerne ut NMS Gjenbruk Lilleborgs Facebook-side.

– Når skal butikken åpne, tror du?

– Butikken ble klar innen åpningsfesten i NMS Lilleborg, takket være et arbeidsomt frivillig-mannskap som har stått på de siste dagene for å rekke mål. De har gjort en stor bragd. Men når vi nå åpner, så viser det seg at vi hittil ikke har fått nok hjelp til å jobbe i butikken, så vi kan dessverre ikke si at vi har åpent hver dag i uka. Nå håper vi at flere kan synes de kan bli med i denne frivilligstaben, og vi utover våren kan få fullt trøkk! For hver ny dag som vi kan ha butikken åpen, blir det mer penger til NMS!

En region større enn skjerfet

– Men hovedansvaret i din nye stilling handler om at du på sikt skal konsentrere deg om den hatten som identifiserer deg som ny regionkoordinator i region Øst. Fortell hva en slik jobb innebærer!

– Jeg er koordinator for en region som er så stor at den strekker seg over tidligere fylker som Buskerud, Oslo, Østfold, Akershus, Oppland og Hedmark. Og jeg har lyst til å rekke ut til den ytterste utkant, sier Hildegunn og strekker ut skjerfet sitt, så langt det lar seg strekke.

– Hva betyr mest for deg i en slik jobb?

– Jeg gleder meg veldig til å komme godt i gang med arbeidet som koordinator. Etter hvert ser jeg frem imot å treffe flere av våre frivillige utover i regionen, selv om det nok blir en god del kontordager i NMS Lilleborg. Ved siden av mitt ansvar som koordinator i regionen, er jeg daglig leder i NMS Lilleborg, i tett samarbeid med Husstyret. Det som betyr mest for meg i arbeidet, er at våre frivillige får NMS til å vokse og blomstre med deres egenskaper og talenter. Det er viktig for meg at alle vet at NMS setter stor pris på engasjementet som holder oss i gang – i både Norge og det store utlandet. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle som bidrar.

Troen på noe som er bedre

– Ikke har du arvet dine foreldre, og ikke har du stjålet deres NMS-hatt. Ikke deres tro heller. Din egen tro – hvordan ble den en del av livet ditt?

– Jeg har nok vokst inn i troen, på en helt naturlig måte opp gjennom i livet. I ettertid ser jeg at jeg har vært heldig, som misjonærbarn fra Kamerun, fordi jeg har fått se at ikke alle i verden har det like trygt og godt som oss her i Norge.

Hildegunn Lofthus Berntsen har også kjent på at ting i livet ikke er blant det mest ønskelige. En svært alvorlig sykdom som rammet henne mens hun ennå var ungjente i Kamerun, har satt sine spor – såpass at butikken hun senere drev med, ikke lenger passet for kroppen, og kneprotese ble svaret på et liv uten smerter. Da dukket det opp en ledig NMS-hatt!

– Som liten og syk ble jeg bedt for, for utgangspunktet var ikke særlig positivt. Bønn virker, uten tvil, for i dag er jeg frisk og rask. Jeg har kjent at troen også handler om at jeg skal få leve videre og hvile i at jeg kan få gå i ferdiglagte gjerninger. Akkurat nå som regionkoordinator for region Øst.

– Hva nå, Hildegunn?

– Nå er jeg stolt og glad for den NMS-hatten jeg har fått og skal bære framover. Jeg håper at folk i hele regionen vil oppleve at jeg ikke er mer opptatt av NMS sitt nye senter i hovedstaden, enn at de kjenner jeg vil bli like godt kjent med medlemmer og frivillige over hele regionen. De frivillige har så mange talenter, og de kan få til så mye i sin lokale tilhørighet. Slik kan vi drømme – sammen i hver vår ytterkant!

– Har du noe du vil si helt til slutt?

– Ja, veldig gjerne. Å være regionkoordinator for et stort område er både spennende og utfordrende. Det er noe jeg gleder meg til å vokse inn i, men jeg vil benytte meg av anledningen til å takke for forbønn for arbeidet jeg skal gjøre i NMS region Øst. Det varmer så godt når dere frivillige sier: Jeg husker på deg, Hildegunn! Bønn virker, så la oss sammen be om at NMS region Øst kan vokse seg inn i hjertene til enda flere i regionen.


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp