Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Les mer

Den imponerende innsatsen!

I 25 år har NMS gjenbruk vært en del av organisasjonen vår, og det økonomiske bidraget fra NMS Gjenbruk har blitt viktigere og viktigere for NMS.
Les mer

Misjonæren som ble butikkleder

Med bakgrunn som veterinær, bistandsarbeider og misjonær, ble Kai-Arne Schie styreleder for NMS Gjenbruk Lillestrøm. Han mener det er viktig å profilere hva NMS står for også gjennom gjenbruksbutikkene.
Les mer

Noe litt rart er blitt til noe veldig stort og viktig

I løpet av 25 år har gjenbrukshandelen i NMS økt fra noen få hundretusen kroner til nesten hundre millioner. Utviklingen har gjort NMS Gjenbruk til en av de viktigste inntektskildene til NMS.
Les mer

Ting og tang på topp

Å besøke de 52 NMS Gjenbruk-butikkene kan være en spennende skattejakt. Kundene kjøper varer de slett ikke visste fantes, men som kommer inn under kategorien «kjekt å ha».
Les mer

– Det har vore eit eventyr

Den 11.11 klokka 11 for 25 år sidan skjedde det noko historisk i Rema 1000 sitt bygg i Solakrossen då NMS opna sin aller første gjenbruksbutikk.
Les mer

– Mange av oss hører hjemme her

Når den gode middagslukta begynner å sive ut fra kjøkkenet i Lilleborg kirke og Liss Kjærsmo og og Anne Fjeldstad tilbereder de lekreste middagsrettene, begynner kafélokalet å fylles med folk. Ryktet har gått i bydelen om den gode middagsserveringen. Når klokka nærmer seg tre står middagsbufeeten klar.
Les mer

Det er sjel i det vi finner på dette middagsbordet

Kafe Mingla i NMS Lilleborg er blitt en oase for mennesker som søker fellesskap og en god tirsdagsmiddag. Christian Haugan Skjeggerød er en av de faste middagsgjestene. – Jeg skulle ønsker at flere kunne tenke at drømmen ikke er å eie alt, men finne seg en måte å bo og leve enkelt på. Det er slik jeg assosierer når jeg kommer inn i denne gjenbruksbutikken, sier han.
Les mer

Gjenbruksbutikkene – møtested for foreninger

Mange NMS-foreninger har tatt i bruk sin lokale gjenbruksbutikk som samlingssted for foreningsmøtene. Ikke alle har anledning til å ha foreningsmøtene hjemme, og det kan være krevende å skulle finne lokaler som passer til denne typen samlinger.
Les mer

Kampen om «gjenbruken»

Gjenbruksspegel på veggen der, kven er «gjenbruken» i verda her? Misjonssambandet eller NMS?
Les mer

Kjøp her, hjelp der!

Mange av NMS Gjenbruks kunder vet ikke at nettopp deres handel er med på å forandre verden. Men det vil NMS gjøre dem klar over.
Les mer

Misjonæren inspirerer ex-rusmisbrukeren

Else Karlberg har vært misjonær i Kamerun, Line Smines rusmisbruker i Nygårdsparken i Bergen. I dag er de kollegaer i NMS Gjenbruk i Lilleborg.
Les mer

Verdens nordligste NMS-butikk

Da NMS Gjenbruk Bodø åpnet i 2015, var butikken den nordligste i NMS Gjenbruk-kjeden. Fortsatt kan butikken kalle seg verdens nordligste gjenbruksbutikk i NMS-familien.
Les mer

Gjenbruk av en toppolitiker

Solveig Sollie er den tidligere toppolitikeren og fylkesmannen som nå stortrives bak disken i gjenbruksbutikken i Skien.
Les mer

Rune Rasmussen – gjenbrukens far

Mer enn noen andre kjempet Rune Rasmussen fram at NMS skulle starte gjenbruksbutikker. Han måtte gjennom mange tøffe kamper før den første butikken ble åpnet i 1998.
Les mer

Gjenbrukseventyret

«Alltid foran» har Dagbladet hatt som slagord i mange år. Det kunne også ha passet godt på NMS – Norges første misjonsorganisasjon. I sitt 181. år ligger det i NMS sin ryggmarg å tenke nytt og se nye muligheter.
Les mer

Ett år med gjenbruksbutikk i Oslo

Ett år er gått siden NMS Gjenbruk Lilleborg åpnet dørene. Styret var ikke på plass; ikke alle de frivillige heller. Men det var «nok» folk til å ha åpent tre dager i uka. Nå er det «full uke», og Anne Berit Lensebråten er å finne som butikkleder. Hvordan kom hun inn i sin rolle?
Les mer

Håp for framtida

– Eg ønsker å bidra til meir gjenbruk. Og eg har eit håp om at vi kan ta betre vare på jordkloden vår og det vi har i klesskapet.
Les mer

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer

Inspirasjon, glede og fellesskap

Det ble en kveld fylt med inspirasjon glede og fellesskap da områdeutvalget for Nordre/Austre Sunnmøre inviterte til inspirasjonssamling i Spjelkavik kyrkje.
Les mer

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer

Nabofest for alle

Søndag 28. august inviterer vi til Nabofest i NMS Lilleborg i Oslo. Vi satser på litt 17.mai-stemning når vi kl 16 inviterer til både ute- og innefest. Hoppeslott og klatretårn er nok for den yngre garde, men også vi andre vil være med på dette arrangementet! Den sedvanlige misjonssamlinga siste søndagen i måneden blir noe annerledes denne gangen. Men vi vil gjøre NMS-huset vårt kjent for hele Oslo - og spesielt for våre nærmeste naboer.
Les mer

Gjenbruksbutikken på Skei - ein koseleg arbeidsplass

Er det noko som har vorte aktuelt i dei siste åra, så er det gjenbruk og reduksjon av forbruk, for å spara miljøet og kloden. Det er noko vi alle kan vera med på.
Les mer

Tekstilrevolusjon i NMS Gjenbruk

Misjon, miljø, møteplass – og no også mote. Tekstil–inntoget i NMS Gjenbruk førte til eit driftsresultat på 23,7 millionar kroner direkte til misjonsarbeidet i 2021. Det er det meste så langt i NMS si 24 år lange gjenbrukshistorie.
Les mer

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
Les mer

Jeg ble spurt

Marit Hagen kan du treffe i gjenbruksbutikken i Drammen; Og iblant kan du som kunde også se mannen hennes – helst ved frimerkebordet, om han ikke er ute og kjører varer til og fra. Leif Asle Hagen har et godt svar når jeg spør ham: Hvordan havnet dere her som frivillige?
Les mer

Kø for å kjøpe julepynt

Interessen for å kjøpe brukt julepynt i Skien er så stor at det stod kø utenfor gjenbruksbutikken til NMS lenge før dørene ble åpnet.
Les mer

Gjenbruk i 20 år

Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
Les mer

Gjenbruksjubel på Evje

Gjenbruksbutikken på Evje er ikke blant landets største. Men det den mangler av størrelse tar den igjen på sjarm. Nå har butikken fått en markert ansiktsløftning.
Les mer

Inspirert til Misjon

At misjonsfolket savna det å kome saman og møtast fysisk igjen, såg ein tydeleg på inspirasjonssamlinga for Nordre/ Austre Sunnmøre denne torsdags kvelden!
Les mer

Vil bekjempe grådighet med moteshow

NMS bruker den lange midtgangen i Trefoldighetskirken i Arendal til å vise moteklær fra gjenbruksbutikken i byen. Misjonens bidrag til Arendalsuka er preget av både løs snipp og dypt alvor.
Les mer

Frivillige løfter NMS Gjenbruk Kristiansand til nye høyder

Ragnar Jopperud og Arvid Moen er frivillige i NMS Gjenbruk Kristiansand. Der får de både løfte og stable, hente og bringe, reparere og dekorere.
Les mer

NMS inn i Lilleborg kirke

Lilleborg kirke på Torshov skal bli NMS sin nye storstue i Oslo. Intensjonsavtalen er nå signert, men det gjenstår litt nødvendig arbeid før vi kan ta i bruk lokalene. Vi drømmer om at dørene kan åpnes utpå høsten 2021.
Les mer

Glade for å kunne møtes på jobb igjen

Nå er bruktbutikken åpen igjen. Det er de frivillige pensjonistene lykkelige for. Det er en veldig god arbeidsplass for pensjonister. Det er godt samhold og miljø. Vi kaller oss gjenbruksfamilien, sier Trine Kriken (74).
Les mer

Det går bra!

Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Les mer

Kjekk dag på jobb

Det er ofte kjekke dagar i NMS Gjenbruk på Skei!
Les mer

Selger gjenbruksvarer som varmt hvetebrød

Når du går gjennom dørene til NMS Gjenbruk i Ulsteinvik, strømmer minnene på. Om du er nostalgisk av deg, har du kommet til rett sted.
Les mer

To staur og et juletre gir håp

Gjenbruksbutikken i Bodø opplever hektiske førjulsdager. Men det er ikke bare omsetningsrekordene som gleder. Også en tilbakemelding fra en kunde gikk rett til hjertene.
Les mer

Fagerborg menighet med "tredobbelt dugnad"

En gjeng entusiaster fra Fagerborg menighet var raskt ute med å lage munnbind for salg. 16 000 kroner er allerede kommet inn til menighetens Thailand-prosjekt. Munnbind-prosjektet har ikke mindre enn tre målsettinger, og er blitt tatt imot med åpne hender. Stor suksess!
Les mer

Flytting snudde underskudd til overskudd i Bodø

Omsetningen til NMS Gjenbruk i Bodø var i flere år så lav at inntektene ikke klarte å betale husleia. Etter at butikken flyttet noen få hundre meter er underskudd snudd til solid overskudd.
Les mer

For billig? For dyrt?

Hvor mye skal en vare i en gjenbruksbutikk koste? Rundt om i landets mange butikker kan diskusjonen gå varmt når medarbeidere skal bestemme prisene.
Les mer

Omsetningsrekord da gjenbruksbutikken på Ski gjenåpnet

Da NMS Gjenbruk på Ski åpnet etter å ha holdt stengt i over to måneder, var det kø av kunder utenfor døra. Etter stengetid viste kasseoppgjøret at butikken hadde hatt sin beste dag noensinne.
Les mer

10 årsjubileum NMS Gjenbruk Myrvåg

Den 21 januar feiret vi med gode kaker, mange besøkende, og forlenget åpningstid. Og selvsagt stort jubileumsalg med halv pris på alle varene.
Les mer

NMS Gjenbruk

Kjøp gavekort nå – finn skattene dine når vi åpner!
Les mer

Milliontap når NMS Gjenbruk stenger

NMS Gjenbruk har stengt alle sine butikker midlertidig. Korona-viruset gir milliontap for gjenbrukskjeden og eierorganisasjonen NMS.
Les mer

Her åpnes gjenbruksbutikk nummer 51

Lange køer i Nygata da NMS Gjenbruk åpnet sin 51. butikk midt i Stavanger sentrum.
Les mer

Flere hundre på butikkåpning i Arendal

30. januar var det storinnrykk i NMS Gjenbruks nye butikk i Arendal.
Les mer

10 års jubileum i Bryne

NMS Gjenbruk Bryne markerte butikken sin tiårs dag med personalsamling 21. oktober 2019.
Les mer

20 årsjubileum i Randaberg

NMS Gjenbruk Randaberg markerte 15. oktober 20-årsjubileum for oppstart av butikken.
Les mer

Dumpet katt utenfor gjenbruksbutikk

Fredag 18. oktober ble en kattunge forlatt i et bur utenfor NMS Gjenbruk på Randaberg utenfor Stavanger. – Slikt går bare ikke an, sier Anna-Kristin Klæbo Jakobsen.
Les mer

Feirar 15 år med Gjenbruk

Torsdag 10. oktober er det på dagen 15 år sidan NMS Gjenbruk på Skei åpna dørene for første gong. – Gjenbruk er endå meir i tida no enn det var då vi starta, seier styreleiar Arne Drøpping.
Les mer

Misjonstur til Estland

NMS og Plussreiser arrangerte misjonstur til Estland 13.-17. september med Hege Steinsland som reiseleiar. Vi var tilsaman 20 deltakarar, derav halvparten frå region Møre (Sunnmøre), m.a. fleire frå Brattvåg, som har misjonsavtale med Estland.
Les mer

20- år med Gjenbruk i medvind

Det var uventa mange som kom til markeringa kl 12, både medarbeidarar og kundar. Erling Aaslid leia samlinga og han hadde først ein kort historikk over dei 20 åra NMS har hatt gjenbruksbutikk i Ålesund.
Les mer

NMS Gjenbruk møblerer Arendalsuka

Gjenbruksbutikken til NMS i Arendal har travle dager under Arendalsuka. Det er halv pris på alle varene mens Norges største politiske verksted foregår i byen.
Les mer

Gjenbruk i Ålesund har fått ny flott butikk

Det hadde laget seg kø av trippende kjøpelystne folk utenfor den nye butikken i Ålesund før nyåpningen 25. april kl. 11:00.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp