Gi en gave
Meny
Last ned

Blir stolt når jeg ser hvor mye dere har fått til her!

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg var invitert til å være med på åpningen av NMS Gjenbruk Lilleborg i april, men da var jeg forhindret, forteller Marianne Borgen. – Etter den fine orienteringen jeg har fått her i dag, skjønner jeg at vi er i en vinn-vinn-situasjon i denne bydelen. Dere har gitt oss en fantastisk fin og nyttig gjenbruksbutikk her på Torshov, og nabolaget har fått et bra møtested. Byen vår trenger flere gode møtesteder.

Ordfører Marianne Borgen innrømmer at hun faktisk blir stolt når hun ser hva frivillige kan få i stand i hennes by.

– Kommunen er helt avhengig av de frivilliges hjelp. Og innsats. Dette handler om å bygge trygghet i livet til folk. NMS Lilleborg ser ut til å ha funnet koden her. Dere står midt oppi dagens aktuelle debatt om hvordan vi skal ta vare på kloden vår, med å etablere en flott gjenbruksbutikk her øst for elva. Den tanken deler jeg fullt ut med dere. Og dere greier å få til arenaer der folk kan møtes, prates og trives.
Anne-Berit Lensebråten (t.h.) og Anne Grete Husan – begge to er frivillige i gjenbruksbutikken – har fått plassert Oslos ordfører bak disken, og Marianne Borgen gjør et heftig forsøk på å innvilge seg gode salgsargumenter for denne flotte duken!

Grådighets-apens håpløshet

Mange var i aksjon for kort å fortelle hva de som ansatte og frivillige jobber med i dette huset. Ordføreren ble imponert over det Kristian Mjølsneset fortalte om hvordan ungdommene i NMS har etablert et kamp-tema som de kaller grådighetsbekjempelse. Og i ordførerens takketale, før hun måtte videre på nye oppdrag, gjenfortalte hun Kristians lille apekatt-historie.

– Den gjorde inntrykk på meg, sier hun og refererer til Kristians historie om den glupske apekatten som skulle få fatt i den attraktive nøtta som lå nederst i en kon-formet vase – en vase med stor bunnflate og en trang åpning øverst. Apekatten fikk hånda si nedi flaska, grep fatt i den store nøtta, og skulle løfte den opp gjennom åpningen. Men da var hånda blitt så stor at den kom seg ikke ut av vasen. Grådighetskulturens pris.

Det bor åpenbart grådighets-bevisste ungdommer i ordførerens hovedstad som stadig forteller historien om den glupske apekatten. Og mens hun lar seg glede over det enkle poenget i Kristians mini-tale, går hun ut av NMS Lilleborg med en liten sportsjakke der det på brystet står «Sammen forandrer vi verden». Hun satte pris på den «blomsterbuketten»!

Og de rundt 20 menneskene som hadde tatt imot Marianne Borgen denne september-tirsdagen, skjønte at de faktisk hadde noen felles mål med NMS Lilleborg: Være en møteplass for folket, og være et forbilde for folk vi møter – sammen!

– Takk for alt dere gjør for denne byen!

Disse ordene ga oss enda mer glede over å fortsette med det vi allerede har begynt på: Dele – både ting, klær og opplevelser. Et møte. I et felles hus – på Torshov.

 


Nyheter

Tennbrikker skaper misjonsglød

I 2023 leverte Knausen Lysstøperi lys og tennbrikettar til NMS Gjenbruk for to millionar kroner, og får stadig nye frivillige som vil bidra.
Les mer

Gjenbruksjobb på blå resept

For Arvid Moen handler jobben på NMS Gjenbruk om fellesskap og helse. To dager hver uke er han på gjenbruksbutikken i Kristiansand.
Les mer

Redesign i vinden!

Kleda våre må vare lengre. Det dreier seg om å ta vare på verdiane vi har, og få ned mengda avfall. Eg er glad for at det har blitt trendy å sy igjen, seier Dorthe Lervik.
Les mer

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp