Gi en gave
Meny
Last ned

"Vår dag" på en Nabofest i Oslo

Vi inviterte til Nabofest, og vi ba faktisk til Gud og meteorologiske om tjenlig vær! Vi opplevde også at mellom 300 og 400 besøkende var innom, iallfall de to første timene, da alt foregikk på plena utendørs: 22 pluss da vi arrangerte «Vår dag» i Frivillighetsåret 2022
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Utendørs ble det satt ut åtte bord med internasjonal mat fra noen av de landene som NMS jobber i, pluss at både den kinesiske og filippinske menigheten – som holder hus i NMS Lilleborg – spanderte rikholdig fra sine lokal-matfat.

– Her har det gått med mye stekte nudler, pandesal og ris, forteller Maricel Sire (t.h.) en av de aktive kvinnene i den filippinske menigheten. – Veldig moro for oss at vi får være med på denne Nabofesten, og at det kom så mange hyggelige folk!

Brit Hodne (t.h.) meldte seg for å servere mat fra Kamerun.
– I ett år var jeg i U-crew for NMS i Kamerun, og der lærte jeg å lage frityrboller – typisk søt bolle fra det kamerunske kjøkken. Og nå kan jeg spandere dette til alle på Nabofesten – det gikk unna!

I et helt annet hjørne av parken sitter en liten gjeng med jenter i kø for å få seg et pent strøk med ansiktsmaling. NMSU stilte som sminkører, og litt lenger nedi hagen er det andre som driver med potetløp, ballongtreff og femkamp.

Klatretårn og hoppeslott (velvillig utlånt fra Camp Sjusjøen) fins det utenfor NMS Lilleborg på en slik Nabofest. Neste gang de yngre stikker innom her, er det nok inne i butikken og i Lille Leke for å ha mer moro. Den kinesiske ballongkongen Chi Kong Chun gjorde også suksess blant de yngre, så det var travelt å være med på alt mellom kl 16 og 18 denne søndagen. Og midt oppi det ungdommelige mylderet kom sannelig Borgny og Kjellaug også susende inn på arenaen! (foto: Gry Frogner)

Festen var gratis, og mange jobbet heftig for at det skulle finnes mat til alle – om det ble 100 eller 400! Trolig var rundt 50 frivillige med på å planlegge og iverksette denne Nabofesten. Så derfor kaller vi 28. august for «Vår dag» i Frivillighetens år. Områdeutvalgene sørget for at folk fikk kjøpt lodd, og dette innbrakte kr 11 000 for å dekke faktiske utgifter. Karin, en annen av de frivillige hadde gått rundt i nabolaget og fått mange fine gevinster fra de næringsdrivende på Torshov. De støttet oss grundig i denne Nabofesten – tusen takk!

Gjenbruksbutikken feiret også «Vår dag» denne helga, med stort salg på alle varer. Lørdag og søndag solgte de for til sammen 24 000 kroner – alt til inntekt for misjonen.

Matbordene ble tømt, og restene frosset ned for et eller annet seinere komitemøte på huset, eller en dugnad, eller på Lille Mingla. I dette gjenbrukshuset kaster vi aldri noe som er verdifullt! Folket trekker innomhus, og gjenbruksbutikken stenger også dørene. Nå skal Nabofesten avsluttes inne i det fine kirkerommet, bl a med dans og sang fra både den kinesiske og filippinske menigheten som ordinært har sine gudstjenester her på søndagene. Pluss også en avskjeds-stund med Merete og Knut Hallen som snart reiser ut igjen til Thailand.t

Siste søndagen i måneden er det ordinær misjonssamling i NMS Lilleborg. Og det var moro å se at de som vanligvis tropper opp der, også kom innom på Nabofesten. Fire av dem – May Grimdalen, Ellen Worren, Marit Mjærum og Borgny Lofthus – møttes bakerst i lokalet, og gledet seg til alt som ventet av videre underholdning og nyttig informasjon. May har god kondis for artige fester: Tidligere samme dag hadde hun vært i sin egen menighet og feiret 50-år for Vestli misjonsforening. Kreftene holder for den som vil veldig sterkt!

Hildegunn Lofthus Berntsen og Magne Mjærum – én ansatt og én frivillig – hadde trukket i mange uoversiktlige komite-tråder for å få til en flunkende ny Nabofest i NMS Lilleborg. Og nå er de veldig letta over at så mange frivillige sto på for å få til en slik opplevelse. «Vår dag» er begynnelsen på en ny æra for vår nyetablerte «bolig» i tidligere Lilleborg kirke, der Nabofesten ble avsluttet med en liten kveldsbønn; Øystein Bjørdal, en tidligere sokneprest i nettopp denne menigheten, tok oss med i kveldsverset:
Den dag du gav oss er til ende,
og mørket faller på ditt bud
Du lot oss dagens krefter kjenne
gi nå oss nattens fred og Gud.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp