Gi en gave
Meny
Last ned

20 år med Bibelen og NMS sine studiehefter

NMS-mannsgruppe i Flekkefjord kunne i 2020 feire 20-års jubileum. Det har vært tre faste innslag på foreningsmøtene: En samtale rundt søndagens tekst, en prat med utgangspunkt i NMS sitt studiehefte og – selvfølgelig – matpausen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Foreningen har i dag sju medlemmer og møtes en søndag i måneden på foreningsrommet på Flekkefjord bedehus. Sted og klokkeslett har vært det samme hele tiden. Fire av medlemmene har vært med siden starten. Medlemstallet har svingt. Høsten 2007 var det ikke møter på grunn av for få medlemmer. Men arbeidet kom i gang igjen og flere nye ble med.

Møtene starter med en gjennomgang av søndagens tekst. Mange nye detaljer i bibeltekstene er funnet. Samtalen har vært variert og selv om den av og til har kommet litt ut på viddene, har den vært nyttig.

Mat og prat er viktig. Ansvaret for å ha med mat, kaffe og brus går på omgang og varierer fra vafler og kaker til rundstykker og kjeks. Det siste året har samlingene forgått i et større rom med medbrakt mat og drikke.

Etter pausen gir NMS sitt samtalehefte temaet for samtalen. Det første studieheftet var «Bli kjent med Madagaskar». Deretter fortsatte det med tilsvarende studiehefter for Kamerun og Mali. I 2004 het studieheftet «Glimt av himmel». Fra da har NMS sine studiehefter i A5-format fulgt på løpende bånd. Da heftet «Grådighetsbekjemper» ble delt ut sist gang var det det nittende heftet som NMS mannsgruppe i Flekkefjord gikk i gang med.

Foreningen har også engasjert seg i andre aktiviteter i nærområdet. I 2003 bar de opp og monterte to benker på fjelltoppen Jonsokknuten på Fjelltun Leirsted. Flere av medlemmene har også vært engasjert i arbeidet med skifting av kledning på et av byggene på leirstedet. Da NMS Gjenbruk Flekkefjord startet i 2007, stilte mange av medlemmene opp med sine tilhengene og hentet varer til butikken.

En årlig tur har i mange år vært et høydepunkt. Turstier i områdene rundt Flekkefjord, Åna-Sira og Farsund har gitt mange fine opplevelser. Årets tur startet i fint solskinn, men været gikk over til styrtregn da medlemmene satte seg ned ved bordet på Dyreknuten med utsikt over Fedafjorden. Gode og gjennomvåte ble det å traske ned igjen til parkeringsplassen der turen startet. Da skein sola.

Humøret er som regel godt blant medlemmene i NMS-mannsgruppe, som nok vil holde det gående i mange år til.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp