Gi en gave
Meny
Foto: Kristin Endresplass Ervik, diakon i Molde domkirke Last ned

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Vi ønsket å lage en sosial møteplass denne lørdagen. En slags markedsdag hvor det skulle være lett å komme og godt å være. Inntektene fra salget gikk til domkirkens to misjonsprosjekter: NMS i Midtøsten og Misjonsalliansen i Liberia.

NMS Gjenbruk i Molde var en god og viktig samarbeidspartner da vi måtte ha et tilgjengelig sted for folk å levere klær. Vi fikk låne stativ og kleshengere fra Aandahls klesforretning.

Dørene åpnet kl. 11. Parallelt med salg i «butikk-lokalet» vårt hadde vi kafésalg og program i kirkestua. Bolsøya barnegospel åpnet festivalen. Deretter var det et inspirasjonsforedrag om redesign av Lisbeth Stavik Tautra. Til slutt var det åresalg, en populær aktivitet for de voksne og noe «nytt og gøy» for barna som var til stede. Gjennom dagen var det mulig å by på noen auksjons-produkter; blant annet Kjetil Rekdals landslagstrøye fra 90-tallet.

Total inntekt ble rundt kr. 30 000,-.  Rundt 300 personer var innom i løpet av dagen. Det var en sliten, men veldig fornøyd arrangørgjeng som vinket de siste kundene farvel kl. 15.


Nyheter

Redesign-helg på Kjeldsund

«Use your talent» Redesign-helg på Kjeldsund 27. - 29.oktober Har du sansen for redesign er dette noko for deg!
Les mer

Ett år med gjenbruksbutikk i Oslo

Ett år er gått siden NMS Gjenbruk Lilleborg åpnet dørene. Styret var ikke på plass; ikke alle de frivillige heller. Men det var «nok» folk til å ha åpent tre dager i uka. Nå er det «full uke», og Anne Berit Lensebråten er å finne som butikkleder. Hvordan kom hun inn i sin rolle?
Les mer

Håp for framtida

– Eg ønsker å bidra til meir gjenbruk. Og eg har eit håp om at vi kan ta betre vare på jordkloden vår og det vi har i klesskapet.
Les mer

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp