Gi en gave
Meny
Foto: Arne Drøpping Last ned

Bergfruas lapper

Svært mange har en eller flere hobbyer. Cecilie Rø Drøpping sin fremste hobby er å sy, spesielt med lappeteknikk. På nettet er hun å finne som Bergfruas lapper. Siden hun også er interessert i misjon har hun i mange år levert varer til flere julemesser.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Da koronaen slo til i 2020 og flere julemesser måtte avlyses, prøvde Cecilie å tenke nytt. Hun prøvde å flytte salget over på nettet. På en vanlig julemesse for NMS pleier hun å selge for 5-8.000. I førjulstiden 2020 ble salget på nett ca. 22.000.  Etter jul og utover våren var det mer stille, men det var stadig litt salg.

Cecilie Drøpping, sy-dama

I september 2021 vart salget flyttet over til en side på facebook, og etter det har salget økt ganske mye. På den nye siden er det lettere for kundene å se på de ulike varene og melde fra om hva de ønsker. Kunder kan få oppfylt sine ønsker om å tilpasse etter mål eller å få inn andre farger. Og i år ligg det an til salg både på nett og på julemessa for NMS på Grøa bedehus i Sunndal lørdag 4. desember.

Varene som det har gått mest av er strikkepinnemapper og rundpinnemapper. Cecilie strikker ikke selv, men hun jobber på denne måten i forsyningstjenesten for strikkerne. Av andre varer hun har til salgs  kan nevnes krusmatter, teposemapper, enkle toalettmapper og grytekluter i mange varianter. Følg med på facebook  siden, så kommer det opp nye varer. Alle inntektene av salget går i sin helhet til NMS.

Folk har alltid vært oppfinnsomme for å skaffe inntekter til misjonen. I det gamle bondesamfunnet var misjonssau og misjonsåker kjente begrep. Foreningsgaver, kollekter, basarer og julemesser har alltid vært gode inntektskilder. Gjenbruksbevegelsen kom inn i NMS med store inntekter. Tenk om dette med salg av ulike håndverksprodukter kunne bli en ny inntektskilde i NMS. Hvis vi ser inn i glasskula og ser for for oss at f.eks. 50 personer bruker sin hobby og selger varer til inntekt for NMS ville det gi store inntekter og stort engasjement. Det treng slett ikke bare å være enkeltpersoner. Det kan like gjerne være foreninger eller grupper som lager noe i lag.

Søkeord for å finne salgssida både på facebook og blogg er:

«Bergfruas lapper»  «syr for misjonen» er også gode søkeord for finne artikler om Cecilie.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp