Gi en gave
Meny
Last ned

Stenbekk 50 - og vel så det!

- Nei, men, hei! Er det deg?! Det var lenge siden… Vi kunne fort konstatere at årene setter sine spor da folk møttes for å feire Stenbekk i 1. mai-helga i år. NMS sitt leirsted og misjonssenter i Østfold er 50 år – og vel så det. Stedet ble innviet i april 1970. Jubilanten selv sto fram i all sin prakt – med nyoppussede salonger, grønne plener og solskinn fra morgen til kveld.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Jubileumskomiteen er klar til dyst:

Øistein blyant
Først ut til å feire var de som er barn og familier nå. Lørdagen var nemlig familiedag med natursti, klatrevegg, hoppeslott, pølser, vafler, is og brus. Og så kom «Øistein blyant»! Han er en verdensstjerne – sett av 400 millioner mennesker(!), men han er oppvokst på Greåker – bare noen kilometer unna Stenbekk. Barna lot seg rive med. Ja, så ivrige ble noen, at de som fikk pluss-poeng for sine tilrop og sitt engasjement i starten, etter hvert måtte få «minus-poeng» for at det ikke skulle ta helt av!

Mimrekveld
Gradvis, og nesten umerkelig, ble småbarnsfamiliene etterfulgt av leirdeltakere fra 70-, 80- og 90-tallet utover lørdag ettermiddag. Kvelden var satt av til mimring i form av en «leirkveld». Både lattermusklene og tårekanalene fikk testet seg. «Snusen», med følge, dukket opp. Og det viste seg til noens forskrekkelse at han fremdeles har notatblokka si intakt! Så var det rørende og sterkt å høre hvor stor betydning Stenbekk har hatt for så mange i årenes løp. – Her var det plass til hele meg! Lek og alvor gikk hånd i hånd. – På Stenbekk var det trygt! – Her ble jeg sett, og her fikk jeg utfordringer. Hver og en av de tilstedeværende hadde sine historier. Morten Pettersen avrundet kveldens program med et knippe tankevekkende, egenproduserte sanger.

Ny biskop og «gammel» ordfører
Under søndagens festgudstjeneste i Tune kirke talte den nyinnsatte biskopen i Borg, Kari Mangrud Alvsvåg. Mangeårig ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, hilste fra Sarpsborg kommune. Begge har personlige opplevelser knyttet til Stenbekk! De mange deltakerne på gudstjenesten fikk høre flott solosang av kirketjener Sigrun Solvang, og de bidro selv til at fellessangen ljomet mellom de vakre veggene i Tune kirke! Ordførerens ord om at kommunen vil følge opp den pågående saken om godkjent drikkevann til leirstedet, lød også som musikk i mange Stenbekk-venners ører!

Marit og Magne Mjærum var selvskrevne gjester på jubileumsfesten.

Historie og framtidsvisjoner
Det var Magne Mjærum som hadde blitt utfordret til å tale på jubileumsfesten søndag ettermiddag. Han var ungdomssekretær i Østfold da Stenbekk ble innviet i 1970. Overskriftene i talen var «livsglede, Kristus-glede, fellesskap og misjon». Gode minner om felles opplevelser fremkalte mange gjenkjennende nikk og smil i forsamlingen. Merete Meyer, tidligere leirjente – nå profesjonell sanger, trollbandt alle med vakker sang.

De ansatte og frivillige som jobbet i kulissene både før og under feiringen, fortjener en stor takk for et vellykket arrangement!

Gavene på ca. 130 000 kr sier vel sitt om deltakernes takknemlighet. Under festen presenterte enhetsleder Yvonne Lie noen av visjonene og planene for Stenbekk framover. Håpet og bønnen er at jubileumsfeiringen ikke bare ble mimring om det som har vært, men også et springbrett for en god framtid for Stenbekk – og alle som kommer innom der!

Alle bildene er tatt av Toril Slettevold Heie.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp