Gi en gave
Meny
Last ned

Oslo får ny NMS-storstue

Lilleborg kirke på Torshov skal bli NMS sin nye storstue i Oslo. Intensjonsavtalen er nå signert, men det gjenstår litt nødvendig arbeid før vi kan ta i bruk lokalene. Vi drømmer om at dørene kan åpnes utpå høsten 2021.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

En intensjonsavtale er nå skrevet, forteller regionstyreleder Øystein Bjørdal. Nå er det klart at Kirkelig fellesråd i Oslo ønsker at NMS skal få leie Lilleborg kirke, som nå er fraflytta. Lilleborg og Torshov menighet er blitt til én felles menighet i DNK, og har sin aktivitet i Torshov kirke.

NMS eiendom ved hovedkontoret og regionstyret i region Øst har lenge jobbet med saken. En koordineringsgruppe har også deltatt i prosessen med å finne ut hvordan lokalene i Lilleborg kirke skal kunne ivareta NMS’ ulike behov.

Koordineringsgruppa har jobbet med å definere behovet for arealbruken i lokalene, sammen med representanter fra NMS sentralt. Det jobbes nå med tegninger og nødvendige endringer som skal gjøre de to etasjene optimalt funksjonelle for behovene til NMS region ØST. Prosessen er ikke helt ferdig, men vi er kommet ganske langt. Så langt ligger det an til at hovedetasjen blir til en stor gjenbruksbutikk, samt møtesal/kirkerom. Her blir det mye bra misjonsliv!

Drømmen er at høsten 2021 kan gi oss gode lokaler i Oscar Braatens gt 35, der vi så fort som mulig vil åpne dørene til høsten. Men det skal først søkes om bruksendring av lokalene, pluss gjøres noen fysiske bygg-endringer.

Lokalene skal også huse kontorer for NMS-ansatte/frivillige, inkl noen møterom. Dette er planlagt i underetasjen. Det jobbes med detaljene, men denne meldinga er optimistisk nok til at du kan begynne å glede deg over at NMS kan få sin storstue i Oslo, etter at Misjonsaulaen ble solgt på 90-tallet, og vi har de siste tiårene holdt til i ulike leide lokaler i hovedstaden.

Til en viss grad vil også bygget bli leid ut til eksterne aktører, slik at vi kan forvente noe inntekt i driften av bygget. Det er f eks klart at den kinesiske kirka i Oslo vil komme til å leie lokaler her for sine arrangementer. Trolig ligger det også an til at det i forlengelsen av gjenbruksbutikken vil være et godt mingleområde, der det også kan vanke en kaffekopp.

I din begynnende forventning kan du jo drodle med hva din innsats/glede kan bli i et sånt storhus! Her blir det meste drevet på frivillig basis, slik at det blir mest mulig penger til misjonsarbeidet, og minst mulig til driftsutgifter på heimebane. Mange skal nok finne ut at dette huset blir en god arena for også frivilligarbeidet i NMS region øst.

Vi følger opp med mer informasjon her når vi har mer å fortelle om bygget, og om alt som skal skje der inne.


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp