Gi en gave
Meny
Last ned

Flittig brukt frivillig

I NMS er det plass til mange frivillige, og de frivillige kan ha mange forskjellige oppgaver.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

En av de frivillige som er flittig brukt i NMS Region Øst er Magnhild Landrø. Hun har vært kjent med NMS helt fra oppveksten i Trøndelag og var også en periode ansatt i NMS i Oslo. Magnhild ble for noen år siden spurt om å være med i komiteen for søndagssamlingene i Oslo- og det var et verdifullt tilskudd i gjengen. Magnhild har erfaring som journalist og det ble fart på markedsføringen av arrangementene.

Hvorfor sa du ja til å være frivillig i NMS?

Da jeg jobba som barnearbeider på 70-tallet, var vi mange ansatte i Oslo krets; men jeg har skjønt at NMS siden har redusert mye på heimestillingene, og de fleste ressursene skal brukes ute i feltet. Og jeg tenkte at nå er tida kommet for at jeg kan bidra som frivillig, mest med det jeg kan best. Pensjonist er jeg også blitt!

Får du brukt din kompetanse og erfaring?

Mange tenker at som frivillig vil de helst gjøre noe helt annet enn det de steller med i sin profesjon; Men jeg tenker nesten motsatt. Jeg har jobbet mye med kommunikasjon, skriving og presentasjoner, og da jeg skjønte at NMS/region Øst hadde bruk for flere til å lage innlegg på nettsida, eller på facebook, ville jeg gjerne prøve meg på det. Teknisk sett var jeg litt i tvil. Da sørget områdeleder Anne for at jeg fikk litt kjapp opplæring, og så kom bruks-motet etter hvert.

Hvordan jobber vi?

Et godt eksempel: I går fikk jeg en mail fra Helge Vatne, for han trengte noen som kunne lage en plakat til et arrangement som han hadde ansvaret for. Og det kan jeg jo veldig gjerne. Ellers er det ofte sånn at andre frivillige ber meg om å legge inn info på facebook, ting som de vil ha publisert, om det handler om arrangementer eller noe som folk bør få rede på.

Ser du noen resultater av det vi gjør?

Da koronaen invaderte landet i fjor vår, og arrangementer måtte avlyses, snakket jeg med noen andre frivillige, og vi ble enige om at nå er det viktig at vi bruker facebook som det fellesskaps-limet som vi syntes vi mistet. Jeg tok kontakt med NMS-folk i hele regionen, og fikk dem til å fortelle hvordan de opplevde denne tida, og hvordan de fortsatt hadde sitt hjerte for misjonen.

Er det litt artig å være med eller…??

Det er artig fordi jeg vet at det innimellom er god bruk for meg. Min måte å være frivillig på er trolig nyttig for mange i regionen – og samtidig artig for meg! I det siste har det vært en liten ekstra-artighet, i og med at jeg som frivillig fikk være med i komiteen der en gruppe skulle vurdere om Lilleborg kirke er et bygg som NMS evt kan overta bruken av. Det skal bli spennende å se om Oslo endelig kan få et hus der vi kan samles, og det kanskje også kan bli en gjenbruksbutikk av det. Jeg er generelt imponert over at NMS legger godt til rette for at frivillige kan få mandater og være med i mange slags utøvende virksomhet.

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp