Gi en gave
Meny

Glade for å kunne møtes på jobb igjen

Foto: Ola Almås Jullumstrø, Nærnett, Volda Last ned
Nå er bruktbutikken åpen igjen. Det er de frivillige pensjonistene lykkelige for. Det er en veldig god arbeidsplass for pensjonister. Det er godt samhold og miljø. Vi kaller oss gjenbruksfamilien, sier Trine Kriken (74).
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS Gjenbruk Volda er ikke bare en bruktbutikk. Dette har vært en møteplass i omtrent 19 år. Folk kommer også hit for å slå av en prat og ta en kaffe. Butikken fungerer som en sosial arena der man kan stikke hodet innom når som helst. I 10 år har de holdt på i dette lokalet, og nå er butikken endelig oppe og går igjen etter en litt treg start på året med koronarestriksjoner.

KAFFEKROKEN: Ser gjennom gamle avisoppslag. Fra venstre. Irene ​​​​​Lotsberg og Trine Kriken. FOTO: Ola Almås Jullumstrø, Nærnett, Volda

Kaffekroken
Butikken er en fin plass, både for de frivillige som jobber der og de blide kundene som kommer innom for en prat. Irene Lotsberg (80), har vært med siden oppstarten av butikken. Hun gleder seg til de kan ha flere kunder i butikken samtidig, og at den nå stengte kaffekroken kan åpnes igjen. Det er en plass der man kan slå seg ned og ta en prat med en kopp kaffe.

– Kaffekroken er en viktig del av butikken. Her har vi alltid gratis kaffe og kake.

Studenter kjøper og gir tilbake
Trine Kriken (74) er en av de frivillige hos NMS Gjenbruk Volda. Hun snakker om viktigheten av gjenbruk. Man trenger ikke alltid kjøpe nytt. Tenk på miljøet, sier hun. Hun kan også fortelle at studenter ofte er innom når de er nye i Volda for å innrede hyblene sine. Etter tre år, når de er ferdig på studiet, kommer de tilbake til butikken og leverer tilbake de kjøpte møblene og servisene. Dette synes hun er flott. I forbindelse med miljøarbeidet pleier Kriken å arrangere noe hun kaller «grønn fredag». Et alternativ til «black friday», der prisene er satt ned, med fokus på å kjøpe brukt isteden for nytt.

Slik holdes butikken åpen
– Har noen av dere vært redde for å møte på jobb med tanke på smitte?

– Med det samme var en del av oss skeptiske, men vi har tilpasset oss med å halvere åpningstidene, maksgrense på antall folk i butikken og håndsprit.

Åse Elin Volle på en hyggelig handletur med mor, Eva Volle. FOTO: Ola Almås Jullumstrø

Glade kunder
Det kommer jevnlig folk innom butikken. Noen besøker for første gang, mens andre har det som et fast stoppested når de kjører forbi. Ola Liland er en av de sistnevnte. Han er på utkikk etter en gave til niesen sin som har kjøpt seg ny leilighet.

– Jeg kjøper som regel alle gavene mine brukt. Det er bare tull å kjøpe nytt hele tiden. Nå har jeg funnet et blått servise og et par vinglass.

Åse Elin Volle synes bruktbutikker er spennende. Man finner ikke slike varer overalt, sier hun.

– Jeg liker å handle brukt fordi det er en historie i det, og selvfølgelig fordi det er bra for miljøet.

 


Nyheter

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp