Gi en gave
Meny
Foto: Ole Syltebø Last ned

Det går bra!

Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Her er det full aktivitet 6 dager i uken og butikken har de siste månedene vært åpen for kunder alle hverdager unntatt onsdag. Denne ene dagen i uken er det mange medarbeidere som jobber med ulike varer – utpakking, vasking, prising og utstilling. Det er mange varer og mange frivillige hender som skal til for driften. Sist år var omsetningen i overkant av 1,22 mill. kr.

Mye varer

Det er god tilgang på varer, møbler og alt som behøves av stort og smått i et hus. Daglig kommer det folk på døren med kasser fylt med saker og ting som har blitt overflødig ved flytting eller etter dødsfall. Rutinen nå er at alt settes i et eget lagerrom noen dager, «koronarommet», i karantene. Slik kan vi være sikre på at alt er smittefritt når det pakkes ut og klargjøres for salg. Møbler som hentes står gjerne i bilen noen dager før de tas inn i butikken, eller de blir vasket umiddelbart.

– Tilgangen på varer er god, sier Eldrid, og den har økt under pandemien.

Bra salg

Salget har også økt utover høsten, og holdt seg bra oppe også i 2021. Flere kunder har blitt kjent med butikken. Mange er gjengangere og besøker butikken regelmessig på jakt etter «gamle skatter» eller et godt kjøp. Her er det mye å finne, både flotte duker og tekstiler, masse kopper og kar, flotte og interessante bøker og møbler i ulike stiler og fasonger. Kanskje mest populært er salongbord i teak, de forsvinner raskt ut igjen og noen vil gjerne stå på venteliste.

– Vi får inn mange flotte duker, sier Åse Ødegård, som roser det fine håndarbeidet. Hun er en av damene som går gjennom og stiller ut duker, tekstiler og garn.

Nye medarbeidere og godt smittevern

Eldrid forteller at det er behov for mange ulike medarbeidere til de alle oppgavene. Her kan folk brukes til det de er interessert i og det kan være en stor oppgave å gå gjennom f.eks. kunst, teknisk utstyr, litteratur og klokker. Vi er heldig som har mange med ulike interesser som bidrar i butikken og så har vi et godt team av mannfolk som bidrar med innkjøring av varer, løfting og bæring der det trengs. Noen medarbeidere gir seg av alder og naturlige årsaker, men nye kommer til. Så vi har opprettholdt driften på en god måte og gradvis trappet opp etter nedstengningen våren 2020. Både kunder og medarbeidere viser velvilje og tar hensyn. Vi holder avstand, vasker der folk ferdes, alle spriter seg før de kommer inn i butikken og varehåndteringen tilpasses smittevernhensyn.

– Så jeg ser optimistisk på fortsettelsen, avslutter Eldrid.

 


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp