Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Det går bra!

Foto: Ole Syltebø Last ned
Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Her er det full aktivitet 6 dager i uken og butikken har de siste månedene vært åpen for kunder alle hverdager unntatt onsdag. Denne ene dagen i uken er det mange medarbeidere som jobber med ulike varer – utpakking, vasking, prising og utstilling. Det er mange varer og mange frivillige hender som skal til for driften. Sist år var omsetningen i overkant av 1,22 mill. kr.

Mye varer

Det er god tilgang på varer, møbler og alt som behøves av stort og smått i et hus. Daglig kommer det folk på døren med kasser fylt med saker og ting som har blitt overflødig ved flytting eller etter dødsfall. Rutinen nå er at alt settes i et eget lagerrom noen dager, «koronarommet», i karantene. Slik kan vi være sikre på at alt er smittefritt når det pakkes ut og klargjøres for salg. Møbler som hentes står gjerne i bilen noen dager før de tas inn i butikken, eller de blir vasket umiddelbart.

– Tilgangen på varer er god, sier Eldrid, og den har økt under pandemien.

Bra salg

Salget har også økt utover høsten, og holdt seg bra oppe også i 2021. Flere kunder har blitt kjent med butikken. Mange er gjengangere og besøker butikken regelmessig på jakt etter «gamle skatter» eller et godt kjøp. Her er det mye å finne, både flotte duker og tekstiler, masse kopper og kar, flotte og interessante bøker og møbler i ulike stiler og fasonger. Kanskje mest populært er salongbord i teak, de forsvinner raskt ut igjen og noen vil gjerne stå på venteliste.

– Vi får inn mange flotte duker, sier Åse Ødegård, som roser det fine håndarbeidet. Hun er en av damene som går gjennom og stiller ut duker, tekstiler og garn.

Nye medarbeidere og godt smittevern

Eldrid forteller at det er behov for mange ulike medarbeidere til de alle oppgavene. Her kan folk brukes til det de er interessert i og det kan være en stor oppgave å gå gjennom f.eks. kunst, teknisk utstyr, litteratur og klokker. Vi er heldig som har mange med ulike interesser som bidrar i butikken og så har vi et godt team av mannfolk som bidrar med innkjøring av varer, løfting og bæring der det trengs. Noen medarbeidere gir seg av alder og naturlige årsaker, men nye kommer til. Så vi har opprettholdt driften på en god måte og gradvis trappet opp etter nedstengningen våren 2020. Både kunder og medarbeidere viser velvilje og tar hensyn. Vi holder avstand, vasker der folk ferdes, alle spriter seg før de kommer inn i butikken og varehåndteringen tilpasses smittevernhensyn.

– Så jeg ser optimistisk på fortsettelsen, avslutter Eldrid.

 


Nyheter

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp