Gi en gave
Meny

Det går bra!

Foto: Ole Syltebø Last ned
Det går bra! sier Eldrid Nerheim, daglig leder for NMS Gjenbruk i Molde. Sammen med rundt 50 medarbeidere driver Eldrid butikken på bussholdeplassen i Molde.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Her er det full aktivitet 6 dager i uken og butikken har de siste månedene vært åpen for kunder alle hverdager unntatt onsdag. Denne ene dagen i uken er det mange medarbeidere som jobber med ulike varer – utpakking, vasking, prising og utstilling. Det er mange varer og mange frivillige hender som skal til for driften. Sist år var omsetningen i overkant av 1,22 mill. kr.

Mye varer

Det er god tilgang på varer, møbler og alt som behøves av stort og smått i et hus. Daglig kommer det folk på døren med kasser fylt med saker og ting som har blitt overflødig ved flytting eller etter dødsfall. Rutinen nå er at alt settes i et eget lagerrom noen dager, «koronarommet», i karantene. Slik kan vi være sikre på at alt er smittefritt når det pakkes ut og klargjøres for salg. Møbler som hentes står gjerne i bilen noen dager før de tas inn i butikken, eller de blir vasket umiddelbart.

– Tilgangen på varer er god, sier Eldrid, og den har økt under pandemien.

Bra salg

Salget har også økt utover høsten, og holdt seg bra oppe også i 2021. Flere kunder har blitt kjent med butikken. Mange er gjengangere og besøker butikken regelmessig på jakt etter «gamle skatter» eller et godt kjøp. Her er det mye å finne, både flotte duker og tekstiler, masse kopper og kar, flotte og interessante bøker og møbler i ulike stiler og fasonger. Kanskje mest populært er salongbord i teak, de forsvinner raskt ut igjen og noen vil gjerne stå på venteliste.

– Vi får inn mange flotte duker, sier Åse Ødegård, som roser det fine håndarbeidet. Hun er en av damene som går gjennom og stiller ut duker, tekstiler og garn.

Nye medarbeidere og godt smittevern

Eldrid forteller at det er behov for mange ulike medarbeidere til de alle oppgavene. Her kan folk brukes til det de er interessert i og det kan være en stor oppgave å gå gjennom f.eks. kunst, teknisk utstyr, litteratur og klokker. Vi er heldig som har mange med ulike interesser som bidrar i butikken og så har vi et godt team av mannfolk som bidrar med innkjøring av varer, løfting og bæring der det trengs. Noen medarbeidere gir seg av alder og naturlige årsaker, men nye kommer til. Så vi har opprettholdt driften på en god måte og gradvis trappet opp etter nedstengningen våren 2020. Både kunder og medarbeidere viser velvilje og tar hensyn. Vi holder avstand, vasker der folk ferdes, alle spriter seg før de kommer inn i butikken og varehåndteringen tilpasses smittevernhensyn.

– Så jeg ser optimistisk på fortsettelsen, avslutter Eldrid.

 


Nyheter

Inspirert til Misjon

At misjonsfolket savna det å kome saman og møtast fysisk igjen, såg ein tydeleg på inspirasjonssamlinga for Nordre/ Austre Sunnmøre denne torsdags kvelden!
Les mer

Vil bekjempe grådighet med moteshow

NMS bruker den lange midtgangen i Trefoldighetskirken i Arendal til å vise moteklær fra gjenbruksbutikken i byen. Misjonens bidrag til Arendalsuka er preget av både løs snipp og dypt alvor.
Les mer

Frivillige løfter NMS Gjenbruk Kristiansand til nye høyder

Ragnar Jopperud og Arvid Moen er frivillige i NMS Gjenbruk Kristiansand. Der får de både løfte og stable, hente og bringe, reparere og dekorere.
Les mer

NMS inn i Lilleborg kirke

Lilleborg kirke på Torshov skal bli NMS sin nye storstue i Oslo. Intensjonsavtalen er nå signert, men det gjenstår litt nødvendig arbeid før vi kan ta i bruk lokalene. Vi drømmer om at dørene kan åpnes utpå høsten 2021.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp