Gi en gave
Meny

Gjenbruk i 20 år

Foto: Ole Syltebø Last ned
Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fra en forsiktig start i 2001 økte omsetningen til over 1,5 mill. kr i 2016 og dette var det foreløpige toppåret når det gjelder omsetning.  Samlet har omsetningen i de 20 driftsårene vært nærmere 20 mill. kr.

Starten i 2001 – tvil og tro

Områdeutvalget for NMS i Romsdal var aktiv for å få etablert gjenbruksbutikk i Molde. Anne Marie Janbu var leder i Områdeutvalget. Hun hadde selv tro på saken og stilte seg til disposisjon for arbeidet i butikken. Områdeutvalget oppfordret andre til å melde seg og delta både som kandidater til styret og i det praktiske butikkarbeidet.  Det var tungt å få med folk som hadde tro på ideen om gjenbruksbutikk og ville ta et medansvar for arbeidet i starten.  Sigrid Sundsbø var tilsatt som områdeleder for Romsdal og deltok aktivt i arbeidet med etablering av gjenbruksbutikken og verve frivillige.  Fire personer som var særlig aktiv i etableringsperioden var Anne Marie Janbu (leder i områdeutvalget for NMS og butikkleder), Per Arnt Berg (styreleder), Sigrid Sundsbø (Områdeleder for Romsdal) og Ottar Halle.

Oppslag i Romsdals Budstikke 27. september 2001 omtaler butikken som skal starte opp og viser en dugnadsgjeng som arbeider med maling og klargjøring av lokalene. Butikken fikk mye oppmerksomhet og dagen før åpning kom TV Norge på besøk for filming og intervju.  Fredag 19. oktober ble butikken først velsignet gjennom en forbønnshandling av prest Harald Sunde og så kunne handelen starte.  Budstikka hadde også bilde og omtale av butikkåpningen.  Allerede noen minutter etter den offisielle åpningen var butikken full av handleglade kunder som også ble servert kake og kaffe.  Dermed var butikken i gang og det var ingen tid for å se seg tilbake.

Møbler på prestegardslåven

Det ble skrevet leieavtale for Romsdalsgata 14, hvor den første butikken var. Lokalene ble snart for små for å romme møbler, og garasjen som tilhørte lokalene var heller ikke stor nok. Ideen til å bruke prestegardslåven på Røbekk kom fra Ottar Halle, og etter hvert ble det satt inn og solgt møbler på låven.  Etter hvert ble det inngått leieavtale for store deler av prestegardslåven.

Omsetningen i NMS Gjenbruk Molde skjøt fart og utviklet seg godt de første årene. Allerede første hele driftsåret i 2002 var omsetningen kr 241.000, -.  Så steg omsetningen år for år til høyeste omsetningstall ble nådd i 2016 med kr 1,54 mill.  Omsetningen av møbler fra låven var sterkt medvirkende til den gode  omsetningsutviklingen.  Spesielt var møbelsalget fra låven innbringende i den perioden brukte møbler var populært og markedet bra. Noen år utgjorde omsetningen av møbler på låven like mye som omsetningen i butikken og en nådde enkelte år over kr 500.000, – i salg fra låven. I 20-årsperioden butikken har vært i drift summerer omsetningen seg til 19,7 mill kroner og av dette utgjør samlet driftsresultat 10,5 mill kroner.

 


Nyheter

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp