Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Gjenbruk i 20 år

Foto: Ole Syltebø Last ned
Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fra en forsiktig start i 2001 økte omsetningen til over 1,5 mill. kr i 2016 og dette var det foreløpige toppåret når det gjelder omsetning.  Samlet har omsetningen i de 20 driftsårene vært nærmere 20 mill. kr.

Starten i 2001 – tvil og tro

Områdeutvalget for NMS i Romsdal var aktiv for å få etablert gjenbruksbutikk i Molde. Anne Marie Janbu var leder i Områdeutvalget. Hun hadde selv tro på saken og stilte seg til disposisjon for arbeidet i butikken. Områdeutvalget oppfordret andre til å melde seg og delta både som kandidater til styret og i det praktiske butikkarbeidet.  Det var tungt å få med folk som hadde tro på ideen om gjenbruksbutikk og ville ta et medansvar for arbeidet i starten.  Sigrid Sundsbø var tilsatt som områdeleder for Romsdal og deltok aktivt i arbeidet med etablering av gjenbruksbutikken og verve frivillige.  Fire personer som var særlig aktiv i etableringsperioden var Anne Marie Janbu (leder i områdeutvalget for NMS og butikkleder), Per Arnt Berg (styreleder), Sigrid Sundsbø (Områdeleder for Romsdal) og Ottar Halle.

Oppslag i Romsdals Budstikke 27. september 2001 omtaler butikken som skal starte opp og viser en dugnadsgjeng som arbeider med maling og klargjøring av lokalene. Butikken fikk mye oppmerksomhet og dagen før åpning kom TV Norge på besøk for filming og intervju.  Fredag 19. oktober ble butikken først velsignet gjennom en forbønnshandling av prest Harald Sunde og så kunne handelen starte.  Budstikka hadde også bilde og omtale av butikkåpningen.  Allerede noen minutter etter den offisielle åpningen var butikken full av handleglade kunder som også ble servert kake og kaffe.  Dermed var butikken i gang og det var ingen tid for å se seg tilbake.

Møbler på prestegardslåven

Det ble skrevet leieavtale for Romsdalsgata 14, hvor den første butikken var. Lokalene ble snart for små for å romme møbler, og garasjen som tilhørte lokalene var heller ikke stor nok. Ideen til å bruke prestegardslåven på Røbekk kom fra Ottar Halle, og etter hvert ble det satt inn og solgt møbler på låven.  Etter hvert ble det inngått leieavtale for store deler av prestegardslåven.

Omsetningen i NMS Gjenbruk Molde skjøt fart og utviklet seg godt de første årene. Allerede første hele driftsåret i 2002 var omsetningen kr 241.000, -.  Så steg omsetningen år for år til høyeste omsetningstall ble nådd i 2016 med kr 1,54 mill.  Omsetningen av møbler fra låven var sterkt medvirkende til den gode  omsetningsutviklingen.  Spesielt var møbelsalget fra låven innbringende i den perioden brukte møbler var populært og markedet bra. Noen år utgjorde omsetningen av møbler på låven like mye som omsetningen i butikken og en nådde enkelte år over kr 500.000, – i salg fra låven. I 20-årsperioden butikken har vært i drift summerer omsetningen seg til 19,7 mill kroner og av dette utgjør samlet driftsresultat 10,5 mill kroner.

 


Nyheter

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp