Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Blir sett på som gjenstandar, ikkje menneske

Minoritetsgrupper i Etiopia ber på ein mørk arv. "Framleis ein lang veg å gå".
Les mer

Sammen drar vi lasset

Koronapandemien truer alle land og kjenner ingen grenser. Derfor er det viktig med samarbeid om forebygging av sykdommen. Vi er moralsk forpliktet til å støtte land og folk som trenger vår hjelp.
Les mer

Fredsprisen til «øyeblikkets mann»

Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen var full av lovord da hun skulle forklare hvorfor Abiy Ahmed ble tildelt årets fredspris.
Les mer

Nobelprisvinneren lover fortsatt kamp for fred

En rørt Abiy Ahmed Ali tok tirsdag imot Nobels fredspris i Oslo. Den etiopiske statsministeren lovet at han fortsatt skal arbeide for menneskerettigheter, ytringsfrihet og fred.
Les mer

Marit Breen på folkemøte i Stangvik

"Eg pleier ikkje å gå på misjonsmøte, men i ei slik ramme som dette tykte eg det var greit å kome."
Les mer

Fornya misjonsavtale i Stangvik

Det er lang tradisjon med med fellesgudsteneste for Surnadal og Rindal i Stangvik kyrkje på 1.pinsedag. Slik var det også i år.
Les mer

Partnerskap i endring

Det var fokus på samhold, endring og samarbeid under Mekane Yesus-kirkens årlige partnerkonferanse i Addis Abeba i Etiopia i februar.
Les mer

Kristne misjonærer langt fremme i kvinnefrigjøringen

Misjonærer – norske som internasjonale – er ofte blitt kritisert for både kulturimperialisme og uheldig påvirkning av ulike folkestammer. De siste årene har riktignok kritikken stilnet. Marit Breen kan forklare noe om hva som har skjedd.
Les mer

Konflikthåndtering kan læres!

Denne uken holdes det kurs i konflikthåndtering for 26 ledere i Den etiopiske evangeliske kirke Mekane Yesus. At kirken ber NMS om å hjelpe dem med å håndtere interne konflikter, tar vi som et stort tillitsbevis til NMS og våre medarbeidere!
Les mer

Partnermøte i en dramatisk tid

Mekane Yesus-kirken i Etiopia arrangerte i sist uke sitt årlige partnermøte. Politiske forhold i landet påvirket samtalen på partnermøtet, men størst fokus fikk temaet "Eldreomsorg". Kirkepresident Yonas Yigezu snakket i sin åpningstale om hvordan den store Mekane Yesus-kirken har et enormt og hittil lite brukt potensial som internasjonal aktør spesielt innen misjon og nettverksbygging mellom kirkene og misjonsorganisasjonene.
Les mer

Mekane Yesus kirken oppfordrer til fred og forsoning

Året 2016 har vært preget av vold og uro i Etiopia. Ved generalforsamlingen til Den etiopisk-evangeliske kirken Mekane Yesus (EECMY) var det kristne fredsbudskapet et sentralt tema.
Les mer

NMS inngår samarbeidsavtale med SIL engelskspråklig Afrika

Avtalen med NMS åpner nye muligheter for NMS. Vi kan benytte oss av ekspertisen og kontaktnettet til en stor og anerkjent kristen organisasjon for å bringe evangeliet til nye folkegruppe over hele det sørlige og østlige Afrika—på deres morsmål!
Les mer

Nyhetsbrev fra Etiopia

Nyhetsbrevet Ny Blomst informerer om NMS sitt arbeid i Etiopia.
Les mer

Klar for en lederstilling

Vi møter Rev. Worknesh en stålende ettermiddag ved Mekane Yesus Seminaret i Addis Abeba. Hun er 32 år gammel, ordinert prest fra Begi, og har de siste årene jobbet som leder for kvinnedepartementet i synoden. Nå er hun student igjen. I 2018 vil hun være en av de få kvinnelige prestene med master i teologi i Etiopia.
Les mer

På tur med ambassadøren

Den norske ambassadøren i Etiopia, Andreas Gaarder er ikke bare komfortabel i femstjerners hotell eller på velkomster med presidenter og statsministere. Han trives også ved ungdomssenteret i Kamashi der han får injera og grønnsaker – eller hva med tradisjonell gumuz mat, stappe med "slimsaus", servert på gulvet?
Les mer

Kvinner i lederposisjoner - ja takk!

Mekane Yesus er den eneste kirka i Etiopia som ordinerer kvinner. Men det går treigt med å rekruttere kvinnelige for lederposisjoner. Det er ikke én kvinne i leselsen i kirken, bortsett fra Rev. Tseganesh som er - nettopp - leder for kvinnedepartementet.
Les mer

Hjelpetrengende blir til hjelpere

Etter mange år hvor fokuset lå på kurativ hjelp til kvinner med en fistelskade, er det nå forebyggende arbeidet som står sentralt. En viktig del av arbeidet er de såkalte kvinneambassadører som besøker gravide kvinner i nærmiljøet og oppfordrer dem til å gå til svangerskapskontroll og til å føde ved en helseinstitusjon. På den måten skal barne- og mødredødeligheten gå ned og nye fisteltilfeller reduseres.
Les mer

Bibelen på gumuz - på tide!

I 1970 kom de første NMS misjonærene til Etiopia - kalt til å arbeide blant gumuz folket i Blånildalen. Ikke alt gikk som planlagt. Det ble revolusjon og krig, og det gikk 33 år for gumuz folket fikk Det Nye Testamentet på morsmål. Mon tro at tiden er m for å tenke på resten a bibelen på gumuz?
Les mer

Planlagt støy

“Vår stemme – vår påvirkning” (“Our voice – our impact”) er mottoet til Kamashi ungdomssenter. Og stemmer får vi høre, for stillferdig går det ikke til på ungdomssenteret! Det er på tide at etiopiske ungdommer, spesielt fra minoritetsgrupper får noe å si.
Les mer

En liten revolusjon for kvinnene

Kvinner som leder menn? Kvinner som bestemmer over penger? Kvinner som organiserer seg, møtes, planlegger, bygger, kjøper, selger...? Det som er vanlig i Norge, er ganske uhørt i Etiopia. Men det skjer i den lille landsbyen Tagaba ikke langt fra Begi lengst vest i landet.
Les mer

Folket som ingen ser

MAO OG KOMO er den opprinnelige befolkningen i Begi og Tongo området, helt vest i Etiopia. De har vært der lenge før oromoene innvandret på 1800 og 1900 tallet. I dag er de usynliggjort, glemt, fortiet. De lever i utkanten av byene eller i de mest utilgjengelige områdene, er fattige og har de hardeste - og dårligst betalte jobbene.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp