Gi en gave
Meny
Last ned

Presteforeningen gir 50 000 til flomofrene i Etiopia

Presteforening blar opp 50 000 kroner som de sender til det flomrammede teologiske seminaret i Addis Abeba.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Presteforeningen gir årlig støtte på 100 000 kroner til stipend til de kvinnelige teologistudentene på det teologiske seminaret til Mekane Yesus-kirken i Etiopia. Disse studentene er blant dem som nå er rammet av flommen. Nå gir altså Presteforeningen en ekstragave.

Les også: Grusomme ødeleggelser på det teologiske seminaret i Addis.

«Sentralstyret har vedtatt av Presteforeningen gir 50 000 kroner til Spleis-innsamlingen til akutt nødhjelp og gjenoppbygging av Mekane Yesus-kirkens teologiske seminar etter flommen tirsdag i forrige uke», står det på Facebook-siden til Presteforeningen.

Takknemlig

Generalsekretær Helge S. Gaard i NMS er svært takknemlig for støtten fra Presteforeningen.

– Vi i NMS er glade for at Presteforeningen også bidrar med ekstra økonomisk støtte og viser sin solidaritet med studenter og ansatte på det teologiske seminaret. De har opplevde denne skremmende og plutselige lokale flommen, der tre barn og fem voksne omkom og bygninger og eiendeler ødelagt. Som medlem av Presteforeningen takker jeg min egen fagorganisasjon for at de gir denne støtten gjennom NMS til Mekane Yesus-kirken, Helge S. Gaard.

Oppfordring

Støtten fra norske prester ser ikke ut til å begrense seg til de 50 000 som Presteforeningen har bevilget. I tillegg til dette har Sentralstyret oppfordret medlemmene i foreningen til å være med og støtte Spleis-innsamlingen som NMS har startet.

Oppfordringen om å gi penger til de flomrammede i Etiopia faller i god jord hos mange prester. Prost Sølvi Lewin i Larvik er blant dem som vil gi penger til flomofrene. Hun oppfordrer sine kollegaer til å gjøre det samme.

– Det som har skjedd i Etiopia, der åtte personer er døde og store deler av det teologiske seminaret er ødelagt, er ikke annet enn tragisk. Vi som er prester i Den norske kirke bør være med og støtte kirken og presteutdanningen når en så vanskelig situasjon oppstår, sier Sølvi Lewin.

Kollegastøtte

Sølvi Lewin kommer med følgende oppfordring til sine prestekollegaer:

– NMS har lagt til rette for flere måter vi kan støtte innsamlingen til kirken i Etiopia. Bruk det som passer deg best. Det viktige er at vi må gir en håndsrekning til trossøsken, sier Lewin.

Hvis du vil støtte innsamlingene til det flomrammede teologiske seminaret, kan du enten gjøre det ved å sende en gave via Vipps (648276) eller gå inn på Spleis-innsamlingen som NMS har opprettet.

Under kan du se en video og høre mer om ødeleggelsene ved det teologiske seminaret i Addis Abeba:

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp