Gi en gave
Meny
Last ned

Grusomme ødeleggelser på det teologiske seminaret i Addis

Det utspant seg grusomme scener da det teologiske seminaret til Den etiopiske evangeliske kirke Mekane Yesus (EECMY) ble rammet av flom i forrige uke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg har med egne øyne sett ødeleggelsene. Vi kom der etter at flommen hadde trukket seg tilbake, men jeg fikk se hvor ille situasjonen var, forteller Worknesh Genno, som koordinerer arbeidet som NMS driver i Etiopia.

Se flere bilder nederst i saken.

Elven delte seg

Det er regntid i Addis Abeba nå, så hele byen er tidvis preget av store nedbørsmengder. Men i den delen av byen som det teologiske seminaret til Mekane Yesus-kirken ligger, falt det uvanlig mye regn. Dette førte til at en elv som renner gjennom bydelen delte seg. Deler av elven strømmet inn i seminarområdet, der boligene ble hardest rammet. Til sammen åtte personer – fem voksne og tre barn, mistet livet i den voldsomme flommen.

Det som gjorde sterkest inntrykk på Worknesh, var historien til dekanus Amare Teklue. Mens han var på jobb på seminaret, var hans tre år gamle datter sammen med familiens barnepike. Da elven plutselig flommet inn i boligområdet, ble både datteren og barnepiken tatt av vannmengden. Begge to er blant de omkomne.

– Det er helt forferdelig at noe slikt kan skje, sier Worknesh.

Kirkens sørger

Den fatale flommen rammet personer som har og har hatt viktige posisjoner i den store lutherske kirken i Etiopia. Derfor er det et helt kirkesamfunn som nå er i sorg.

– Mange i kirken kjenner folk som har mistet livet eller deres familier. Derfor rammet denne katastrofen hele kirken. På fredag snakket jeg både med kirkepresidenten, pastor Yunas Yegazu og rektoren på seminaret, dr. Bruk Ayele. De var rammet av sorg, men samtidig måtte de se framover.

Gjenoppbygging

Midt i den vanskelige situasjonen har kirke- og seminarlederne sett på hva som må gjøres for at undervisningen på seminaret kan gjenopptas. Det er klart at flommen har ødelagt for millionbeløp.

– I tillegg til at boligene til mange av de ansatte er totalødelagt, er også deler av internatet og skolebygningene berørt. Den bygningen som rommer matsalen for studentene som bor på internatet er fortsatt omgitt av vann på alle kanter. Derfor er det litt vanskelig å skaffe seg full oversikt over hvor store ødeleggelsene er nå, sier Worknesh Genno.

Stort seminar

Det lutherske seminaret i Addis Abeba er en stor utdanningsinstitusjon. På seminaret er det mulig å studere både teologi, ledelse og musikk. Mekane Yesus-kirken er blant verdens største lutherske kirker. Svært mange av kirkens prester har fått sin utdannelse nettopp på det flomrammede seminaret.

NMS har opprettet en innsamlingsaksjon for de som er rammet av flommen, og til gjenoppbygging av det teologiske seminaret. Du kan lese mer og støtte aksjonen ved å klikke her.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp