Gi en gave
Meny
Foto: Foto: Hambisa Ayana Last ned

Sammen drar vi lasset

Koronapandemien truer alle land og kjenner ingen grenser. Derfor er det viktig med samarbeid om forebygging av sykdommen. Vi er moralsk forpliktet til å støtte land og folk som trenger vår hjelp.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Derfor støtter NMS arbeidet mot spredningen av Covid-19-viruset og gir hjelp gjennom partneren til de som er rammet av «lockdown», er blitt syke eller har mistet jobben i land som Etiopia, Egypt og Pakistan.

Etiopia

I Etiopia bruker Women Empowerment-programmet det store nettverket sitt for å nå fram med hjelpen i seks forskjellige synoder i Mekane Yesus-kirken i Vest-Etiopia. Prosjektet kjøper inn såpe, antibac, masker og hansker, og i samarbeid med helsemyndighetene og med kommunale tekniske komiteer blir dette materiellet fordelt til befolkningen.

I Kamashi i delstaten Benishangul-Gumuz er ungdommene fra ungdomssenteret svært aktive og arbeider daglig på dugnad, selv om dette begrepet er ukjent. Lederen for ungdomssenteret, Hambisa, koordinerer aktivitetene. Ungdommene installerer håndvaskstasjoner over hele byen, og i samarbeid med Røde Kors går de rundt i byen, informerer om Covid-19 og smittefaren og hvordan en kan beskytte seg mot viruset. Håndvaskstasjonene fylles kontinuerlig med vann og ungdommene sørger for at såpe alltid er tilgjengelig. NMS støtter aktivitetene til ungdomssenteret med en liten ekstrabevilgning.

Egypt
I Egypt er retreat- og konferansesenteret Anafora, som ligger i ørkenen mellom Kairo og Aleksandria, aktiv i forebyggende koronaarbeid. Senteret har to prosjekter med NMS, ett som støtter og hjelper gutter som dropper ut av skolen og må hjelpe familien sin med å tjene penger, og ett for jenter og kvinner som er traumatisert etter seksuelle overgrep. Siden senteret ikke kan samle til kurs og sommerleir, besøker det 1500 fattige familier hjemme, støtter dem med matvarer og deler ut munnmasker og desinfeksjonsmidler. Også her yter NMS et finansielt bidrag

Historien fortsetter under bildet

Pakistan
I Pakistan støtter NMS sin partner, CLAAS, i arbeidet med å hjelpe gruppene som er mest berørt av «lockdown – de som allerede var sårbare og marginaliserte fra før: Religiøse minoriteter, daglige lønnsarbeidere (personer som arbeider på teglverkene, hushjelper og mennesker som selger arbeidskraften på gaten) og transpersoner, som hører til de mest stigmatiserte i samfunnet. De fleste av disse personene har mistet arbeidet på grunn av Covid-19-utbruddet. CLAAS deler ut matpakker til 100 familier, betaler husleie for 50 husstander som ellers ville bli kastet ut av husene sine og støtter folk som ikke har tilgang til helsevesenet med medisiner, masker og hygieneartikler.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp