Faren drakk og spela bort pengane han tente. Sonen og mora leia kampen mot kristendommen i landsbyen. Nå er far og son begge ordinerte til prestar i Den evangelisk-lutherske kyrkja i Thailand.
Thailand-misjonær Jeed Skjærpe har mange historier om hvordan hun deler tro med andre, både i Norge og Thailand. Vennskapet med Da Tun er et godt eksempel på at Jeed lever som hun lærer.
Nong Me flyttet inn på Nådehjemmet da hun var gravid i sjuende måned. Hun visste ikke hvem barnefaren var, for hun livnærte seg som prostituert i Pattaya.
Ton er to år. Han har ikke hatt det lett disse to første årene av livet sitt, for det er ofte for lite mat i familien. Det er ikke lett for en liten gutt å være så sulten at tarmene skriker, - da må han gråte.
Hun heter Orn og ble forlatt av moren sin da hun var åtte dager gammel. Moren reiste av sted etter bruddet med Orns far, og det var faren som tok seg av Orn etter dette.
Nå skal du få høre om On. On er 16 år og er en av jentene som har bodd på Nådehjemmet i Bangkok. Hennes historie er typisk for mange av de mer enn 900 jentene som gjennom 30 år har søkt tilflukt her.
– Det var drømmen som gjorde meg urolig. Jeg drømte den samme drømmen om igjen og om igjen, og jeg følte jeg måtte prate med noen om den, forteller Siripon, en kvinne i 20-årene fra Thailand.
– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å utvikle meg selv gjennom utfordringer på jobben min, sier Nittaya Mandee, som har sitt daglige virke midt i Klong Toey-slummen.
– Om ettermiddagen er jeg ofte på Lovsangshjemmet. Her kan jeg være sammen med vennene mine, spille data, lære musikk og få bibelundervisning, forteller Baikaow.
Phi prøvde å bidra til familieøkonomien så godt hun kunne. Først gikk hun den lange skoleveien og jobbet det hun kunne i helgene, men det var ikke nok. På hjemmebesøk hos familien, får vi høre om den skoleflinke jenta som har sluttet på skolen for å ta seg av sine to yngre søsken.
Tun har bodd mesteparten av livet i et lite skur utenfor gjerdet og utenfor samfunnet. Folk har ropt etter ham og kalt ham for søppel. Nå har han møtt Guds kjærlighet og fått en ny familie.
Suphan var kun ti år da foreldrene ikke lenger hadde råd til å sende henne på skolen. Suphan og familien kom fra fattige kår i Laos, og det var flere barn i landsbyen som ikke kunne fortsette skolegangen.
– Det var som jeg fikk et nytt håp. Hjertet mitt hadde vært som et tre uten vann. Nå kom vannet, og hjertet mitt fikk nytt liv, sier Nopien, som for åtte år siden var sengeliggende etter en ulykke.
Elendigheten går i generasjoner. Hvem kan bryte den onde sirkelen familien har vært fanget i gjennom flere generasjoner? Fattigdommen har alltid vært der, og bestemor husker tilbake til den tiden hun selv var tre år gammel.