Gi en gave
Meny
Foto: Tina Liland Heller Last ned
Gi en gave

Støtte til å takle livet

Nong Me flyttet inn på Nådehjemmet da hun var gravid i sjuende måned. Hun visste ikke hvem barnefaren var, for hun livnærte seg som prostituert i Pattaya. 
Tilbake

Nong Me kom fra en fattig familie, men som prostituert kunne hun tjene gode penger. Slik kunne hun hjelpe familien sin ved å sende penger hjem til dem hver måned. Men etter hvert som magen hennes vokste var det ikke så godt å jobbe i den bransjen mer, og Nong Me hadde planene klare: Hun ville adoptere bort barnet sitt og så dra tilbake til Pattaya for å fortsette som prostituert.

Hvordan livnære seg 
Mens hun bodde på Nådehjemmet fikk hun jevnlig samtaler med de ansatte, og det resulterte i at hun begynte å se annerledes på situasjonen og framtiden. Da tiden kom fødte hun en liten jente, og Nong Me ombestemte seg fra den første planen.

Hun ville likevel beholde babyen, hun ville slutte som barjente og prostituert.

Men hvordan skulle hun livnære seg og den lille? Nådehjemmet hjalp Nong Me til å komme i kontakt med et senter i Pattaya som gir hjelp til jenter som ønsker seg ut av prostitusjon. Hun dro til senteret sammen med sin lille datter, og der bor de nå. Senteret gir henne arbeidstrening. På Nådehjemmet lærte hun å bake av misjonærer og voluntører, og det likte hun veldig godt. På senteret i Pattaya lærer hun mer om baking. Drømmen hennes er å kunne åpne eget bakeri en dag.

Støtte og hjelp 
Nong Me er i dag veldig takknemlig for den hjelpen hun fikk da hun bodde på Nådehjemmet. Der ble hun gitt støtte til å takle en vanskelig tid i livet sitt, og hun fikk muligheten til å se at det finnes gode alternativer til livet hun kom fra.
Nong Mes historie er ikke enestående. Det er mange som henne. Men for at flere kan få samme støtte og hjelp som hun har fått er det nødvendig å utfordre deg: Vil du være med å gjøre det mulig for oss å bidra til dette videre?

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp