Gi en gave
Meny
Foto: NMS-Thailand Last ned
Gi en gave

Forlatt av mor

Hun heter Orn og ble forlatt av moren sin da hun var åtte dager gammel. Moren reiste av sted etter bruddet med Orns far, og det var faren som tok seg av Orn etter dette.
Tilbake

Han giftet seg på nytt da Orn var tre år gammel, men døde bare noen år etterpå. Nå ble Orn tatt hånd om et par lutfattige besteforeldre som etter hvert hadde problemer med å kunne ta vare på barnebarnet sitt og la henne gå på skole.

Drømmen 
Orn likte å lære, og hun hadde en drøm. Nå da hun var ferdig på barneskolen ønsket hun å gå videre til ungdomsskolen og senere til videregående skole. Så ville hun ta en utdanning, slik at hun kunne få en grei jobb og tjene penger. Men hvordan skulle hun kunne ta en utdanning når ingen kunne betale for henne? Hvor skulle hun bo? Hvordan skulle hun klare å få drømmen til å bli virkelighet?

Tilfeldigvis fikk Orn vite at det var et sted som heter Immanuelhjemmet som kanskje kunne gi henne et sted å bo.

Dette undersøkte hun nærmere, og hun fant fort ut at hvis hun fikk bo der ville det være midt i blinken for henne. Immanuelhjemmet gir jenter fra fattige familier et sted å bo mens de går på videregående skoler i byen. Ungdomsskoleelever som trenger støtte til skolegang kan også få støtte gjennom Immanuelhjemmet. De fleste bor da hos familien sin og går på en skole i nærmiljøet

Virkeligheten  
Det var hit Orn kom, og hun var ikke mer enn 13 år gammel. Hun gikk på ungdomsskolen først, og går nå på videregående skole. Drømmen hennes om å kunne få seg en utdanning er helt reell! For Orn, som egentlig hadde en svært vanskelig start i livet, er dette fantastisk. Hun elsker Immanuelhjemmet, og hun elsker å gå på skole. Hun vet veldig godt hvor heldig hun er som har fått anledning til å komme ut av ekstrem fattigdom og veldig vanskelige kår, og som får skolegang og et trygt sted å bo.

Trygg plass å bo
Immanuelhjemmet gir jenter fra fattige familier en trygg plass å bo mens de går på videregående skoler i byen. Ungdomsskoleelever som trenger støtte til skolegang kan også få hjelp gjennom Immanuelhjemmet. I år har 19 ungdomsskoleelever fått slik støtte, mens 21 videregående elever bor på Immanuelhjemmet. Det er 40 flotte ungdommer, men disse 40 er de privilegerte. Vi skulle gjerne har hjulpet enda flere med dette viktige tilbudet, men da trenger vi din støtte. Har du anledning?

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp