Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Et trygt og sikkert sted

– Om ettermiddagen er jeg ofte på Lovsangshjemmet. Her kan jeg være sammen med vennene mine, spille data, lære musikk og få bibelundervisning, forteller Baikaow.
Tilbake

Baikaow har vokst opp i det største slumområdet i Bangkok, Klong Toey. Hun har tre yngre søsken og de bor alle sammen med bestemoren. Både moren og stefaren er narkomane.

 

Selger søppel

Baikaow er bekymret for framtiden, for bestemoren begynner å bli gammel. For å overleve, samler bestemoren på søppel, som hun selger videre til resirkulering. Alle sammen får gratis middag fra et sosialt senter i nærheten. Selv får hun støtte til reise og lunsj på skolen gjennom Lovsangshjemmet.

 

Drømmer om å bli politi

Klokka halv åtte om morgen drar Baikaow til skolen, den ligger ikke så langt borte. Der er hun fram til halv fire på ettermiddagen. Hun forteller at de fagene hun liker best på skolen er engelsk og musikk. På Lovsangshjemmet liker hun best data, musikk og bibelundervisning. Drømmen hennes er å bli politi, og det vil hun jobbe hardt for å realisere.

 

Trygghet i slummen

Lovsangshjemmet ligger under motorveien som går over det store slumområdet. For barna som vokser opp der er det mange farer som lurer. For noen blir Lovsangshjemmet et trygt og sikkert oppholdssted i hverdagen.

 

Julefest på Lovsangshjemmet

Noen dager før jul er det klart for den store julefesten. Da ryddes et stort område, et scene settes opp og flere hundre mennesker kommer for å være med. Hele nabolaget setter stor pris på den flotte festen som er som et lyspunkt i hverdagen. Programmet er variert, men mye danseoppvisning og sang. Alle som har registrert seg får en julegave. I år kommer julegavene fra en stor internasjonal skole i Bangkok.

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp