Gi en gave
Meny
Foto: Anne Storstein Haug Last ned
Gi en gave

Trygghet og omsorg for Ton

Ton er to år. Han har ikke hatt det lett disse to første årene av livet sitt, for det er ofte for lite mat i familien. Det er ikke lett for en liten gutt å være så sulten at tarmene skriker, - da må han gråte.
Tilbake

Mor til Ton er fra Thailand, mens faren er fra nabolandet Laos. Moren hans var gift med en annen mann først, og de hadde tre barn sammen. Så ble de skilt, moren giftet seg om igjen med han som er faren til Ton, og nå har hun to barn med han. En lillebror er kommet til. Moren er hjemmearbeidende, og faren jobber som motorsykkelsjåfør. Han leverer gassflasker for et lokalt firma. For det tjener han vel 400-500 bath hver dag, noe som tilsvarer omtrent 100-125 kroner.

Lovsangshjemmet barnehage
Moren til Ton har funnet ut at i nabolaget er det en barnehage: Lovsangshjemmet. Hun har søkt om plass der til både Ton og lillebroren, og derfor går hun og venter hun spent på om de får plass.

Mens hun venter, kommer noen av de ansatte på besøk og ser hvordan behovet er hos dem.

De går alltid på hjemmebesøk til de som har søkt om plass. Slik kan de bedre foreta en best mulig utvelgelse. Moren håper på at hennes to gutter kan få være der, så kan hun kanskje få seg en jobb, hun også.

Sult og gråt 
Tons mor og alle søsknene venter på gruppen fra Lovsangshjemmet i det ene rommet de har leid og bor i. Dette rommet ligger i nærheten av Lovsangshjemmet. Mannen hennes kan ikke være med, han er på jobb. Han er sjelden hjemme, han må jobbe så mye for å tjene nok penger til at familien kan overleve. Ton gråter mye og lenge, også nå når besøket er der. Moren sier til gruppen fra Lovsangshjemmet at det sikkert er fordi han er sulten. De har ikke spist i dag, fordi mannen ikke har kommet hjem med mat til dem enda. Han må jobbe før han har nok penger til frokosten.

Plass i barnehagen
Da går en av lærerne fra Lovsangshjemmet ut. Hun drar bort til nærmeste butikk og kjøper mat til familien. Så bestemmer de seg når hun er tilbake: Ton og broren får plass i barnehagen! Som en kjempeflott bivirkning kan nå moren til Ton begynne i en deltidsjobb på en lokal restaurant. Slik får de mer inntekter til familien, og de trenger ikke sulte mer.

Lovsangshjemmet er en velsignelse for de som får plass der. Vi ønsker å hjelpe flere som Ton til en bedre hverdag, og familier til et bedre liv.

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp