Gi en gave
Meny
Foto: Illustrasjonsfoto Last ned
Gi en gave

Hun skaper drømmer

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å utvikle meg selv gjennom utfordringer på jobben min, sier Nittaya Mandee, som har sitt daglige virke midt i Klong Toey-slummen.
Tilbake

Mange har hørt om barnehagene Immanuel og Lovsangshjemmet i Klong Toey-slummen i Bangkok, og om hvor viktige de er for mange barn født under trange kår. Men hvem er de som møter disse barna, dag etter dag, og gir dem drømmer om en ny framtid?

 

Fra buddhist til kristen

Nittaya Mandee (35) er en av dem. Hun vokste opp i en alminnelig buddhist familie i Chiang Mai. Etter fullført videregående skole begynte hun å jobbe i en barnehage i hjembyen. Senere traff hun en kristen mann som hun giftet seg med. De flyttet til Bangkok, og Nittaya ble selv kristen i 2005. Hun elsket å være i kirken! Hun ble glad i sangene og alle historiene i Bibelen.

 

Barnehagelærer i slummen

I 2004 begynte Nittaya å jobbe i barnehagen Immanuel, og i 2009 ble hun overflyttet til barnehagen på Lovsangshjemmet. I utgangspunktet var ikke dette noe hun selv ønsket, men det ga henne en sjanse til å være nærmere sønnen sin som begynte i Lovsangshjemmet da han var seks måneder gammel.

Staben har gitt henne stadig nye utfordringer, og Nittaya liker å prøve nye ting. For to år siden ble hun administrativ leder i barnehagen, og nå er hun også medlem i samarbeidskirkens innsamlingskomité.

 

Har tro på meg

Drømmen til Nittaya er å kunne fullføre en bachelor og kanskje senere en master som førskolelærer. Hun sier:

Jeg tror at utdanning er svært viktig. Hvis vi ser på resten av verden, må vi hele tiden utvikle oss for å få mer kunnskap og kunne hjelpe andre.

Studieplanene må kanskje legges litt på hylla, for en liten stund etter intervjuet ble hun spurt om å være rektor på både Lovsangshjemmet og Immanuel-kirken sitt daghjem, en utfordring hun sa ja til.

– Jeg er glad for å bli vist tillit og at jeg får utvikle meg selv gjennom jobben og utfordringene der, fortsetter Nittaya. Det er også spennende å jobbe med innsamling. På sikt tror jeg det er mulig å samle inn penger til arbeidet vårt lokalt her i Thailand, og slik bli selvfinansierte. Men per nå er vi avhengige av givere i Norge for å gi en god start på livet til barn født i slummen

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp