Gi en gave
Meny
Foto: Alfhild S. Hauglid Last ned
Gi en gave

– Jeg lot meg lure

Nå skal du få høre om On. On er 16 år og er en av jentene som har bodd på Nådehjemmet i Bangkok. Hennes historie er typisk for mange av de mer enn 900 jentene som gjennom 30 år har søkt tilflukt her.
Tilbake

On er en flott jente som kommer fra svært fattige kår. Når jeg snakker med henne forteller hun:

– Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne la meg lure så lett! Men han hadde masse penger og kjøpte vakre ting til meg. Da jeg plutselig kunne få det jeg ønsket meg, ble jeg et veldig enkelt bytte. Og da jeg oppdaget at jeg var gravid ble jeg først sjokkert. Men så gikk det over til glede! Jeg var glad for å bære barnet til mannen jeg elsket.

Glemte å fortelle
Det var bare det at han hadde «glemt» å fortelle meg at han både var gift og hadde familie fra før. Nå ville han ikke ha noe med meg å gjøre mer.

Jeg hadde bare vært et leketøy for han. Hva skulle jeg nå gjøre?

Jeg var så skamfull at jeg syntes det ble helt umulig å fortelle foreldrene mine dette. Ja, jeg syntes det beste ville være å dø.

Redningen
Men Nådehjemmet ble redningen for On. Her fikk hun omsorg og hjelp, både da hun fødte og etterpå.

– På Nådehjemmet satte de mot i meg slik at jeg turte å ta kontakt med familien min, forteller On, som nå bor hjemme hos foreldrene igjen. De hjelper henne med å ta vare på den vesle datteren, og 16-åringen er nå tilbake på skolebenken. Hun fortsetter utdanningen hun fikk stipend til før hun ble gravid.

Guds kjærlighet
On opplevde at både Gud og mennesker bryr seg om henne og babyen hennes. Hun har fått høre at Guds kjærlighet er jordens største under, og at den gjelder alle mennesker. Dette ønsker vi at flere skal få oppleve, derfor spør vi nå etter noe av din omsorg og ditt overskudd. Vil du hjelpe oss til å fortsatt være en trygg havn for unge kvinner som On?

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp