Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Tilbake på skolebenken

Phi prøvde å bidra til familieøkonomien så godt hun kunne. Først gikk hun den lange skoleveien og jobbet det hun kunne i helgene, men det var ikke nok. På hjemmebesøk hos familien, får vi høre om den skoleflinke jenta som har sluttet på skolen for å ta seg av sine to yngre søsken.
Tilbake

For å spare penger, ble de to minste av søskenflokken på fem, tatt ut av barnehagen i Lovsangshjemmet. Veien til barnehagen var lang. Mor tok barna med seg på motorsykkeltaxi, fortsatte med båt for å krysse elven og til slutt med sykkel til Lovsanghjemmet i slummen. Phi sluttet på skolen for å passe de to småsøskena i håp om at hennes ett år yngre søster da kunne fortsette på skolen.

Far er borte

Den eldste broren til Phi flyttet nylig inn igjen i det lille huset deres. Han klarte seg ikke på egenhånd. Han tok med seg kone og en liten baby. Dermed er de åtte personer i husholdningen. Mor jobber som vaskehjelp og tjener i underkant av 70 kroner dagen. Far har reist fra familien.

Stipend gir muligheter

Det er lett å forstå at det er vanskelig å få pengene til å strekke til i en slik situasjon. Heldigvis finnes stipendordningen for fattige elever. Phi får nå oppfylt sitt høyeste ønske, som er å gå på videregående skole. De to yngste er tilbake i barnehagen og familien får melkestipend for de små.

Nå ser fremtiden lysere ut og Phi kan få bruke sine gode evner mens småsøsknene er trygge og får utvikle seg i barnehagen i Lovsangshjemmet. Skolegang er et svært viktig for å komme seg ut av fattigdom.

Hva gjør NMS her?

Vi er med på å gi barn og unge en bedre start i livet og mulighet til å gå på skole. Videre støtter vi et hjem for unge enslige mødre som ikke har noe sted å gjøre av seg. Slik samarbeider vi med Den evangelisk-lutherske kirke for å vise Guds kjærlighet i ord og handling. Kirken er ung, etablert i 1994, som et resultat av arbeidet vi startet i 1976. Den er en minoritetskirke i et buddhistisk land, har lite penger og er avhengig av støtte. Derfor bidrar vi også gjennom opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp