Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Troen gir et nytt liv

– Det var som jeg fikk et nytt håp. Hjertet mitt hadde vært som et tre uten vann. Nå kom vannet, og hjertet mitt fikk nytt liv, sier Nopien, som for åtte år siden var sengeliggende etter en ulykke.
Tilbake

Hun kunne ikke bevege seg og slik hadde det vært i tre år.

Er hun besatt?

Noen trodde hun var besatt av en ond ånd, derfor ble en åndedoktor tilkalt. Men ingenting hjalp. Helt til hun hørte evangeliet forkynt på en radio hun hadde fått av noen venner, og da tok hun imot troen på Jesus Kristus.
Jesus helbredet
Hun merket seg særlig ordene om at den som tror og stoler på Herren, kan bli helbredet. Hun ba da til Gud – og livet endret seg totalt. Tre måneder etter hun første gang ba til Gud kunne hun igjen gå.

Nopien kastet og brant alle gudebildene hun hadde i huset, og begynte med brevkurs for å lære mer om Jesus.

– Etter at jeg ble kjent med Jesus, ser jeg at ingenting er større enn Gud. For meg er livet å tro og stole på Jesus.
Drømmer om en kirke
De siste åtte årene har hun deltatt på det meste av det som har skjedd gjennom lekmannsopplæringen. For noen sparepenger kjøpte hun et gammelt hus som hun fikk satt opp igjen i Kut Kao Pun i Ubon, hvor hun bor. Nå samles en gruppe på fem kvinner jevnlig for bønn og fellesskap. Hun har en drøm om at dette en dag skal bli en kirke.
Troen reiser opp
Mo er en annen kvinne som har fått livet endret etter at hun kom til tro på Jesus. Begge leggene er misformet. Middelklassefamilien hun kommer fra, ville ikke ha noe med henne å gjøre på grunn av handikappet.

Etter at hun ble kristen har hun på mange vis «reist seg opp» og fått et nytt perspektiv på livet. – Jeg vet at Gud finnes. Gud hjelper meg med alt i livet. Før jeg ble kristen hadde jeg mye vondt. Nå gir Gud meg fred, sier hun.

I hjemmet sitt leder Mo en cellegruppe og forkynner evangeliet til mennesker rundt seg. Hun sier:

– Jeg ønsker å tjene Gud og forkynne hans kjærlighet til alle mennesker jeg møter.

Gjennom lekmannsopplæringen i Nordøst-Thailand har mange kvinner fått en større rolle i eksisterende menigheter og i nye grupper av kristne.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp