Gi en gave
Meny

England

Foto: Stina Neergård
Her kan du lese mer om arbeidet vårt i England

Hva gjør NMS her?

Hovedfokuset er arbeid blandt kirkefremmed ungdom i alderen 11-18 år. De siste 50 årene har det  i England vært en veldig stor nedgang i antall unge  involvert i kirken. I 2010 hadde det gått så langt at bare 235 ungdommer i Cumbria fylke var involverte i kirken én gang i måneden eller mer.

Vi samarbeider med bispedømmet på flere måter gjennom arbeidet som ettåringer og NMS-misjonærene gjør, ser vi at den lokale kirken og spesielt ungdomsmenighetene når ut til unge som ikke har hørt om Jesus. Det er nå flere ungdomsmenigheter i ni av bispedømmets prostier, og NMS er involvert i mange av disse. Alt dette har resultert i at det i 2015 for første gang på over 50 år var en oppgang i antall ungdom i kirken.

Om England

England, Wales, Skottland og Nord-Irland utgjør kongedømmet Storbritannia. Storbritannia var på begynnelsen av 1900-tallet sentrum for et verdensimperium. Avkoloniseringen etter 2. verdenskrig har gjort det til et mer vanlig land, men innflytelsen i internasjonal sammenheng er fortsatt stor. Storbritannia har sterke bånd til sine tidligere kolonier, og mange innflyttere fra disse landene har bidratt til å gjøre landet multikulturelt. En sterk velferdsstat gjør sitt til at landet har en av verdens høyeste levestandarder, selv om det engelske samfunn er uvanlig skarpt klassedelt. Vårt  arbeid er fokusert i Cumbria fylke, helt på grensen til Skottland. Cumbria er det tynnest befolkede fylket i England. Bortsett fra Carlise by og noen få  tettsteder, er det veldig landlig med seks ganger så mange sauer som mennesker. Postman Pats hjembygd er inspirert av Longsleddale Village midt i fylket og gir faktisk et veldig godt bilde av hvordan store deler av fylket ser ut.
Kilder: Globalis, wikipedia og SNL

Lenker


Historier fra England

Føler seg ikke lenger alene

Rebecca (16) gruer seg så hun kjenner det i magen. Hun har akkurat flyttet, og hun kjenner ikke folk på det nye stedet. Hvordan skal hun klare den nye hverdagen?

Venner, fotball og Jesus

Disse to smilende kameratene, Adam og Luke, går på Youth Club i nærheten av Penrith i Nord-England. Ungdomsklubben er startet for å la flere unge i England bli kjent med kristen tro og Jesus.

Aldri hørt om Jesus

Er du blant dem som tror at de fleste kjenner til kristendommen her i Europa? Da skal du få møte engelske Jordan. Han hadde aldri tidligere hørt om Jesus.

Nyheter fra England

Ungdommer fra England på besøk til norsk menighet

I februar dro en liten gruppe med ungdommer til Ålesund som en utveksling mellom menighetene. Det var en kort tur men vi fikk utnyttet hver eneste dag. Uheldigvis var det ikke noe snø så ungdommene fikk dessverre ikke prøvd å gå på ski.
Les mer

Ungdomsfokus i England

Carlisle bispedømme har de siste 50 årene hatt en dramatisk nedgang i ungdom som kommer og er «med» i kirken. I 2010 hadde bispedømmet kun 235 av totalt 44 000 ungdommer i fylket som var innom kirken en gang i måneden eller oftere. Noe måtte gjøres! Slik startet ungdomsnettverksmenighetene.
Les mer

Blogginnlegg fra England

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp